lauantai 13. marraskuuta 2010

Sataa, sataa ropisee...

Treenisäät on siis olleet aika sateiset, mutta ollaan kuitenkin yritetty edes jotain treenata. Agilitytreenit jäi taas väliin, kun ei ollut autoa käytössä eikä kukaan ollut menossa täältä suunnalta treeneihin. No, ens viikolla sitten uusi yritys :) Ollaan treenattu ulkona jonkin verran 2on-2offia, joka sujuu hyvin, mutta jostain syystä Retu ei osaa vapautuskäskyä!? Jää siis jököttämään 2on-2off -asentoon ja lähtee vasta kun lelu lentää eli nyt pitää laittaa tehotreeniin vapautuskäskyn opettelu. Voi olla, että lähden opettamaan tuolle kokonaan uuden vapautuskäskyn kontakteille tai sitten vain vahvistan vanhaa vapaa-käskyä.. Tarvisi vaan joka kerta avustajan, jottei koira opi heittoliikettä vapautuskäskyksi.

Lisäksi ollaan treenattu kaukojen maahan-istu -vaihtoa, joka sujuu nyt jo noin 1,5 m etäisyydeltä. Vielä siis on paljon tehtävää. Istu-maahan -vaihto on tähän asti ainakin toiminut hyvin, pikkuhiljaa siis vaan yhdistelemään noita. Oon ottanut kaukoihin käyttöön oman paikallaolosanan, joka on "pysyy", josko auttaisi koiraa erottamaan mistä on kyse. Ollaan myös treenattu luoksetulon pysäytystä muutaman kerran noin 10m matkalta eli takapalkan aktivointi, jätän koiran istumaan, kutsun ja heti pysäytyskäsky ja kun jalat pysähtyy, heti vapautus takapalkalle. Pari onnistunutta toistoa on nyt takana, mutta myös muutama ei niin onnistunut. Ekalla kokeilukerralla R tuli suoraan sivulle pysähtymättä ja yhdellä kerralla pysähdys venyi tosi pitkäksi. En vaan oikein tiedä, että pitäiskö jo nyt puuttua siihen jos pysähdys venyy vai palkata aina kun pysähtyy vaikka venyisi pitkäksi..? Seisomista oon yrittänyt myös vahvistaa omana liikkeenään ja sitä nyt tehdään jatkossakin pysäytystreenien rinnalla.

Koulussa pitäisi jaksaa vielä kaksi viikkoa, jonka jälkeen joulukuu onkin sitten jo melko rento: vapaapäiviä enemmän kuin koulupäiviä ja koulussa melkein ainoastaan mukavia patologian leikkelyitä :) Vielä pitäisi kuitenkin jaksaa aloittaa massiivinen tenttiinluku-urakka, elinpatologian kakkostentti kun häämöttää marraskuun lopulla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti