lauantai 26. marraskuuta 2011

Putkesta kääntymisen vaikeus

Aksaa on tullut treenattua nyt jonkin verran, mutta toko on jäänyt nyt tosi vähälle ajanpuutteen vuoksi. Oikeastaan oon viime päivinä ajatellut, että jätän tokon nyt joulutauolle ja jatketaan sitten taas mahdollisesti talvihallitreeneissä tammikuussa.

Aksapuolella oon pyrkinyt ottamaan Retun mun kouluttaman ryhmän treeneihin mukaan ja treenaamaan sen kanssa ennen treenien alkua kontakteja. Asenne on ainakin toistaiseksi säilynyt, en vaan saa aikaseksi vaikeuttaa treeniä.. Isänpäivän osalta ohjatut treenit jäi meiltä väliin Suomi-Ruotsi -ottelun takia, mutta viime viikolla treenailtiin keppikulmia ja kepeille irtoamista ja yllättävän hyvin sujui :) Lisäksi käytiin tänään treenailemassa vähän kontakteja ja putkesta kääntymistä alkeisryhmän treenien innoittamina ;) Kontaktit ei sujunut ihan niin hyvin kuin odotin, epäröintiä oli taas nähtävissä, mutta pari vikaa toistoa oli jo hyviä. Kai se pitää vaan jatkaa treeniä ja yrittää pitää koiran vire hyvänä.
Putkesta kääntymistä treenattiin simppelillä setillä: suora putki ja rengas jatkona eli paljon ei tarvinnut esteitä kannella, mutta sitäkin hyödyllisempi treeni saatiin aikaan. Tulipahan taas todettua ainakin se, että R irtoaa hyvin! Vielä kun se kääntyisi.. Haluan opettaa Retulle, että suorasta putkesta saa singota tykinkuulana eteenpäin, jos ei mitään lisäohjeita kuulu. Mutta jos kutsun koiraa nimeltä sen ollessa putkessa niin pitää kääntyä putkesta ulostullessa. Saatiin hyviä toistoja, joskin haluaisin, että R kääntyisi vielä tiukemmin. R vaan rakastaa kaahata suoraan eteenpäin ja käännökset hidastaa vaan turhaan vauhtia ton koiran mielestä. No, me rämmitään tuon kääntymisasian kanssa vielä tovi, mutta hyvähän se on treenata kääntymisiä myöhään kuin ei milloinkaan ;)

Ikävänä uutisena R on liikkunut taas aika huonosti ja on jopa normaalia äksympi muille koirille (jos se on edes mahdollista ;)). Lisäksi treeneissä haukkuu nyt taas ihan mahdottoman paljon stressihaukkua. R on ollut nyt muutamalla viime hierontakerralla tosi jumissa ja hierontaväliä on lyhennetty reippaasti. Parhaimmillaan meillä on hierontaväli ollut 12 viikkoa ja nyt ollaan jo hetki oltu 4 viikossa, että ei taas hyvältä näytä..:( Välillä musta tuntuu, että mä kyttään tota koiraa ihan liikaa eikä siinä oikeesti mitään vikaa ole, mutta jotenkin se ei vaan oo hyvä.

Eilen askarreltiin vähän treenileluja porukalla ja Retun joulupakettiin meni seuraavanlainen vetolelu:
Pituutta lelulla on noin 40 cm ja se venyy kivasti, joten uskoisin, että toimii yhtä hyvin treenileluna kuin edeltäjänsäkin :)

1 kommentti:

  1. Voi hitsi noita jumeja! Niistä siis kärsitään täälläkin. Olin ihan järkyttyny, kun hieroja rupes puhumaan, et sitä se ikä teettää ja et vanhalla koiralla nyt vaan tulee helpommin kaikkia jäykkyyksiä kuin nuorella. Siis vanhalla! En suostu uskomaan, et Nelli ois viel vanha! Parin vuoden päästä voin alkaa puhua vanhuudesta, mut en kyllä vielä. :)

    VastaaPoista