perjantai 10. syyskuuta 2010

Treenit jatkuu

Yllättävää kyllä oon pysynyt kutakuinkin meidän treenisuunnitelmassa :) Tässä piiitkä vuodatus meidän tän viikon treenaamisesta, lukee ken jaksaa :)

Tiistaina oli vuorossa kaukot, jotka meni ihan ok, ainut ongelma oli, että R nousi vinoon istumaan, kun odotti vapautusta ja taakse lentävää namia. Yritin jättää nämä vinot palkkaamatta ja no, ihan ok. Jatkettiin tästä takapalkan treenausta, kyllä se vähän jo on edennyt, enää ei tule paljoakaan etujalkojen liikahteluja. Seuraamisen käännöksiä oikealle treenattiin myös ja ne on kyllä ongelma. En tiedä miten saisin nuo käännökset tiiviiksi.. Heti jos koiraa yrittää palkkaa ihan jalasta kiinni niin takapää lähtee poikittamaan eli koira ei taivu yhtään. No, josko sitä Korreilta saisi jotain vinkkiä tuohon. Itsellä ei nyt aivot toimi, en millään tajua mitä mun pitäisi tehdä. Jos jollain tätä lukevalla on antaa vinkkejä niin otetaan mieluusti vastaan :) Otettiin taas loppuun 3 ruutuun lähetystä ja pois kutsumista niin, että suurensin taas joka välissä hieman ruutua. Aloitettiin noin 1,5 m x 1,5 m ruudusta ja päästiin jo noin 2 x 2 m ruutuun. Koira menee tosi hyvällä vauhdilla ruutuun, joku liike edes missä saan tuosta jotain irti :)

Ke tokotreeneissä otettiin alkuun häiriöpaikallamakuu niin, että puolet ryhmästä oli paikallamakuussa ja puolet treenaili paikalla makaavien ympärillä (ei tietenkään ihan kyljessä kiinni vaan ns. kehän ulkopuolella). Lisäksi käskytykset oli EVL-tyyliin yksi kerrallaan. R ei ollut ihan skarppina, joten meni vasta toisella käskyllä maahan, tuota pitää siis harjoitella vielä. Aikaa taisi olla 3min ja menin alkuun piiloon, josta kävin noin 1 min kuluttua palkkaamassa koiran ja menin takaisin piiloon loppuajaksi. Pysyi hyvin, vaikka häiriötä oli melkoisesti, kun osa otti luoksetuloja, käskytti koiraa, tms. ympärillä. Tästä on hyvä jatkaa. Otettiin hyppyä ja istumista erikseen ja erikseenhän ne toimiikin, muttei yhdessä. Aina hypyn jälkeen koira jäi seisomaan ja katsoi mua ihmeissään sen näköisenä, että mitähän sä haluat.. Harjoiteltiin sitten istumista erikseen ja sujui ihan ok, mutta taas yhdistettynä hyppyyn ei suju. Sillekin siis pitää keksiä jotain, otetaan esiin Korrien koulutuksessa ;) Otettiin myös erikseen hypyn loppua eli jätin koiran istumaan esteen taakse ja kutsuin toisella puolella sivulle. Hyvin ottaa esteen, ei edes ole yrittänyt mennä ohi. Ehkä meidän agiharrastuksesta on jotain hyötyäkin tokopuolelle :) Loppuun otin vielä luoksetuloa, tavoitteena vauhti eli vapautin hyvästä vauhdista mun taakse lentävän lelun perään. Koira kiihdytti jokaisella kolmella toistolla lelun perään eli ei tule lähellekään täysiä mun luo, tuota pitää yrittää nyt parantaa. Ei siis ihan onnistuneet treenit tänään, mutta toisaalta aina ei voi onnistua ja olihan mulla tiedossakin ettei me läheskään kaikkea vielä osata, joten treeniä vaan lisää :)

To olikin sitten vuorossa vapaapäivä, tein tosin illalla telkkaria katellessa vähän kapulanpitoharjoituksia ja ensimmäinen sujui ihan ylihyvin, koiralla oli hyvä ja tasainen ote ja mitä tekee idiootti ohjaaja? No, pitää kapulaa koiran suussa jonkun ikuisuuden!! Tyhmä minä, kun piti tehdä vaan nopeita pitoharjoituksia.. No, seuraavat pari toistoa olikin sitten huonompia, en oikein osaa sanoa onko ton koiran ilme sellainen mikä sen kuuluisi pitoharjoituksissa olla, joten pitää vähän seurailla ens kerralla miltä näyttää. Joka tapauksessa noi ylipitkät pitämisharjoitukset nyt pannaan, ei sellaisia enää!

Tänään lähdin heti töistä tultua pyöräilemään koiran kanssa kentälle ja tehtiin alkuun kaukojen istumaannousua ensin niin, että olin ihan koiran edessä (noin 30 cm päässä) ja hyvin nousi ylös. Lisäsin vähän välimatkaa ja edelleen hyvä, vapautus ja naminheitto koiran taakse. Taas lisäsin vähän välimatkaa, mutta tämä taisi olla liikaa, sillä ei noussut ihan ylös asti vaan liike jäi vajaaksi. Lyhensin siis vähän taas välimatkaa ja nyt sujui hyvin joten jätettiin siihen. Nyt toi koira kestää ehkä noin 1m välimatkan, tuota nyt pikkuhiljaa lähdetään kasvattamaan. Takapalkkatreeniä tehtiin myöskin ja nyt päästiin jo siihen vaiheeseen, että sain kerran heitettyä namin taakse ilman koiraan koskemista, jes! Aiemminhan mun on pitänyt varmistaa koiran liikkumattomuus pienellä kosketuksella pantaan, mutta nyt päästiin jo siitäkin irti. Hiljaa hyvä tulee ;) Loppuun tehtiin vielä 3 ruutuun lähetystä ja takaisinkutsua noin 25 m etäisyydeltä. Aloitin niin, että ruutu oli noin 2 x 2 m ja luulen, että päästiin lopuksi aika lähelle 3 x 3 m ruutua! Eli kohta palataan sisätiloihin treeniä jatkamaan. Tehtiin lopuksi vielä 1 x puomi, jonka perässä hyppy ja 1 x A-este, tavoitteena molemmissa mikäs muu kuin vauhti. Molempien kontaktien edessä oli namilautaset ja puomin jäljessä olevan esteen jälkeen vielä lelu maassa odottamassa. Vauhti oli tosi hyvä puomilla, kun kävin etukäteen näyttämässä koiralle namialustan. Sama toistui A:lla, eli koira meni vauhdilla alas, hotki namit ja vapautuksesta säntäsi lujaa eteenpäin, jes! Vielä kun saisi saman toimimaan ilman namialustaa..

Viikonloppuna keskitytään varmaan agilityyn ja muutoin mä yritän saada kouluhommia hyvälle alulle, josko ei tällä kertaa jäis ainakaan ihan viimetippaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti