lauantai 12. kesäkuuta 2010

Korrien tokokoulutus 9.6.

Keskiviikkona oli ensimmäinen osa Korrien tokokoulutuksesta. Riitta Korri veti meidän ryhmälle treenit ja Pekka Korri toiselle ryhmälle samaan aikaan. Riitta kertoili alkuun yleisiä asioita tokoliikkeistä ja niiden harjoittelusta ja sitten näytettiin kaikki yksi koirakko kerrallaan seuraaminen ja luoksetulo, joiden sujumista Riitta tarkkaili ja kommentoi. Seurautin Retua lihapulla kädessä, mikä oli ehkä virhe, sillä vire meinasi nousta liikaakin ja yritti välillä pompulla tavoittaa namia. Lisäksi ajoittain suoralla poikitti hieman ja perusasennot ei nyt taas sujuneet niin hyvin kuin viime aikoina eli oli melko hitaita. Muutoin oli kuulemman oikein hyvän näköistä seuraamista. Käännökset oikealla oli omasta mielestäni yllättävän tiiviitä, treeni on siis vähän tuottanut tulosta, jes :) Riitan mukaan koira seuraa hyvin, mutta mun pitäisi kiinnittää huomiota omaan kädenliikkeeseen eli namikäsi tahtoi välillä jähmettyä eikä liikkunut rennosti, mikä aiheutti koiran hypähtelyä. Tehtiin sitten ihan perusasentotreeniä vastapäivään kiertäen ympyrää eli koira perusasentoon ja vihjesana jes ja palkkaus. Sitten liikkeelle noin 6 askelta, pysähdys ja kun koiran takamus menee maahan taas jes ja palkkaus. Näin tehtiin yksi ympyrä eli noin 6 namia/perusasentoa. Tätä pitäisi tehdä kotonakin, auttaa sekä perusasentojen nopeuteen, että poikittamiseen.
Luoksetulon tein pallopysäytyksenä, sillä ollaan sitä harjoiteltu siten. Pysähtyy kuulemman hyvin, mutta vieläkin voisi olla nopeampi pysäys ja ennakoivalla koiralla tulisi tehdä paljon läpijuoksuja. Kiertämistreeniä olisi hyvä tehdä paljon ja alusta asti jättää huonot pysähtymiset palkkaamatta eli palkata vain nopeista pysähdyksistä.

Vapaavalintaisena treeninä tehtiin noutoa. Tein koemaisen noudon ja kuten tähänkin asti, autoin koiran perusasentoon viereen. Heitin kapulan aika pitkälle ruohon sekaan, joten Retu ei suoralta kädeltä löytänyt kapulaa vaan jäi etsimään sitä. Riitta kehotti antamaan koiran etsiä, joten niinpä annoin ja löytyihän se kapula lopulta ja hyvin toi viereen. Harjoiteltiin tämän jälkeen pelkkää kapulan luovutusta: otin koiran sivulle ja jätin sen istumaan kävellen itse eteenpäin ja laittaen kapulan maahan noin metrin päähän koiran eteen ja kävellen itse vielä eteenpäin noin 1-2m. Sitten käännyin koiraan päin ja annoin hae-käskyn. Retu tuli suoraan luokse ottamatta kapulaa mukaan, joten tehtiin uusiksi niin, että laitan kapulan todella suurieleisesti maahan ja yllytin koiraa huomaamaan sen. Sitten kutsuin samalla tapaa koiraa kuin ensimmäiselläkin kertaa, mutta osoitin nyt samalla kapulaa ja hyvinhän se nyt sen toi :) Tehtiin myös ihan peruspalautustreeni eli jätin koiran istumaan kapula suussa ja menin noin metrin päähän koiran eteen, josta kutsuin sen sivulle. Tämäkin sujui hyvin, kyllä tuo otus vaan on taitava :)  Eli tuommoisia treenejä voisi tehdä jatkossakin vahvistamaan tuota palautusta. Riitta kehui Retun noutoa muutoin hyväksi, ote on kuulemman juuri hyvä, tuo kapulan nätisti. Mukava kuulla, että osataan me jotakin, vaikka itse aina meidän taitotasoa aliarvioinkin.

Sain myös vinkkiä meidän takapalkan opetukseen eli jos koira on liikaa taaksepäin ajatteleva niin silloin pitää palkata välillä myös edestä ja olla päästämättä koiraa ollenkaan takapalkalle.

Nyt vaan jatketaan tokotreenauksia ja ens keskiviikkona taas uudemman kerran Korrien oppiin!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti