tiistai 29. kesäkuuta 2010

Juhannustreenejä ja muuta mukavaa

Jäänyt taas hetkeksi blogin päivittäminen, kun ei mukamas ole siihen ollut aikaa.. Pitää siis yrittää ryhdistäytyä tän asian kanssa.

Viime viikolla oli Korrien tehokoulutuksen jälkeen ensimmäiset tokotreenit omalla porukalla, tein melko lyhyet treenit, ihan jotain perusasentotreeniä, noudon palautuksia ja sitten loppuun pari ruutua ensin lelun kanssa ja sitten näyttöruutuna, hyvin sujui :) Nuo perusasennot on edelleen välillä todella hitaita. Oon jättänyt palkkaamatta hitaista istumisista, heti jos hidastelee niin koittanut vähän kiihdyttää koiraa ja ottanut uusiksi. Tässä on vaan se ongelma, että jos ei koira saa onnistunutta suoritusta pian niin ei tarjoa istumista enää lainkaan, kun luulee tekevänsä jotain väärin :( Noh, pitää yrittää tehdä vain hyvässä vireessä noita perusasentoja, ehkä ne sieltä pikkuhiljaa..

Käytiin Suvin kanssa perjantaina (kyllä, juhannusaattona!:D) treenailemassa vähän pientä radanpätkää, jonka Suvi oli jostain löytänyt. Mukavaa vääntöä oli kyllä, ilma oli vaan melko hiostavan kuuma, joten ite olin vähän löysällä asenteella liikkeellä eikä tiukoista käännöksistä ollut tietoakaan.. Mutta saatiin muutama onnistunut keppisuoritus ja tulipahan huomattua, että mun pitää todella ruveta ohjaamaan tuota koiraa ja käskyttämään tiukemmin eikä vaan antaa sen kaahottaa radalla, kun ei sillä tavalla tuu noista tiukoista käännöksistä mitään. Nih. Saatiin noita perjantain treenejä vähän kuvailtuakin, josko tännekin saisin laitettua jotain pätkää jos Suvi sai kuvattua julkaisukelpoista materiaalia meistä ;)

Sunnuntaina oli sitten meidän ryhmän agitreenit. Vähän oli juhannus verottanut osallistujamäärää, meitä oli siis huimat kolme koirakkoa paikalla, Suvi tosin teki myös Danin kanssa neljäntenä koirakkona. Tehtiin omatoimitreeninä keppikulmia. Keppitreeni meni meiltä hyvin, R hakee jo aika hyvin oikean aloitusvälin, tosin avokulmat on sille edelleen kaikkein hankalimpia, niitä siis pitää treenata enempi. Muutenkin pitäisi muistaa tehdä tuolle vähän vaikeampiakin treenejä, jotta keppien suoritus varmistuisi.
Ohjattuna tehtiin Annen väsäämää treeniä, jossa teemana oli muistaakseni ah niin ihanat haltuunotot, vauhti sekä tiukat käännökset. Eli just niitä asioita, joissa me tarvitaan harjoitusta.Olin suunnitellut aluksi kutsuvani Retun kakkosesteen takaa ja kääntäväni sen jyrkästi kolmosen takaakiertoon, mutta nopeasti tuli huomattua ettei se välttämättä ollut paras ratkaisu tai ainakin olin ihan liian hidas. Toisin sanoen koira tykitti lähdöstä niin lujaa, että ajautui mun selän taakse enkä saanut sitä kääntymään takaakiertoon. Paremmin toimi se, että lähdin kahden ensimmäisen esteen puolivälin paikkeilta ja kiskoin koiran valssilla takaakiertoon. Pitää myös nyt ottaa itseä kunnolla niskasta kiinni tiktak-käskyjen opettamisen kanssa, R meinaan hyppää tosi reippaan pituisia hyppyjä suoraan eteenpäin, ei siis osaa taivuttaa itseään hypyssä, jolloin käännöksistä tulee helposti laajoja.
Seuraava ongelma olikin sitten 4-putken ja 5-aidan väli eli koira tykitti putkesta niin lujaa vauhtia ja mun käskytys oli myöhässä, että kaarros meni tosi pitkäksi. Lopullisesti homma kosahti käsiin, kun R pääsi tykittämään putkisuoraa, eihän mulla ollut siinä mitään saumaa ehtiä tekemään persjättöä, jonka siis olin suunnitellut putkien jälkeen tekeväni. Koira siis sinkosi putkista suoraan tokavikan esteen yli. Lähdettiin ensin ratkomaan tuota ihan ensimmäistä putken jälkeen tapahtuvaa käännöstä. Jätin lelun putken suuaukon oikealle puolelle etuviistoon niin, että koira näki sen ja lähetin koiran putkeen + kutsuin. Ja kääntyihän se ihan ok, kun tiesi, että lelu odottaa. Tehtiin vielä uudestaan niin, että lelu oli nyt putken suuaukon vieressä oikealla puolella ja ihan hyvin koira kääntyi. Sitten jätettiin lelu pois putken suuaukon luota ja heti meni vähän pidemmäksi kaarros, mutta ihan ok ja palkkasin lelulla käännöksestä. Katjan kanssa juteltiin, että voisi olla järkevää opettaa Retulle joku sana, minkä avulla se tietäisi, että putken jälkeen tulee käännös niin ei venyisi niin pitkiksi nuo käännökset.
Sitten oli vuorossa tuo SM-kisavaikutteinen putkisuora. Olin siis suunnitellut tekeväni viimeisen putken päähän persjätön, hypyn jälkeen valssi ja kaksi viimeistä estettä vasemmalta puolelta ohjaten. Noh, suunnitelmat ei ihan toteutuneet ja tulipahan todettua, että me ollaan niin kusessa jos tollanen mokoma tulee kisoissa vastaan.. ;) Meikäläinen huutaa naamaa punaisena Retutässätässätässää ja koira painaa tuhatta ja sataa kuu(nte)lematta sanaakaan. Tässäkin tehtiin alkuun sitä, että jätin lelun maahan putken suusta vasemmalle etuviistoon seuraavan esteen linjalle. Näin saatiin käännöstä hieman pienennettyä ja aina, kun koira kuunteli haltuunottokäskyä ja kääntyi putken jälkeen niin palkkasin reilusti. Kun koira oli saatu kääntymään niin seuraava ongelma olikin jo tiedossa eli en ehtinyt tekemään suunnittelemaani valssia ajoissa, jolloin koira ehti tehdä liian laajan kaaren tai kiersi kokonaan toiselta puolelta estettä. Lopulta selvittiin kuitenkin loppuun asti, mutta väsynyt oli sekä koira että ohjaaja. Putkelta kääntymisiä ja yleensäkin siis tiukkaa haltuunottoa vaativia kohtia on harjoiteltava reippaasti lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti