lauantai 11. joulukuuta 2010

Treenikuulumisia

On ollut taas vähän taukoa treenaamisesta, kun viime viikolla oli jouluristeily torstaista perjantaihin niin jäi molempien päivien treenit väliin. Tällä viikolla päästiin kuitenkin taas treenaamaan ja Hannis oli suunnitellut oikein kivan treenin (ulkomuistista piirretty, joten ei täysin alkuperäistä vastaava..):
Menin kutsumaan Retua esteen 2 takaa, siitä kääntö kolmoselle ja esteen vasemman siivekkeen takaa neloselle. Olin suunnitellut tekeväni takaaleikkauksen kepeille, mutta keppikulma oli niin vaikea, että R vaan meni avokulmasta sisään muttei kääntynyt kakkosväliin vaan juoksi ensimmäsestä välistä läpi, kun yritin takaaleikata. Kokeiltiin pelkkää keppien takaaleikkausta vähän loivemmalla kaarella ja hyvin sujui. Sitten vaan alusta koko rata ja nythän se meni, R jatkoi hienosti pujottelua, vaikka takaaleikkasin kepeillä ja hyvin haki pimeät putkikulmat. 8 ja 9 esteiden välissä tein valssi-niistohässäkän, pituuden jälkeen valssilla/persjätöllä kepeille (meni vähän pitkäksi..) ja keppien jälkeen työnnöllä lähetys takaakiertoon. 12 ja 13 välissä vekki oli ihan ok, mutta takaaleikkaus 13 ja 14 välissä meinasi unohtua, koira kuitenkin toimi hyvin :) Kokeiltiin muutamaan otteeseen vielä kepeille takaaleikkausta ja sitä on kyllä treenattava vielä lisää vaikka muutama ihan hyvä toisto saatiinkin. Kokeiltiin keppeiltä putkelle -kohtaa myös niin, etten tehnyt takaaleikkausta kepeillä vaan jäinkin toiselle puolen keppejä (kuvassa ns. yläpuolelle) ja siitä lähetin koiran putkeen lelun luo ja hyvin toimi. Noitakin vaan lisää treeniin niin alkaa sujua ilman leluakin :)

Kakkostreeninä oli putken pimeät kulmat ja olin ihan yllättynyt miten hyvin R hakee ne vaikkei olla pitkään aikaan niitä treenattu :) Oma ohjaus oli sekä itsenäisessä treenissä että ohjatussa vähän hakusessa, mutta ehkä se tästä pikkuhiljaa paranee kun saa taas jutun juonesta kiinni. Kontaktitreeniä tehtiin myös vähän ja se ei vieläkään oikein suju niin kuin haluaisin.. Kohta on varmaan pakko luovuttaa ja alkaa vaan juoksuttaa koiraa kontaktit läpi, menköön miten menee..Ääh, no kai ne joskus on siinä kunnossa että kehtaa taas kisata.. Apua otetaan mielellään vastaan jos jollain on antaa hyviä vinkkejä :)

Tänään käytiin lumipyryssä lenkkeilemässä ja nyt pitäisi lähteä pikaisesti vielä jouluostoksille. Huominen meneekin sitten messarissa Voittaja-näyttelyssä, ensin aamupäivä Eläinlääkäriliiton ständillä esittelemässä eltdk:n toimintaa ja sitten ihan omaehtoisen kiertelyn ja SHOPPAILUN merkeissä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti