keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Korrien koulutuksessa osa 2

Tänään oli toinen ja siis viimeinen osa Korrien tokokoulutuksesta. Riitta kertoi alkuun hieman kisamaisista treeneistä ja mitä niissä tulisi ottaa huomioon. Paljon tuli hyvää tietoa, joka valitettavasti tuppaa haihtumaan päästä sitä mukaan kun tuleekin, mutta onneksi Riikka lupasi jakaa meille muillekin muistiinpanojaan koulutuksista. Mieleen jäi kuitenkin loppupalkan opettaminen, kun halutaan saada aikaan koemainen suoritus. Eli ideana oli siis ketjuttaa liikkeitä niin, että alkuun voi ottaa vain yhden tai kaksi helppoa liikettä putkeen ja kun tulee onnistunut suoritus niin vapautus/loppupalkkasana ja yhdessä koiran kanssa juostaan loppupalkalle. Tästä pikkuhiljaa ruvetaan ketjuttamaan liikkeitä niin, että lopulta koira pystyy suorittamaan koko luokan liikkeet peräkkäin hyvässä vireessä ilman välipalkkoja ja vasta liikkeiden lopuksi koira päästetään loppupalkalle vapautuksella/loppupalkkasanalla. Toki tässäkin välillä tulee tehdä helpompia treenejä, jotta palkkauksen ajoitus vaihtuisi eikä koira siten koskaan tiedä milloin vapautus loppupalkalle tulee.

Kukin sai vapaasti valita 3 liikettä, jotka voi tehdä joko kokeenomaisesti tai sitten harjoitella ihan jotakin teknistä osaa näistä liikkeistä. Valitsin alkuun ruudun, jota ollaan siis tehty satunnaisesti treeneissä näyttöruutuna eli ensin olen vienyt ruutuun lelun ja RUUTUUN-käskyllä koira on lähtenyt ruutuun lelun luo ja itse olen pinkonut perässä leikkimään koiran kanssa ruutuun. Tämän jälkeen olen ollut vievinäni lelun ruutuun eli tehnyt saman kädenliikkeen, mutta laittanut lelun takaisin taskuun ja lähettänyt koiran ruutuun ja kun koira on ollut ruudussa kehunut ja mennyt leikkimään koiran kanssa ruutuun. Nyt tehtiin samalla tavoin, mutta näiden jälkeen tehtiin niin, että käännyin ruudussa koiraa päin ja tein vain pienen merkkauksen käsillä ja menin lähettämään koiran ruutuun ja kipitin palkkaamaan sitä sinne. Riitta kehotti heittämään palkan koiralle ruutuun, jottei itse tarvitsisi aina juosta ja koira saisi palkan nopeammin, joten toistettiin vielä kerran niin, että heitin lelun Retulle, kun juoksi ruutuun. Tehtiin vielä yksi ruutuun lähetys pitkältä matkalta niin, että laitoin lelun ruutuun ja hyvin juoksi ruutuun.
Meillähän tosiaan olisi tarkoitus aloittaa ruudun opettaminen kosketusalustalla, mutta tuota näyttöruutua voi Riitan mukaan tehdä silloin tällöin, se toimii hyvin kosketusalustaopetuksen tukena. Matkaa voi myös hyvin pidentää melko nopeallakin tahdilla, sillä Retu juoksee hyvin ruutuun.

Toisena liikkeenä meillä oli perusasentoihin tulot edestä (esim. luoksetulossa, noudossa, jne.), sillä nehän ei oikein tahdo toimia, on aika nihkeitä ja tulee toisinaan vinoon. Riitta ehdotti, että kun koira tulee edestä sivulle, sanotaan palkkasana, vapautetaan koira ja käännytään ikään kuin koiran eteen, josta palkkaus koiran vasemmalle puolelle/taakse. Tuota siis lähdetään kokeilemaan josko auttaisi asiaan. Myös käsiapu voi olla paikallaan tuossa liikkeessä, koira ei siis välttämättä osaa sitä vielä tarpeeksi hyvin.

Kolmantena liikkeenä meillä oli liikkeestä maahan. Perusjuttuja, joka on Retulla yleensä aika varma, jotta pääsisin palkkaamaan sen hyvästä suorituksesta loppuun. Teki ihan ok, mikään nopein mahdollinen maahanmeno ei ollut, mutta ihan ok. Riitta huomasi, että tein pienen vartaloavustuksen maahanmenoon, joten siihen pitää kiinnittää huomiota jatkossa.

Tällaista tänään. Jotenkin tuntuu, ettei aika tahdo millään riittää sellaiseen treenimäärään mitä itse haluaisi nyt treenata, mutta kaipa se on vaan jostain joustettava ja tehtävä töiden lomassa sen verran treeniä, kun ehtii potematta huonoa omaatuntoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti