keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Kisatunnelman fiilistelyä ja agitreenit

Kävin sunnuntaina päivällä fiilistelemässä vähän kisatunnelmaa Suvin ja Paulan mukana, jotka oli siis ilmoittautuneet pitkästä aikaa kisoihin Kirkkonummelle. Oli se vaan niin mukava seurata taas radanrakennusta, miettiä kuinka missäkin kohdassa ohjaisi ja katsella porukan suorituksia :) Kai mä olen vähän outo kun tykkään käydä kattomassa muiden kisasuorituksia, mutta kyllä niistä oppii paljon ja toisaalta kun nyt ei voi ite kisata oman koiran kanssa niin voi kuitenkin opetella sitä radanlukua paremmaksi..

Sunnuntai-iltana oli vielä omat agitreenit. Hallille menevä tie oli ihanassa loskassa, mutta se ei ollut vielä mitään verrattuna siihen sohjomäärään mikä oli hallin pihassa, joten jouduin suosiolla jättämään auton vähän kauemmas. Meillä kun ei olis ollut mitään toivoa päästä siitä sohjosta treenien jälkeen. Hyvä kun päästiin pois tuollakaan parkkiratkaisulla..

Mutta tosiaan niihin treeneihin. Tehtiin kolmea eri treeniä: ohjatussa treenattiin mahdollisimman lyhyitä teitä eli koira kiertäisi kaikki siivekkeet rimaa hipoen, itsenäisissä oli koiran edellä ohjaamista ja pieni radanpätkä, jossa ideana tehdä mahd. paljon persjättöjä. Ohjattu sujui ihan ok, joskin mun pitäisi opettaa Retulle "tik ja tok" -käskyt eli hyppäämään suoraan oikeaan suuntaan. Tuo koirahan kääntyy todella hyvin, mutta vasta hypyn jälkeen eli tosiaan opetettava se "banaanihyppy" eri suuntiin niin säästyypähän vielä jokunen sadasosa. Ja tuo "tik ja tok" eli "banaanihyppy" on siis perua Trkmanin maaliskuun alussa olleelta kurssilta, jossa olin kuunteluoppilaana. Erittäin hyvä taito opettaa koiralle, kun vaan saisi itsestään kiinni opettaa se..

Toisen treenin ideana oli siis se, että oli rivissä 4 (tai 5) hyppyä, jotka piti kaikki hypätä samalta puolelta eli tehdä serpenttiiniä. Ohjaajan piti ohjata olemalla itse aina yksi este edellä eli pelkällä kropalla/käsiohjauksella. Melko vaikeaa oli kyllä, varsinkin jos otti vähänkin liikaa etäisyyttä, mutta sitten kun sopiva etäisyys löytyi niin sujuihan se :) Äärimmäisyyksiin vietynähän tuo treeni voisi olla sellainen, että ohjaaja seisoo rivin toisessa päässä ja koira rivin toisessa ja oikea-aikaisilla ohjauksilla ohjaisi koiran pujotellen samaan päähän riviä. Kolmas treeni oli pieni radanpätkä, johon piti sijoittaa mahd. monta persjättöä. Yllättäen tuo treeni ei ollut ihan meidän juttu, en saanut kun pari persjättöä tehtyä. Ja kun radalla oli vielä puomi ja jouduttiin jättämään se aina väliin niin sekin vähän sotki tuota persjättöjen tekoa. Noh, paremmin ens kerralla.

Treenailtiin lisäksi vielä keinua ja puomin kontaktia. Mulla oli todella pitkästä aikaa agitreeneissä mukana lihapullia ja sen kyllä huomasi. Tuo koira kävi ihan kierroksilla NAMEISTA, aina kun palkkasi niin oli viedä sormet mukana ja toimi ihan eri tavalla. Tehtiin siis keinua muutaman kerran lihapullapalkalla, kun keinu on ollut nyt viime aikoina ongelma. Teki todella hyvin, kun kannustin ja palkkasin keinun kontaktilla kun oli laskeutunut maahan. Viimeisellä kerralla jopa juoksi lähes keinun päähän asti ja siitä sitten annoinkin superpalkkaukset ja kehut ja lopetettiin siihen :) Puomilla treenasin kontakteja ensin alustan kanssa pari kertaa ja sitten ilman niin, että koira sai vain hypätä puomin alastulolle ja hakea paikan, se sujuu jo tosi hyvin! Hakee paikan siis nopeasti ja oon siitä sitten välillä ensin palkannut namilla ja välillä vapauttanut suoraan lelun perään/putkeen ja lelu putkesta tullessa. Ilmeisesti tuo vauhdikas vapautus on tuottanut tulosta, sillä aiemmin ei noissa hyppyytetyissäkään alastuloissa löytänyt paikkaa nopeasti. Viime treeneissä tuo kokonainenkin puomi sujui hyvin, kun otin sen kerran, mutta tänään kun otin sen yhden kerran niin jäi kontaktin päälle seisomaan, joten vahvistin vielä muutaman kerran noilla hyppyalastuloilla. Harmittaa, kun tuolla treenihallilla ei ole pöytää niin ei pysty ottamaan puomin alastuloa irti ja laittamaan pöydälle ja treenata siten, kun luulenpa, että se olis meille tällä hetkellä tehokkain tapa.. Noh, pitää yrittää kehittää jotain, jos jollain on ideoita mihin sijoittaa tuo alastulo kun ei ole pöytää niin laittakaahan kommenttia :)

Päätin muuten maanantaina, kun kokoustettiin kouluttajien kanssa ja tuli puhe noista agimöllikisoista, että osallistun Retun kanssa huhtikuun aikana mölleihin ennen kuin palataan takaisin virallisille radoille. Ja vasta kun mölleissä nuo kontaktiesteet menee hyvin, niin sitten startataan virallisissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti