lauantai 1. joulukuuta 2012

Hyvä ja ei niin hyvä treeni

Blogin päivitystahti on hiipunut klinikkavuoden alkamisen myötä. Blogin päivitystahti on myös suoraan verrannollinen meidän treeniaktiivisuuteen eli hiljaista on silläkin saralla ollut. Lähes koko marraskuu meni treenitaukoillessa ja kuukauden treenitaukohan on tunnetusti järkevää päättää agin tehokoulutuspläjäyksellä.. Joo ei. Käytiin siis sähläämässä Anu Rajaheimon vetämässä koulutuksessa viime sunnuntaina ja ei sujunut sitten millään, ei edes pientä hetkeä, niin kuin strömssöössä. Sekä koira, että ohjaaja oli ihan jäässä eikä pakka yllättäen pysynyt yhtään kasassa. Treenin aiheena oli persjätöt, jotka ei tiettävästi ole meidän parasta alaa, joten treeni sinänsä oli todella hyvä ja tuli ihan tarpeeseen ;) Mutta meillä ei vaan sujunut, ei sitten millään. Taidettiin saada pari onnistunutta persjättöä, jes.
Alkuun tössähdettiin jo heti kakkosesteelle, kun R haki vaan putkeen eikä suostunut tekemään takaakiertoa (ei kai semmoista voi muistaa kuukauden agitauon jälkeen, eihän?). Tarkoitus oli lähettää koira nelosesteen kiertoon ja tehdä sujuvat persjätöt 4 ja 5 väliin sekä 5 ja 6 väliin. Taisin jonkun kerran saada tuon ensimmäisen persjätön ihan ok tehtyä, mutta toinen levähti aina käsiin. Sitten seuraavat persjätöt oli tarkoitus tehdä 7 ja 8 väliin ja 8-10 välissä siten, että ensin lähetettiin koira muurille, puolivalssilla 9-esteen merkkaus, sitten flippi ja persjättö. Juu, kuulostaa helpolta ;) Mulla kesti monta toistoa ennen kuin osasin edes joten kuten pyöriä oikeassa kohtaa oikeaan suuntaan ja kääntää yläkroppaa muualle kuin siihen väärään suuntaan. Huoh. Taas kerran saa todeta, että se kropanhallinta.. Ja vaikka loppupätkä vaikuttaakin simppeliltä, voi siinäkin mokata. Persjättöä tarjottiin taas 12 ja 13 väliin ja se sujuikin välillä jos vaan muisti koko ajan katsoa missä koira on. Se vaan tuppaa olemaan tämmöiselle liikkumisen ihmelapselle melko haastavaa juosta eteenpäin ja katsoa samalla taaksepäin. Ei siis mennyt sekään niinkun strömssöössä. Joko meinasin törmätä 13 hyppyyn tai en nähnyt koiraa ja sitten kun sen pään käänsi koiraa kohti niin R suoritti 2-hypyn väärään suuntaan putken sijaan. Onnistui se sitten lopulta. Loppuun tehtiin vielä pienet kontaktitreenit Anun opastuksella ja niissä saatiin ihan kivasti onnistuneita toistoja. Anun kanssa tuli puhetta Retun paineistumisesta kontakteilla ja tultiin siihen tulokseen, että mä aiheutan itse sen paineen sinne. Eli nyt pitäisi saada itseltä se paine pois kontakteja tehdessä ja yrittää ottaa rennosti ja tehdä siitä hauskaa sekä koiralle että itselle.
Ja koska pitäis yrittää löytää jokaisesta treenistä ne positiiviset asiat negatiivisten rinnalle niin, no, sain sentään tehtyä pari onnistunutta persjättöä ja kontaktitreenit onnistui hyvin.

Tänään sitten treenattiin pitkästä aikaa oman treeniporukan voimin Ojangossa. Tehtiin rataa, jonne piti sijoitella päällejuoksuja.
Alun avokulma kepeille (kuvassa vähän todellista loivempi kulma) sujui hyvin, olin ottamassa keppien vas. puolella vastaan. 3 ja 4 väliin jaakotus, 5-hypylle ennakoiva valssi ja 6-hypylle päällejuoksu, nää kaikki sujui hyvin. 11-hypylle taas jaakotus, joka meinasi unohtua kyllä välillä. Sitten 14 ja 15 väliin kokeilin sekä valssia, että päällejuoksua. Näistä päällejuoksu oikein ajoitettuna toimi hyvin, valssilla tuppasi käännös venymään. Sitten vaan lähetys 16-hypylle ja päällejuoksu 18-hypylle ja that´s it! R oli todella hyvällä päällä ja teki alkujähmeyden kaikottua tosi hyvällä sykkeellä, joten itsestäänkin sai revittyä sellaista täysillä tekemisen asennetta :) Tällaisia kivan tekemisen treenejä lisää, tykkään :)

1 kommentti:

  1. Tää on niin tätä; välillä menee hyvin, välillä taas mikään ei suju. :)

    Mut siis, selitä nyt mulle toi flippi. Mä oon ihan sekaisin tän termistön kanssa. :/

    VastaaPoista