maanantai 6. helmikuuta 2012

Kontaktitreeniä osa 2

Eilen tosiaan vietettiin reilu tunti Satu Hillin kontaktikoulun kakkososassa ja saatiin taas hyviä neuvoja kotitreeniä varten (josko nyt ehdittäisi niitä treenatakin..). Ensin tehtiin kokonainen puomi kerran niinkuin sen itse tekisi ja sitten katsottiin jatko sen mukaan. Meillä puomi näytti just siltä miltä odotinkin eli R tuli alastulon hitaasti, mutta otti 2on-2off kuitenkin. Eli nopeutta piti niin oman kuin Sadunkin mielestä saada lisää. Tehtiin siis pari puomia niin, että vietiin yhdessä namipalkka puomin päähän, hetsasin koiraa ja päästin puomille ja Satu antoi mulle luvan vapauttaa koira. Kerran lähti ennen vapautuskäskyä, joten muutettiin toimintaa niin, että Satu palkkaa lisäksi kädestä ja itse katsoin sopivan vapautushetken. Nää toistot selvästi nopeutti puomia, joten niitä pitäisi nyt tehdä treeneissä max 3 toistoa ja aina hetsaamalla koiraa kunnolla. Erikseen voi vielä harjoitella 2on-2off -asentoa lankulla, sitäkin korkeassa vireessä ja runsaasti palkaten.

Toisena tehtiin keinua, joka nykyään sujuu treeneissäkin lähes aina hyvin. Haluaisin kuitenkin, että R tulis vähän pidemmälle, jotta keinu laskisi nopeammin. Näytin siis aluksi miten keinu sujuu ja Sadun mielestä se oli tosi hyvä. Kaikille koirille keinun päähän asti meno ei ilmeisesti vaan ole luontaista ja etenkin jos koira on hiukan varovainen. Kokeiltiin samaa kikkakolmosta mitä Suvi ja Dani teki viime treeneissä eli temppua (koira kaataa nokalla kupin, jonka alla nami) keinun jälkeen ja se kyllä nopeutti Retun keinua tai ainakin asenne oli jotenkin parempi :) Tätä varmaan nyt tehdään siis keinulla ainakin jonkun verran.

Meillähän on ihan alunperin ollut A-esteellä 2on-2off, mutta se vaikutti jotenkin tosi epämukavalta Retulle, joten vaihdoin sen aikanaan ns. juoksukontaktiin. Se toimikin melko pitkään hyvin, mutta sitten R alkoi loikkimaan melko ylhäältä eli ei enää juossut kunnolla. Oon kuitenkin edelleen sitä mieltä, että tuon selkäongelmaisen kanssa en halua A-esteelle pysäytyskontakteja, joten niihin lähdetään työstämään juoksukontakteja Sadun neuvojen mukaan. Ideana A-esteen juoksukontakteissa on saada koira lentämään A:n harjan yli eli hyvä vauhti A-esteelle ja ponnari apuna lähellä harjaa. Paras palkkaus olisi liikkuva palkka eli esim. narun perään sidottu lelu, mitä vedettäisiin A:n alastuloa pitkin maahan. A-estettä aletaan siis treenata seuraavalla kerralla kontaktikoulussa, mutta nyt luulen, että keskitytään kotitreenissä tuohon puomiin..

2 kommenttia:

  1. No höh, me ei ehditty tehdä keinua! Tosin on siinä puomissakin pohdittavaa ihan riittämiin..

    Kertoilehan sitten, miten keinun treenaus sujuu! Meillä on edistytty tosi hitaasti sen kanssa. Kun ne toistot pitäisi saada heti treenien alkuun, jotta olis sopivassa mielentilassa. On sit tullut panostettua enemmän puomiin ja aahan, kun nekin tehdään treenien alussa. :) Treenattavaa riittää siis..

    VastaaPoista
  2. Juu kertoilen, kunhan päästään joku kerta treenailemaan keinua :) Toi keinu on onneksi nyt sellainen, että voidaan treenata sitä myös treenien loppupuolella, kun ei tarvitse niin paljon hetsata koiraa hyvän suorituksen saadakseen. Edes jokin kontaktiesteistä siis sujuu ihan ok :)

    VastaaPoista