maanantai 7. helmikuuta 2011

Hammashoitoa ja treeniä

Viime viikolla R joutui ensimmäistä (ja toivottavasti myös viimeistä) kertaa elämässään hammaskiven poistoon. Nyt on pepsodent-hymy taas kohdillaan ja emäntä pääsee jatkossa hampaidenharjauspuuhiin..

Viime viikon treeneissä oli aiheena sylkkärit ja poispäinkäännöt. Muurin jälkeen tiukka kääntyminen tuotti vaikeuksia, mun ohjaus oli aina aavistuksen myöhässä, joten koira ei nähnyt ohjausta ja kaarros venyi siitä syystä aina reilusti. Vasta kun omaa ohjausta sai aikaistettua niin alkoi käännös toimia. Ohjattu treeni sujui puomikontaktia lukuun ottamatta ihan hyvin. Tiukkoja käännöksiä ja niiden vihjeitä pitää selkeesti ottaa tehotreeniin, Retu meinaa painattaa lyhyenkin suoran päässä tulevat käännökset tosi pitkiksi.. Oma ohjaaminen oli taas vähän hukassa eli oon tosi myöhässä ja koira kyselee, minkä lisäksi teen ihan omituisia ohjauskuvioita *huoh*
Tehtiin loppuun vielä puomia, aluksi niin etten palkannut ollenkaan hitaista, mutta tämä siis aiheutti sen, että ne hidastui entisestään, joten parin palkkaamattoman toiston jälkeen päätettiin laittaa koira hihnaan ja karusti vaan vetää puomin loppuun asti, josta heti vapautus ja Hanna palkkasi lelulla. Parin toiston jälkeen koira meni ilman hihnan kiristymistä reippaasti puomin loppuun asti, josta heti vapautus ja palkkaus. Tätä tekniikkaa en kuitenkaan viitsi varmaan enää käyttää, sen verran rujoa, vaikkei koira tosin tuntunut olevan tuosta milläänsäkään. Keinusuoritukset oli taas melko hitaita eli niitä myös tehotreenattiin ja suoritukset paranikin toistojen myötä. Paljon kontaktitreeniä erilaisilla esteilla pitäisi kuitenkin vielä tehdä ennenkuin uskaltautuu kisoihin asti.

Käytiin sunnuntaina Paulan ja Kaiman kanssa omatoimisesti treenailemassa. Treenit lähti huonosti liikkeelle, koira ei oikein millään kääntynyt ja A:n hiippaili alas eikä välistävedotkaan olleet mitään parhaita. Pikkuhiljaa alkoi kuitenkin sujumaan ja etenkin välistävedot/-työnnöt sujui tosi hyvin :) A:n kontaktia hinkattiin oikein urakalla, joko se oli tosi hidas tai sitten koira loikkasi, ainoastaan jos laitoin palkan muutaman metrin päähän alastulokontaktin eteen niin tuli hyvin. Paula ehdotti että ottais ponnariputken käyttöön eli laittais sen noin metrin päähän alastulosta, niin koira ei vois hypätä ja oppis ehkä juoksemaan alas asti.. R osaa periaatteessa kyllä tulla reippaasti alas asti 2on-2offiin, sillä tekee välillä niin, mutta useimmiten ei tee eli joku tossa nyt mättää. Ja niinkun Paulakin sanoi niin se näyttää tosi onnettomalta alas tullessaan eli ongelma on tod. näk. siinä että kontaktiesteisiin on yhdistynyt jotenkin inhottava mielentila.. No, tätä nyt sitten työstetään edelleen. Voi olla, että joudun siirtämään koiran uudestaan juoksukontakteille A:lla, jos ongelmana onkin toi pysähtyminen eli selkään tms. sattuu..

2 kommenttia:

  1. Missä te kävitte treenaamassa Paulan kaa? Mäki tahon omatoimitreeneihin!

    VastaaPoista
  2. Hakkilassa käytiin treenaamassa, nyt taas sunnuntaina ois tarkoitus mennä.

    VastaaPoista