sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Tehoagin jatkoa

Tänään oli agin tehokoulutuksen toinen osa, joka näytti tältä:

Taas saatiin alkuun tutustua itse rataan ja tarkoitus oli nyt saada sisällytettyä johonkin kohtaa rataa eilen opittuja flippiä ja vekkausta. Rata meni ihan ok, meni hyvin putkeen puomin sijaan, mutta turhan laajoja kaaria tuli monessa kohtaa. Lisäksi meni ensi yrittämällä A:n ohi ja sinkosi esteen 23 jälkeen esteelle 14, kun mun rintamasuunta oli juuri sinne. Puomi oli melko hidas, vaikka alastulossa oli makkaralautanen.. Kerran puomin makkarat saatuaan ei enää uusintaradalla meinannut mennä putkeen vaan väkisin änki puomille. Koira ei kuunnellut yhtään ohjausta vaan apinoi ihan urakalla, joten päätettiin treenata ihan vaan tässä-käskyä ko. kohdassa. Alkua siis treenattiin ihan niin, että kierrätin takaa putkea lähimmän hypyn ja tässä-käskyllä palkkasin koiran käteen tulosta. Vietiin haltuunottoa ihan putken suulle ja kun tämä sujui hyvin niin käskytin koiran haltuunoton jälkeen putkeen ja palkkasin. Tämän jälkeen lähetin kiertämään kakkoshypyn ja kolmoshypyn jälkeen tässä-käskyllä käteen ja putkeen ja palkkaus tästä. Lopulta päästiin tekemään jo ykkösesteeltä asti ja tässä käskyllä käteen, siitä putkeen ja jatkettiin rataa 8-putkelle asti, jonka jälkeen palkkasin. Jatkettiin pienen juomatauon jälkeen kasiputkelta rataa eteenpäin ja nyt tein puolihuolimattoman ohjauksen 10-esteelle, joten R tuli ohi, mutta jatkettiin tästä huolimatta rataa. Flippi 12-14 välissä ei ollut kaunein mahdollinen eikä myöskään vekki 14-15 välissä, mutta tulipahan tehtyä ;) Kepit sujui hyvin ja nyt A:kin meni ihan kivasti. Puomi oli edelleen hitaahko, mutta parempi kuin ekalla kertaa.

Loppuun treenattiin vielä vähän ohjauksia, joita tehtiin ihan perus hyppy, kaariputki, hyppy -yhdistelmällä. Alkuun tehtiin pakkovalssia, jota ei jostain syystä saatu oikein sujumaan. R ei irronnut putkeen kovin hyvin, joten oli pakko saattaa melko pitkälle, joten piti pinkoa melkoisesti ehtiäkseen seuraavan hypyn taakse. Ei tullut tässäkään harjoituksessa kovin hyvin käteen, joten sitä treenattiin ihan lelu kädessä, niin että sai tulla siihen kiinni eikä siltikään ihan parhaalla mahdollisella tavalla tullut. Tätä siis treenataan lisää.
Seuraavan ohjaukselle ei muistaakseni ollut varsinaista nimeä, mutta siinä ideana oli lähettää koira takaakiertoon ja valssilla ohjata seuraavalle esteelle. Tämä sujui ihan ok.
Kolmas ohjaus oli muistaakseni nimeltään päältäjuoksu eli koira piti lähettää takaakiertoon ja ottaa vastakädellä ihan siivekkeen vieritse ja tästä sitten voisi lähettää uudestaan takaakiertoon. Sujui ihan kivasti, kunhan muistin olla kääntämättä omaa rintamasuuntaa koiraan päin vaan koko ajan eteenpäin menosuuntaan. Tätä voisi käyttääkin jatkossa tai ainakin harjoitella käyttämään radalla. Sitten oli vuorossa twist, joka sujui todella hyvin, se sopii jotenkin sekä itselle että Retulle, joten ehdottomasti pitää käyttää jos tulee mahdollisuus radalla. Viimeisenä ohjauksena oli niisto eli koira lähetettiin takaakiertoon, vedettiin "nenästä" vastakädellä esteen takaa sen yli niin, että koiran linja kulki siivekkeen ja ohjaajan välistä. Ihan toimivan oloinen ohjaus, etenkin jos koira pitää saada pyörähtämään mahdollisimman tiiviisti siivekkeen ympäri. Nyt sitten vain treeneissäkin alkaa laajentaa omia ohjausvalintojaan ja katsoa rataa vähän uusin silmin :)

Saatiin vinkkiä myös kontaktien treenaamiseen. Nyt otetaan ne tehotreeniin siten, että lähden opettamaan niitä ruututyylillä alusta, mutta edeten toivon mukaan melko reippaasti. Ensin siis opetellaan uusiksi namialustalle meno eli se pitää tapahtua LUJAA. Sitten kun se sujuu, otetaan mukaan vanerilankku ja sitten puomin irtonainen alastulo, joka nostetaan ensin minipöydälle ja sitten maksipöydälle ja lopulta koko A ja puomi. Palkkaus aina myös kontaktilta lähdettäessä, jotta se pysyy nopeana. Tämän jälkeen aletaan satunnaisesti jättää namialustalta namit pois, käydään aluksi palkkaamassa alustalle, mutta pikkuhiljaa vain vapautus lelulle. Tämän jälkeen häivytetään alusta eli joka toisella kerralla peitellään alustan reunat ja joka toisella otetaan se kokonaan pois. Edelleen välillä voi käydä palkkaamassa kontaktille. Sitten ruvetaan pikkuhiljaa lisäämään esteitä kontakteja ennen ja kontaktien jälkeen. Sitä mukaa kun esteitä lisätään kontaktien jälkeen yksi kerrallaan, myös palkkalelu siirtyy aina seuraavan esteen taakse, kunnes lopulta ollaan päästy toivon mukaan siihen vaiheeseen, että palkka tulee lopuksi. Toki välillä edelleen palkaten kontaktille tai heti sen jälkeen. Täytyy varmaan ottaa myös uusi käsky käyttöön kontakteille. Nyt on viikko aikaa tehdä pohjia kotona kontaktiharjoittelulle, josko saataisiin jotain muutosta aikaan. Jos ei tälläkään saada mitään tulosta niin sitten on vaan tyydyttävä noihin tämänhetkisiin kontakteihin, mutta ainakin sitten oon yrittänyt kaikkea :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti