perjantai 30. syyskuuta 2011

Treenivapaa viikko

Tällä viikolla vietetään treenivapaata viikkoa ja mä oikeastaan vietän koiravapaata viikkoa, sillä Retu lähti mun koulukiireiden vuoksi evakkoon Sipooseen. Sunnuntaina haetaan koira taas kotia josko sitten seuraavalla viikolla olisi taas aikaa tehdä jotain muutakin kuin koulujuttuja ;)

Käytiin me sentään sunnuntaina treenailemassa vähän saksalaisia ja takaakiertoja kahdella esteellä.
Sain vihdoin aikaiseksi treenailla niitä parin viikon takaisissa treeneissä ilmenneitä asioita eli saksalaisessahan meillä oli se ongelma, että en päässyt kunnolla pois tieltä, koska jouduin vetämään Retun esteen yli ja siten olin jatkon kannalta myöhässä. Niinpä treenailtiin nyt sitä, että lähetin koiran takaakiertoon ja näytän koiralle vastakädellä esteen yli tulon, mutta en jäänyt tielle vaan siirryn jo valmiiksi menosuuntaan (eli kuvassa ylemmän siivekkeen ylä- tai oikealle puolelle. R meinaa näissä kiertää koko esteen, mutta kun näytti selvästi vastakädellä ensin yli tulon samalla kun itse liikkui oikeaan suuntaan niin se toimi ihan kivasti. Täydellistä siitä ei tullut, mutta harjoitukset jatkuu :)
Toinen ongelma oli takaakierto tai lähinnä se, että jos heitän koiran takaakiertoon ja lähden itse eteenpäin niin R ei hyppää estettä vaan kääntyy esteellä ja lähtee mun kanssa samaan suuntaan. Niinpä treenattiin alkuun ihan yhdellä esteellä sitä, että heitin koiran takaakiertoon ja heitin lelun takaviistoon liikkeelle lähtiessäni. Tämä toimi hyvin ja pystyin tekemään muutaman toiston ilman lelun jättöä taakse. Nää on selkeästi vaan semmosia asioita, mitä pitäis muistaa opettaa koiralle, muttei vaan tuu itse ajateltua. Onneksi on kouluttajat sitä varten, että saadaan esiin kaikkea hauskaa mitä ei vielä osata :) Ens viikolla taas uudella innolla treenailemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti