lauantai 22. syyskuuta 2012

Shelttimäistä syksyä

Oon ollut rotuyhdistyksen jäsen jo useamman vuoden, mutta vasta tänä syksynä oon saanut aikaiseksi myös osallistua yhdistyksen tapahtumiin ja tutustua vähän lähialueen sheltti-ihmisiin (ja koiriin). Syyskuun alussa oltiin shelttien ulkoilupäivässä Luukissa ja satuttiin voittamaan Retun ja siskon koirien kera leikkimielinen joukkuerastikilpailu. Pieni kilpailuhenkisyyden poikanen nosti taas päätään ja otettiin sitten kaksoisvoitto myös koirien juoksukisassa :) R oli ykkösenä ja Donna tuli hienosti toiseksi. Hienoa vauhtia 9 v veteraanilta!:) Shelttejä omistajineen oli kokoontunut ulkoilupäivän merkeissä melkoinen määrä (noin 20!), joten mukavasti vierähti useampi tunti ulkoillessa ja R nautti :)

Keskiviikkona oli tokotreenit sateessa, joissa aiheena oli paikallamakuu, seuraaminen ja nouto. Olin koko lyhyehkön paikallamakuun piilossa, joskin lopussa kävin palkkaamassa juuri ennen ajan loppumista. R pysyi hyvin, vaikka nurmikko oli ihan märkä ja satoi vähän vettä. Näissä ei onneksi ole aiemminkaan ollut ongelmia, mutta ei olla pitkään aikaan treenattu tokoa sateessa, joten halusin käydä välissä palkkaamassa jos pysyy hyvin. Sitten siihen seuraamiseen. Meidän perusseuraaminen on ihan hyvää, mutta perusasennot on vielä vaiheessa, joten niitä en ole edes ottanut vielä seuraamiseen mukaan. Täyskäännökset on ilmeisen tökeröjä, sillä R seuraa melko edessä. Eli paikkaa voisi yrittää hioa vähän taaemmas, jotta täyskäännöksistä tulisi sujuvampia. Lisäksi perusasentotreeniä niin, että R tulee eri suunnista sivulle. Nyt ollaan tehty lähinnä edestä sivulletuloja, mutta jotta seuraamisen perusasennot parantuisi, pitäisi perusasentoja vahvistaa myös muista suunnista. Noudossahan me ollaan tehty lähinnä pitoharjoituksia, kun en mukamas ole ehtinyt treenata. Kokeiltiin ihan oikealla noutokapulalla pitkästä aikaa, ensin pitoja sivulla ja sitten niin, että otin itse askelta poispäin koirasta ja kehuin pitämisestä. Sujui ihan ok, joskin välillä ote näytti turhan löysältä omaan makuun. Pikkuhiljaa pitäisi saada jo liikettä mukaan pitotreeneihin, mutta kaikki ajallaan..

Käytiin eilen myös shelttiyhdistyksen järjestämässä agiworkshopissa Ojangossa, jossa aiheena oli irtoaminen ja kouluttajana Heli Kallioniemi. Radanpätkät ei olleet vaikeita, mutta niissä vaadittiin irtoamista. R irtosi hyvin eteen ja sivusuuntaan hypyille, mutta vaikeuksia tuotti irtoaminen mun seistessä paikallani. Yhdessä treenissä nimittäin piti pitää oikea jalka (musta piste) paikallaan ja ohjata koira vasenta jalkaa ja kättä (punainen piste) käyttäen ensin takaakiertoon ja siitä suoraan putkeen.

 Ei ollut helppoa ainakaan meille. Alkuun R ei meinannut lähteä putkeen, kun keskittyi komentamaan mua liikkumattomuudesta. Lopuilla toistoilla meni putkeen, mutta vauhti hidastui huomattavasti normaalista etenemisvauhdista eli varmuutta putkeen irtoamiseen tarvitaan. Näitä siis omatoimitreeniin. Putki oli melko kaukana hypystä, joten varmaan siitä syystä epävarmuutta oli enemmän kuin normaalisti. Tehtiin myös leijeröintiä puomin takaa ja pirulainen kun on vaikeaa! R meinasi jatkuvasti kääntyä mua kohti ja tuli edessä olevan hypyn ohi, vaikka palkka lensi sinne. Saatiin kuitenkin myös onnistuneita toistoja, joten näitäkin vaan pitäisi treenata joskus.

Ollaan me ehditty myös ohjatuissa agitreeneissä käymään silloin tällöin, mutta tällä hetkellä mulla menee niin paljon aikaa ja ajatuksia kouluhommiin, että oon joutunut jättämään treenejä väliin :( Kunhan talvihallitreenit alkaa niin toivon mukaan pääsen vähän paremmin taas osallistumaan. Mutta tällaista tällä hetkellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti