sunnuntai 19. joulukuuta 2010

5 yötä jouluun on...

Niin vaan joulu on jo ovella, onneksi on jo lähes kaikki lahjat hankittuna niin ei tarvitse niistä enää stressata :) Koulua on jäljellä enää huominen lihantarkastuksen tentti ja sitten alkaa ns. joululoma eli töitä pari viikkoa ja sitten sikalaharjoittelu pari viikkoa. Ja siinähän se loma sitten olikin. Vielä pitäis joulusiivous jaksaa tehdä, se vaan jotenkin tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta aloittaa..

Nyt kun meillä on joulukuussa ollut melkein enemmän vapaapäiviä kuin koulupäiviä niin oon ehtinyt/jaksanut tehdä koirankin kanssa pidempiä lenkkejä ja muutenkin touhuta. Saanut vähän purkaa energiaansa juoksemalla ja lumessa peuhaamalla. Vähän harmittaa, kun Retulla ei ole pahemmin sellaisia koirakavereita, joiden kanssa leikki sujuisi ja kaikilla olisi kivaa. Viime aikoina Retun koirakontaktit on ollut lähinnä ikäviä, sen kimppuun on käyty ja sitä on liiskattu oikein urakalla isojen koirien toimesta, joten nyt pitäisi keksiä jostain kivoja koirakavereita, R kun rakastaa juosta ja leikkiä..

Torstain treeneissä oli aiheena niistot ja yleensäkin tiukat linjat. Treenailtiin alkuun ihan vaan putki-hyppy -yhdistelmällä niistoa ja sitten tehtiin about seuraavanlainen rata:
Treeni sujui yllättävän hyvin meidän tän syksyn treenimäärään nähden, oma ohjaus oli aika kankeaa ja koira tuntui väsähtävän melko nopeasti, mutta irtosi hyvin ja teki ainakin ensimmäisillä toistoilla hyvät linjat hypyille. Kepit tuntui tosi nihkeiltä, ei irronnut kovin hyvin pujottelemaan ja pujottelu oli jotenkin hidasta ja nihkeetä, mutta en tiedä onko toi alusta sitten vaan niin raskas vai onko koira vähän rapakunnossa (tod.näk. molemmat..). Pitäisi alkaa kasvattaa koiran kuntoa ja samalla omaa, mutta sitä on vaan niin laiska ettei jaksa :S

Kakkostreeninä oli ihan hyppytreeniä eli suora jumppasarja, se sujui ihan mukavasti eikä olis pahitteeksi tehdä niitä vähän useamminkin.. Pitäis kaivaa jostain ne ohjemitat noihin jumppasarjoihin, jotta vois omalle treeniryhmällekin niitä tehdä. Lisäksi tehtiin keinua ja puomin alastulokontaktia ja molemmat sujui tosi kivasti :) Etenkin keinusuorituksiin olin tosi tyytyväinen, vähän jännäsin mitä sanoo keinusta, kun ei sitä pitkään aikaan olla tehty, mutta hyvin meni. Nyt mun pitäisi oikeesti vaan alkaa tekemään useammin keinua ja KOKO puomia, jottei koira opi liian vahvasti puomin sivusta hyppäämistä oikeaksi suoritukseksi.. Sehän tästä enää puuttuiskin..

Jos en ennen jouluaattoa ehdi kirjoitella niin

OIKEIN HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA KAIKILLE! <:)

2 kommenttia:

  1. Eipä oo Nelli ja Retu päässy pitkään aikaan juoksemaan keskenään, vaikka niin siitä tykkää! Pitäis varmaan korjata tilanne..

    Meil on kans pujottelu nyt aavistuksen entistä hitaampi. Nelli on tällä hetkellä kuitenkin tavallista enemmän jumissa, joten uskon sen johtuvan siitä. :(

    VastaaPoista
  2. Jep, pitää yrittää ehtiä lenkille huomenna tai sitten ens viikolla..

    Välillä kyllä tuppaa naurattamaan, että koira käy useammin hierojalla kuin ite ;) Kai sitä tosin ois huonompiakin tapoja rahojaan käyttää..

    VastaaPoista