perjantai 9. heinäkuuta 2010

Huh hellettä!

Vähän koetellut itseä ja koiraa nämä helteet, toisaalta ihanaa kun on lämmintä, mutta toisaalta tää ilmankosteus tekee kyllä aika nihkeen olon. Univajettakin on kertynyt ihan kivasti tässä parin viikon aikana, kun oon yrittänyt kerätä tunteja töissä menemällä aikasin ja sitten yöt on tullut nukuttua huonosti ton kuumuuden takia. Noh, koiralla ainakin on nyt helpompi olo, sillä toteutin vihdoin ja viimein jo kauan aikomani suunnitelman eli leikkasin koneella Retun lyhyeen turkkiin :D Se on kyllä aika lystikkään näköinen uudessa turkissaan, mutta uskoisin, että sillä on nyt vähän viileämpi.. Eikä tuo uusi turkki tunnu sitä mitenkään haittaavan, samalla tapaan kulkee kuin pitkässäkin eli ei ainakaan mistään "nolostumisesta" ole tietoakaan :)

Meiltä jäi viime sunnuntain agitreenit väliin. R oli jostain syystä vesiripulilla perjantaina, joten jouduin paastottamaan sitä, joten koira ei ollut su ihan siinä kuosissa, että olisin sitä lähtenyt helteeseen juoksuttamaan. Tän viikon sunnuntainahan meillä onkin sitten itsenäiset treenit.

Keskiviikkona oli tokotreenit ja oli jotenkin niin nihkeä ilma, ettei tahtonut jaksaa itse eikä ehkä koirakaan treenata. Tehtiin vaan muutamia perusasentoja ja sitten otin hyppynoutoa muutaman kerran. Molemmat sujui ihan hyvin, vieläkin toi perusasento on vähän nihkeä välillä, mutta oon jättänyt palkkaamatta nuo huonot perusasennot, josko se siitä etenis. Tehtiin vaihteeksi vähän lyhyempi paikallamakuu, olin piilossa noin 1 min ja kävin sitten palkkaamassa ja vapauttamassa koiran. Hyvin tuo pysyy, toivottavasti paikkamakuu pysyy tuollaisena myös jatkossa.

Kävin vihdoin etsimässä itelleni uusia laseja torstaina ja kun tulin kotiin kahdeksan aikaan illalla niin tajusin, että meillähän olisi ollut ratatreenit ja olin vieläpä ilmoittanut meneväni sinne.. Toivottavasti kenenkään ei tarvinnut tulla turhaan kentälle, pahoittelut vielä tätäkin kautta jos joku oli yksin paikalla eikä siten päässyt treenaamaan :( Lähdin kuitenkin vielä iltalenkille kentän suuntaan josko joku olisi vielä treenailemassa, mutta ei ollut ketään kentällä, joten otin R:n kanssa vähän keppejä 6 kepillä ja A:n alastuloa minipöydän päälle asetetulla harjoitteella. Kepit meni hyvin, R haki välillä tosi kaukaakin lähetettynä oikean aloituksen eri suunnista. Avokulmat on sille selkeästi vaikeampia, joten niitä treenattiin vähän enempi. Kun otettiin este mukaan, niin meinasi aloittaa väärästä välistä, eli vauhdin kasvaessa R ei ehdi/jaksa/osaa hahmottaa oikeaa aloitusväliä. Lisää treeniä siis :) Tehtiin muutama A:n kontakti harjoitteella niin, että seisoin paikallani ja vapautin koiran pallon perään, kun meni oikeaan kohtaan. Sitten tehtiin muutama vauhtikontakti ja meni niin vauhdilla, ettei jarruttanut lainkaan kontaktilla. Muutama tälläinen läpijuoksu tuli ilman palkkausta tietenkin ja sitten koira malttoi vihdoin jarruttaa ja samantien vapautus ja palkka. Retulla oli niin kova vauhti (jes!), ettei olisi millään pystynyt tekemään siitä vauhdista täydellistä pysäytyskontaktia, mutta kun jarrutti kontaktille ja oli ihan hetken oikeassa asennossa niin vapautin ja palkkasin, koira kun olisi seuraavalla hetkellä liukunut vauhdin takia pois pysähtymiskohdasta. Pidetään tuota vaikka kontaktien vauhtitreeninä eli vauhti oli tärkeämpi, kuin täydellinen suoritus :) Hyvä mieli jäi kaiken kaikkiaan tuosta treenisessiosta, ehkä meidän kontaktit on joskus siinä kuosissa, että päästään taas kisakentille :)

1 kommentti:

  1. Vitsi sä oot kyl jaksanu tehdä niin paljon töitä noiden kontaktien kanssa! Mun kärsivällisyys ei ehkä riittäis..

    Mekin käytiin torstaina tekemässä keppejä, ja Nelli meni melkein 80%:lla toistoista tokaan väliin. :/ Eli jos teidän ongelma on kontaktit, niin meillä melkein yhtä suuri ongelma on kepit!

    VastaaPoista