sunnuntai 6. marraskuuta 2011

"Tässätässätässä"

Kouluttaessani muita mä yleensä kiinnitän paljon huomiota turhiin tässä-käskyihin, vaikka tiedän kyllä viljeleväni niitä itsekin. Tän päivän ratatreeneissä sitten sainkin itse kuulla asiasta ihan aiheesta ;) Miten se voi olla niin vaikeaa pitää suunsa kiinni radalla?! Ihan turhia tässätässätyksiä tuli joka väliin, mikä vaan hidasti koiran vauhtia. No, eikös sitä sanota, että ensimmäinen vaihe parantumisessa on myöntää ongelmansa, joten nyt on vaan oltava itselle tiukka noiden suhteen. Totaalista nollatoleranssia en usko pystyväni pitämään, vaikka ilmeisesti se olisi parempi retkahtamisen estämiseksi.. Jos nyt alkuun pyrkisin vähentämään ja sitten mahdollisesti lopettamaan kokonaan niin ei olisi liian raju muutos nykyiseen :D Pikkuhiljaa..


Kiva oli tehdä pitkästä aikaa rataa. En edes muista, millon oltaisiin viimeksi tehty täyspitkää rataa, joten odotukset ei ollut kovin korkealla. Tehtiin alkuun kaikki kisanomaisesti rata läpi ja toiselle kierroksella sitten lähdettiin korjailemaan. Hyllytettiin kisanomainen rata. Kutsuin koiran 2-3 välistä, valssilla keinun jälkeinen hyppy ja persjätöllä koira mukaan putken toisesta päästä. Tein huonon takaaleikkauksen pussille ennen keppejä ja R kääntyi väärään suuntaan eli keinua kohti. Keppien jälkeen vedin koiran putken puolelta hypylle ja tavallisella käännöksellä putkeen (kaarros veeeenyyyyiii). Jaakotus esteelle 14 toimi hyvin :) Sain vedettyä koiran hyvin 16-esteen yli kulkemalla itse esteen vasenta puolta, mutta väärän putkensuun ohi tuo kuljetus ei toiminut eli R sujahti väärään putkenpäähän ja siitä hylly.
Kakkoskierrokselle vaihdoin ohjausta hieman. Tein keinun jälkeisen valssin tiukempana (eli ennakoivana) ja vaihdoin ennen pussia puolta valssilla, jolloin R kääntyi hyvin pussista kepeille. Tein valssin myös esteelle 12, vaikka tarkoituksena oli kylläkin tehdä jaakotus.. Mutta hyvin toimi valssikin, kun maltoin tehdä sen tarkasti ja AJOISSA. Jaakotus edelleen esteelle 14 toimi hyvin! Nyt tein esteen 16 oikealta puolelta vetämällä koira putkesta sivuun ja sain hyvin ohjattua oikeaan putkenpäähän. Sitten vaan koira takaakiertoon, valssilla puolenvaihto ja loppusuora. Nollalla läpi! Tehtiin vielä muutamaa pikkupätkää, mutta en saanut niistä niin hyviä, kuin olisin halunnut, joten tehtiin loppuun pari irtoamistreeniä ja lopetettiin siihen.

Tän päivän treeneistä siis seuraavanlaisia huomioita: jaakotuksella R kääntyy hyvin, sitä kannattaa siis käyttää enempikin. Lisäksi pitää muistaa tiukat valssaukset ajoissa eli ei anneta koiran kaarrattaa vaan pidetään ns. kuonosta kiinni. Kolmantena huomion arvoisena seikkana mainittakoon vielä irtoaminen, jota mun pitäisi muistaa hyödyntää paremmin ja vahvistaa. Testailtiin vähän miten hyvin saan "huiskaistua" (eli irrotettua) koiran suorittamaan esteitä itsenäisesti ja hyvinhän se toimii. Huh, taas niin paljon kaikkea treenattavaa, mutta sehän tässä lajissa onkin, että koskaan ei voi osata liikaa :)

1 kommentti:

  1. No hei, älä tee niinku mä teen, vaan tee niinku mä sanon! :D Mun blogissa on sulle haaste! ;-)

    VastaaPoista