lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kevättä ilmassa

Viime viikot on ollut aikamoista härdelliä! Pääsiäisen päivystyksistä ja sika-tentistä selvittyä on koulussa ja töissä pitänyt kiirettä ja tää viikonloppu menee taas kokonaan päivystäessä. Viime viikonloppukin vilahti ohi hujauksessa, kun lauantai meni töissä ja sunnuntai vietettiin antoisa päivä Turussa Janita Leinosen agiopissa. Ollaan me sentään päästy perjantaitreeneissä käymään ton Turun treenireissun lisäksi ja lenkkeilläkin ollaan yritetty kovasti mun työntäyteisten päivien lomassa. Nyt tuntuu, että pikkuhiljaa alkaa loma tulla tarpeeseen.. Helpotusta kevääseen toi läpi mennyt kliinisen lisääntymistieteen tentti, jota pidin varmana uusittavien tenttien listalla :) Nyt on jäljellä enää toivon mukaan yksi tentti ja joitain tuotantoeläinten terveydenhuollon tehtäviä ja teoriaopinnot olisi sitten ainakin toistaiseksi siinä!:)

Mutta sitten itse asiaan eli niihin treeneihin. Viime viikonloppuinen agireissu Turkuun oli ihan mahtava, hyvää seuraa, ruokaa ja agilityä ja vielä aivan upee keväinen ilma - huippu päivä! Oltiin niin hyvissä ajoin paikan päällä, että ehdittiin käydä koirien kanssa lenkkeilemässä treenihallin lähimetsässä ja pelloilla ennen treenejä ja oli kyllä ihanan rentouttavaa sekä koirille että ohjaajille :) Meidän agilitysuoritukset ei niinkään ollut kovin kaksisia, mutta ihan hyvää maanpinnalle palauttelua saatiin Janitan treeneissä ;) Paljon uutta ja hyödyllistä tuli opittua, ehkä päällimmäisenä jäi mieleen siivekkeiden pisteytys, linjojen ohjaus (eli ponnistuspaikan näyttö) ja virtuaalikoiran käytön tärkeys rataantutustumista tehdessä. Ohjausten tulisi olla helppoja toteuttaa fyysisesti, joten turhat pyörimiset valsseissa ym. pitäisi saada pois. Meille ehdottoman hyödyllisenä ohjauksena tiukassa paikassa Janita piti saksalaista, joten sen teknistä suoritusta tahkottiin mun pieneen taulapäähän aika urakalla eikä siltikään meinannut sujua eli se nyt itselle treeniin! Onnistumisiakin saatiin, kun oikein etsimällä etsii: Retu haki hyvin kepit vauhdilla avokulmasta ja muutenkin haki omaan tyyliinsä hyvin esteitä :) Mun oman kropan hallinta joutuu nyt myös tehotreeniin, josko jatkossa osaisi kääntää yläkroppaa eri suuntiin (mielellään sinne minne oli ajatellut sen kääntää) ja erottaisi oikean ja vasemman toisistaan.. Retu kävi jotenkin tosi kuumana noissa Janitan treeneissä ja mm. varasti lähdössä parikin kertaa!

Perjantain agitreeneissä tehtiin BAT:n maaliskuun kisojen 3-luokan hyppyrataa vähän muokattuna. Tehtiin rataa pätkissä, jotta pääsin palkkailemaan usein ja ennen niitä epäonnistumisia :)
Hyvin pystyi hyödyntämään Janitan oppeja tällä radalla. Pakkovalssi 3-hypyllä ja 5-esteen takaa ponnistuspaikan näyttö koiran ilmestyessä putken suulle, jonka jälkeen rintamasuunta ja liike 6-estettä kohti. 9-hypyllä taas ponnistuspaikan näyttö koiran ilmestyessä näkyviin putken suulle ja ohjaus siitä kepeille. Pituuden jälkeen koira piti saada irtoamaan putkeen ja itse lähteä vauhdilla kohti 13-hyppyä, jolloin lähes heti koiran ilmestyessä putkesta ponnistuskohdan näyttö ja oma rintamasuunta+liike kohti putkea.
Esteille 15-18 kokeilin paria eri vaihtoehtoa, mutta parhaat vaihtoehdot näistä oli kiepauttaa koira 15-esteen putken puoleisen siivekkeen ympäri, tehdä persjättö ja esteellä 17 joko tehdä päällejuoksu tai takaaleikkaus (viskileikkaus?). Molemmat toimi ihan hyvin, aikoja ei saatu niin olisi nähnyt onko jompi kumpi toista nopeampi.
Tehtiin treenien alussa myös keinua ja puomia ja R teki tosi innolla hommia. Kaikki puomisuoritukset oli hyviä, vaikka välissä oli myös sellainen puomi, jonka päässä ei ollut namipalkkaa. Eli nyt pitää alkaa jättää välillä palkka pois puomin päästä, jotta edetäänkin hommassa johonkin suuntaan. Pelkällä alastulolla tehtäessä palkkaa ei tarvita lainkaan valmiina, mutta sama pitäisi tosiaan saada siirrettyä vielä kokonaiselle puomille. Eli on tässä hommaa vielä edessä, mutta mihis meillä on kiire valmiissa maailmassa vaimitensemeni :)

P.S. Kävin tänään iltalenkillä kiertämässä treenikentän kautta ja se alkaa jo näyttää ihan kesäiseltä itseltään <3 Vielä oli melko märkää ja vähän luntakin jossain reunassa, mutta myös paljon kuivia alueita eli ei mee enää kauaa kun pääsee kentälle treenaamaan :) Ihana kevät!

4 kommenttia:

 1. Kyl vaan niin harmittaa kun ei tonne Janitan oppiin päästy, mutta eiköhän ne vinkit sieltä siirry jossain vaiheessa :) Kiva kuulla että kenttäkin on kohta kuosissa, olen odottanut millon sinne pääsee pennun kanssa ihmettelemään. Olishan se ihan mukava harjoitella paikallaoloa muuallakin kuin kotona, heh! Ja onnittelut tenteistä, varmaan ihana päästä lukemisesta vähäks aikaa eroon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eiköhän me kerrota niitä Janitan vinkkejä eteenpäinkin, joten ei hätää :)

   Joo heti vaan pennelin kanssa kentälle touhuamaan :) Pennun kanssa treenaaminen on kyllä jotenkin niin antoisaa, kun pikkutyypit oppii koko ajan jotain uutta ja on ihan tohkeissaan tekemässä :)

   Niin ja kiitos onnitteluista, enää tosiaan yksi tentti tänä keväänä ja sitten voi alkaa keskittyä koirajuttuihinkin enempi :)

   Poista
 2. Oli kyllä ihan huipputreenit Janitalla! Pitäis päästä joskus uudestaan!

  Olittekos tänään kontaktikoulussa? Me ei päästy TAASKAAN, kun oli serkun rippijuhlat..

  Ulkotreenejä odotellaan täälläkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei päästy kontaktikouluun, kun olin päivystämässä eläinsairaalalla koko viikonlopun..:( Mut kaipa ne vielä yhden järjestää tänä keväänä..?

   Eilen kenttä oli jo ihan sula ja kuiva!:D Eli treenaamisen voi alottaa jo ens viikolla :)

   Poista