lauantai 29. lokakuuta 2011

Taidot kateissa

Nykyään meidän treenit koostuu lähinnä tokotreeneistä, kun agilityä ei ehditä treenata. Toivon mukaan siihen on jatkossa tulossa muutos.. Keskiviikon tokoilut oli kuitenkin Heurekalla ja suunnitelmissa oli seuraavaa:
1. Luoksetulo lyhyeltä etäisyydeltä pysäytyksellä (ensimmäistä kertaa!)
2. Kaukojen maasta istumaannousuja
3. Ruutuun lähetyksiä etäisyyttä lisäten

Tehtiin alkuun luoksetuloa lyhyeltä matkalta. Luoksetulokäskynä "tänne" ja pysäytyskäskynä "stå". Eli ensin tein pari kertaa takapalkan (tällä kertaa lelu) vahvistamista ja sitten takapalkan aktivointi, jättökäskynä "istu" ja siirryin itse vajaan 10 m päähän koirasta. Kutsuin koiraa ja heti kun lähti liikkeelle niin annoin pysäytyskäskyn. Ensimmäisellä kerralla pysähdys vähän venyi, mutta kehuin ja vapautin takapalkalle heti, kun jalat seisahtuivat. Toisella yrityksellä oli siinä ja siinä ennakoiko pysähdyksen, mutta kehuin ja vapautin heti takapalkalle, kun seisahtui. Hyvää oli se, että lähti molemmilla kerroilla hyvällä vauhdilla tulemaan. Pysäytykset ei vielä olleet täydellisiä, mutta hei, me tehtiin niitä nyt ekaa kertaa, joten eiköhän niitä vielä ehditä hioa. Jatkossa pitää olla tarkkana ennakoinnin kanssa, mutta muuten näyttää siltä, että meidän luoksetuloprojektihan etenee :)
 
Kaukokäskyjen saralla on tullut eteen vastoinkäyminen. Ollaan harjoiteltu ahkerasti maasta istumaannousua ja se on sujunut tosi kivasti, R ponkaisee reippaasti istumaan ja oon saanut lisättyä etäisyyttä jopa metriin tai puoleentoista. Nyt ei kuitenkaan sujunut :( En tiedä oliko vire väärä vai paikka outo vai molemmat, mutta ylösnousut oli hitaita eikä edes meinannut nousta. Asiaa ei oikeastaan auttanut, vaikka menin ihan lähelle koiraa kyykkyyn. Vasta viimeinen ylösnousu oli vähän parempi. Eikä siinä mitään jos tää olis jäänyt tähän. Mutta ei. Nyt istumaannousut on kotonakin vaikeita eikä toivoakaan, että voisin nousta edes seisomaan enää :( Mä en vaan tajua, mitä oon tehnyt väärin, kun oon onnistunut nyt jotenkin pilaamaan tänkin liikkeen jo heti alkuunsa.. Oon yrittänyt olla nostamatta koiran virettä kauheesti, jotta tekniikka ei kärsisi, mutta tosta alavireestä se kyllä kärsii enempi, joten ehkä kasvatan kuitenkin vähän virettä tohon liikkeeseen.

Ruutuun juoksut sujui ihan ok, vähän joutui etsimään nameja, kun ei nähnyt mattoa pimeessä (ei hyvä), mutta muuten ihan ok. Lisäksi juoksulinja ruutuun olis saanut olla suorempi, mutta tod. näk. toi matto ei nyt ihan tolla nurtsilla toiminut tarkoituksenmukaisesti.

Tänään olisi vielä tarkoitus käydä treenailemassa mm. keinua ja keppejä sekä vähän putkilta kääntymisiä. Huomenna R sitten lähteekin taas viikoksi Sipooseen, kun mulla alkaa kirurgian kurssi. Päivät on pitkiä ja kotonakin pitäisi lukea, joten aikaa muuhun ei oikein tahdo jäädä. Koiravapaa viikko aina silloin tällöin piristää kummasti ja sitä on ihan uudella tapaa intoa treenata, kun koiran saa takaisin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti