lauantai 8. lokakuuta 2011

Keskiviikon tokoilut

Eipä me yrityksistä huolimatta olla pahemmin ehditty tällä viikolla treenata, kun ensi maanantaina oleva sisätautiopin tentti painaa päälle. Käytiin kuitenkin keskiviikkona tokotreeneissä. Olin päättänyt treenata takapalkan aktivointia (palautella sitä koiran mieleen) ja kaukojen maasta istumaan ihan alkeista (tässäkin sitta-käskyn mieleen palauttelua). Lisäksi suunnitelmissa oli tehdä seuraamista käskytettynä niin, että "liikkuri" kulkee lähellä mukana häiriönä.
Takapalkan aktivointi ja istumaannousut sujui hyvin, ei niistä sen enempää, ja seuraamisessakaan ei treenikaverin mukana kulkeminen tuntunut Retua haittaavan mitenkään. Mutta typeränä menin sitten kokeilemaan seuraamista lelu kainalossa ja koko pakka hajosi ihan täysin; R poikitti ja seurasi tosi väljästi. Jätetään siis lelu pois seuraamisesta. Ison häiriön Retulle myös aiheutti seurauttaminen toisten koirakoiden välistä, kontakti katoili ja paikka heilahteli eli tätä pitäisi treenata enempi. Paikallamakuu sujui siihen asti hyvin, kunnes toinen koira meni haistelemaan Retua, jolloin R nousi seisomaan. Laitoin kuitenkin uudestaan maahan ja käväisin piilossa parikin kertaa, jolloin pysyi kyllä hyvin ja kävin palkkailemassa eli tuskin mitään traumoja jäi ;) Lopuksi tehtiin vielä perusasentohäiriötreeniä ja oli todella vaikea Retulle. Viereen lentävät lelut ja toisten antamat käskyt on erityisen vaikeita vastustaa, joten niitä vaan treenaamaan lisää.

Kotitreeninä ollaan lukemisen ohessa tehty välillä kaukojen istumaannousuja ihan lähietäisyydeltä, ne sujuu jo ihan kivasti. Pikkuhiljaa nyt sitten vaan etäisyyttä lisäämään ja lisäksi jumppatreeniin pitäisi ottaa myös muut vaihdot, mutta kaikki aikanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti