sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Agiworkshopin antia

Saatiin peruutuspaikka ESS:ien viime perjantain agilityworkshopiin, jossa aiheena oli kontaktit ja kepit. Kouluttajana toimi Heli Kallioniemi. Kontaktitreenissä tehtiin Retun kanssa A:ta ja puomia. A:lla haluan edelleen pitäytyä juoksussa, mutta ei olla saatu harjan yli loikkaamista toimimaan. Niinpä vahvisteltiin nyt alas asti juoksemista noin 1,5-2 metrin päähän alastulosta laitetun palkan avulla. R tuli joka toistolla hyvin alas asti, joskin ravasi, mutta ei loikannut korkeuksista. Tällä systeemillä varmaan jatketaan, josko saataisiin vakiinnutettua tuo suoritustapa. Puomilla tehtiin 2on-2offeja alastulolla niin, että palkka oli parin metrin päässä alastulon edessä. R haki paikan hyvin ja malttoi odottaa lupakäskyä. Kiepautin koiran aina vähän ylempää kontaktille ja näissä alkoi tulla virheitä. Kokeiltiin vielä niin, että nostin Retun alastulon yläosaan ja päästin suorittamaan ja tästähän R veti törkeästi läpi.
Tästä sainkin hieman pohtimisen aihetta. Ollaan tehty paljon treeniä pelkällä alastulon kontaktiosalla ja siinä R tekee hyvin. Kokonaisella puomilla suoritus ei kuitenkaan ole yhtä hyvä. Kun miettii koiran näkökulmasta niin hyppäys pelkästä kontaktille kiepautuksesta kokonaiseen puomiin on todella iso. Eli koira ei osaa suorittaa koko alastuloa, ainoastaan loppuosan. Kontaktisuoritus pitää saada treenattua kuntoon myös kontaktialueen ja alastulon yläosan välistä ennen kuin voidaan tehdä koko puomia. Nyt siis kiepautan koiran hyppäämään/nostan aina vähän korkeammalle puomin alastulolle ja hakemaan siitä 2on-2offin. Näin saadaan toivon mukaan koko alastulo varmaksi eikä vain loppupätkä.

Kepeillä tehtiin avokulmia, ne kun on olleet meille vaikeita. Yllättäen R haki nyt joka kerralla oikein sisään, vaikka jäin itse kauemmas tai tultiin suoraan putkesta tms. Sain tehtyä myös takaaleikkauksen kepeillä koiran hakiessa avokulmaan. Tää on niin tätä. Ei me oikeesti osata..

Taas oli kiva treenisessio perjantai-illan iloksi :) Tykkään ite tällaisista pienistä teematreeneistä, näitä kun harvoin itse tulee tehtyä, vaikka pitäisi. Innolla odotellaan lisää tällaisia järjestettäväksi!

1 kommentti:

  1. Kestääkö Retu sen, että nostat sen puomille? Dani vähän paineistuu siitä, eikä tee sit niin hyvällä fiiliksellä. Niinpä täytyy vaan hyppyyttää mahdollisimman korkealle, jos treenaa vaan alastuloa.

    Jo josko se Retu nyt oliskin alkanu hiffata sitä avokulmaa? :)

    VastaaPoista