torstai 28. lokakuuta 2010

Treenitauko virkistää

Meillä on siis Retun kanssa menossa jonkin sortin treenitauko kaikista lajeista. Ei ehkä niinkään tarkoituksella vaan ennemminkin ajanpuutteen, mutta osittain myös motivaation puutteen vuoksi. Koulussa on ollut pitkiä päiviä ja paljon hommia on riittänyt myös kotiin asti, minkä lisäksi on pitänyt välillä käydä töissäkin ja hoitaa parisuhdetta, joten aikaa treenaamiseen ei pahemmin ole ollut. Tokopuolelle on motivaatiota riittänyt ihan kivasti, vieläkin pitäisi yrittää saada itsestään enemmän irti treenata valmiiksi joitakin keskeneräisiä liikkeitä, mutta agipuoli on nyt ihan hunningolla.. Tarkoitus oli tänään päättää meidän likimain kuukauden treenitauko, mutta huominen uusintatentti painaa sen verran päälle, että pakko viettää tämä ilta tenttimateriaalin parissa. Huomenna sitten vetämään agitreenit, ehkä sillon voisin ottaa Retunkin mukaan jotain tekemään pitkästä aikaa.

Eilen oli tämän vuoden viimeiset ohjatut tokotreenit. Vuorossa oli taas kokeenomaiset treenit, mutta me ei Retun kanssa osallistuttu niihin vaan treenailtiin liikkeiden välejä sekä perusasentoja. Liikkeiden välit sujui jopa yllättävän hyvin viime kertaan nähden eli koira taisi oikeasti tajuta, että pitää olla hiljaa saadakseen palkan :) Perusasennot ei sitten ollutkaan ihan niin hyviä eli taas putkahteli hitaita perusasentoja jostain kun lelu oli esillä. Ainoastaan namipalkalla saatiin hyviä perusasentoja, joten ehkä lelu aiheuttaa liian kovan paineen palkkaan, jolloin perusasennot hidastuu, tj. No, lisää helppoja toistoja niin katotaan miten homma etenee. Nyt pitäisi saada luoksetulo ja kaukot kuntoon. Luoksetulossa tarvitaan vielä muutama toisto takapalkan aktivointia ja sitten voidaan aloittaa ihan pysäyttelyt. Kaukoissa ollaan otettu nyt ns. koemaisia toistoja eli laitan koiran maahan, siirryn sen eteen ja annan käsimerkin + suullisen käskyn istumaan nousuun, josta palkkaus heittämällä koiran taakse. Pitäisi alkaa liittää vihjesana aina kaukojen alkuun, jotta koiran olisi helppo erottaa liike paikallaolosta ja myöhemmin erikoisvoittajan luoksetulosta.

Oon ihan rakastunut Agility - right from the start -kirjaan <3 Sen parissa on mennyt tovi jos toinenkin. Tiistai-iltana tuli myös katottua Bridging the Gap between training and competition -dvd, jossa oli ihan hyödyllisiä vinkkejä omaan treenaamiseen + koulutettaville treenattavaksi :) Ehkä mun agilitymotivaatio alkaa tästä pikkuhiljaa palailla, kuhan päästään taas tekemisen makuun. Kouluttamiseen on sentään säilynyt motivaatio koko ajan, on se vaan mukavaa nähdä miten koirakot edistyy :)

Mutta nyt jatkamaan ah niin ihanaa tenttiin lukua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti