perjantai 27. elokuuta 2010

RUUTUUN!

Eli meillä on nyt treenauksessa ruutu. Ostin viime keväänä Tie tottelevaisuusvalioksi -kirjan ja sen ohjeiden mukaan olen takapalkkaa opettanut tässä kesän mittaan ja nyt sitten on aloitettu ruudun opetus samaisen kirjan ohjeilla. Yritän kerrankin noudattaa jotain ohjeita askel askeleelta, tuleepahan samalla testattua kirjan opit niin tietää sitten miten toimii :) Ollaan vasta hyvin alussa, eli pidennetään vasta matkaa pieneen ruutuun hauskalla juoksuiloittelulla. Tuohon tosin on jo nyt todettu tarvittavan parhaan tuloksen saamiseksi avustajaa, jota ei läheskään aina ole tarjolla..

Sitten pitäisi vihdoin saada aikaiseksi laskea A-este alas, jotta päästäisiin kunnolla harjoittelemaan kontaktia. Sunnuntain treeneissä Anne oli tehnyt meille ylipitkän radan, joka meni vähän penkin alle, kun ohjaaja oli niin kuutamolla. Meinasin jo ennen treeneihin lähtöä jättää menemättä, mutta raahasin sitten kuitenkin itseni treeneihin ja sen näköistä oli menokin :( Sääliksi kävi koiraa, joka teki hyvin, mutta ohjaaja oli ihan pihalla.. Keinu ja A tehtiin niin, että oli namilautanen alastulossa ja hyvin pysähtyi. Itsevarmuutta ja röyhkeyttä A:n alastuloon tarvitaan lisää ja toivon mukaan niitä saadaan kasvatettua madalletulla A:lla. Keppien avokulmat vaatii vielä paljon työtä ja heti, kun koira vähän väsähtää niin tarjoaa väärää aloitusväliä eli lisää treeniä siis..

Keskiviikon tokotreeneissä otettiin seuraamista, palkkasin tiiviistä käännöksistä ja yleensäkin hyvästä seuraamisesta suoralla. Pitää opetella itse paremmin kulmatyöskentely, sillä heti kun itse kävelin kulmat paremmin, niin koira pysyi hyvin tiiviisti mukana. Joten eikun itse opettelemaan kävelyä ;) Paikkamakuu tehtiin heti treenien alussa, joten koiralla oli virtaa kuin pienessä kylässä, mutta hyvin pysyi. Marika kävi kiertämässä koirien väleistä, käveli edestä ja takaa. Vähän R:n pää kääntyili, mutta pysyi kuitenkin. Lisää tällaisia häiriötreenejä on tulossa jatkossakin ja ehkä pikkuhiljaa sitä voi siirtyä takaisin piiloonkin. Noudon palautusta otettiin myös muutama kerta niin, että vapautin lelun perään ennen kuin ehti tuoda kapulaa käteen asti. Ja tosiaan lopuksi otettiin vielä avustajan kanssa ruutua 5 lähetystä niin, että Suvi laittoi nakkeja alustalle ja itse lähetin koiran ruutuun ensin noin 3m päästä ja joka lähetyksellä aina hieman pidemmältä. Hyvin suurella innolla tuo nyt juoksee ruutuun, jes!:) Raportoin taas jossain vaiheessa miten tämä meidän ruudun opetus etenee...

Viikonloppuna tiedossa tokon koulutusohjaajakurssin toinen osa sekä kaverin läksiäiset. Lupasin myös Annelle vetää agitreenit sunnuntaina, hauska päästä taas kouluttelemaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti