maanantai 25. kesäkuuta 2012

Mökin alivuokralainen

Oltiin Retun kanssa Jyväskylässä Agi-SM:ssa turisteilemassa ja oli kyllä ihan mahtava reissu (kiitos Suville matkaseurasta!). Ehkä joku vuosi sitä vois olla itekkin siellä kisailemassa, tunnelma oli meinaan taas vaihteeksi ihan mahtava :)

Juhannus vietettiin mökillä saunoen ja rentoutuen, joten nyt sitten ollaan taas sivistyksen parissa täynnä virtaa. Ja yllättäen täällä sataa, kun itsellä ja koiralla ois energiaa tehdä vaikka mitä :( Täytyy siis tyytyä sisätreeniin, josko sitä saisi näinä sadepäivinä tokoliikkeitä vähän eteenpäin.
Mökin ulko- ja sisäkaton väliin oli kaikkien poissaollessa majoittunut pieni näätäperhe, jonka jäsenistä yksi poseeraa alla olevassa kuvassa :)
Pikkunäätä pääsi hetkeksi kanihäkkiin pällistelemään 
 (selvennys: oltiin otettu pikkunäätä kiinni, kun luultiin, että ne voisi pyydystää ja siirtää uuteen paikkaan, mutta kun selvisi ettei voi niin vapautettiin pikkuinen takaisin luontoon)
Pikkunäädät oli kyllä todella söpöjä, mutta ei siinä auttanut muu, kuin metelöimällä karkottaa pikkuotukset. Selvisi nimittäin, että näätä on rauhoitettu tähän aikaan vuodesta, joten pyydystää tai ampua niitä ei saanut. Lisäksi ne vaihtavat melko tiuhaan maisemaa eli mekastamalla ne saa melko varmasti vaihtamaan paikkaa hyvinkin nopsaan. Melkoista tuhoa ovat varmaan kattojen väliin aiheuttaneet, haju nukkumaparvella oli ainakin sen mukainen.. Lomalla vasta päästään avaamaan katto ja näkemään tuhojen laajuus eli remonttihommia siis edessä, jihuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti