tiistai 10. tammikuuta 2012

Liukastelua ja kontaktikoulutusta

Nyt on sentään lumi jo maassa, mutta viime viikolla vielä liukasteltiin jääkeleillä. Piti sitten tietystä käydä leikkimässä hengellään juoksulenkillä jäisillä teillä ja kyllähän sen tietää mikä on lopputulos. Tällä kertaa loukkaantunut osapuoli oli koira, joka osui ikävästi isoon jäälohkareeseen kylki edellä ja liukasteli oikein urakalla niin, että lopputuloksena oli kipeä ja huonosti liikkuva koira. Ja just, kun mä olin intoillut siitä, miten hyvässä kunnossa se onkaan. Ei siis pitäisi nuolaista ennenkuin tipahtaa vai miten se oli. Illalla kävin koiran lihaksistoa läpi ja itku meinasi päästä, kun jo kevyet sivelyt sai koiran reagoimaan vahvasti :(

Loppiaisena Retu liikkui ihan ok, joten uskaltauduttiin Satu Hillin kontaktitreeniin. Loppiaisen kontaktikoulutuksen myötä sain paljon ajateltavaa meidän treenaamiseen. Ensiksikin, toistojen määrä on ollut ihan liian suuri eli jatkossa vähän (max 3!), mutta laadukkaita toistoja! Toiseksi mun pitää saada koira oikeaan viretilaan kontakteja treenatessa, jotta niistä vähäisistä toistoista olisi edes mahdollista saada hyviä. Position sinänsä koira osaa, eikä Sadun mielestä sitä treenaamalla saada suoritusta nopeutettua Retun kohdalla vaan nimenomaan hetsaamalla koiraa enempi ja lopettamalla heti hyvää suoritukseen. Ja vapautuksesta pitää saada eleettömämpi. Nyt harjoitellaan siis alkuun lankulla tuota oikeaa viretilaa aina pari toistoa kerralla ja katsotaan josko tuo homma alkaisi edetä. Jatkoakin on kuulemman luvassa, joten sitä odotellessa :)

Sunnuntaina treenailtiin rataa Agirodun joukkuekisan omaisesti eli "kisailtiin" kahdessa joukkueessa ja joukkueen jäsenet starttasi radalle lentävillä lähdöillä heti edellisen tultua maaliin.
Tehtiin ensin rataantutustuminen, jonka jälkeen piti jokaisen suorittaa rata oman virtuaalikoiran kanssa. Tästä kuvitteellisen koiran kanssa suoritetusta radasta otettiin aika ja tavoitteena oli saada kutakuinkin sama aika oikean koiran kanssa. Meillä virtuaalikoiran kanssa aika taisi olla jotain 28 s. ja vähän tuntui siltä, että menin liian lujaa.. No, Retun kanssa aika oli 43 s. ja 5 ratavirhettä keppien väärästä aloituksesta. Oma ohjaus oli hukassa etenkin keppien jälkeen olleessa hyppykieputuksessa ja R liukastui 8-esteen jälkeen kunnolla naamalleen ja liikkui muutenkin aika jähmeästi. Jätettiin sitten uusintakierros väliin, kun koiran liikkuminen oli jähmeää ja uusi liukastuminen ei ainakaan parantanut tilannetta. Onneksi Retu pääsee tänään hierojan käsittelyyn niin ei pääse ainakaan pahenemaan ongelmat kipeiden lihasten vuoksi.

Tokokuulumisia sen verran, että viime viikolla alkoi hallitreenit, mutta me ei ekalle kerralle päästy mun kiireiden vuoksi. Ollaan kuitenkin otettu nyt työn alle nouto, jota oon siis Retun hammasoperaation vuoksi joutunut nyt opettamaan uudestaan alusta asti. Pitämisharjoituksia tehdään siis tällä hetkellä ja ne sujuukin jo hyvin. Ajattelin koittaa jonkinlaista teemakuukausi tyyppistä ratkaisua tokossa, mutta siitä lisää myöhemmin, kun oon saanut sen mietittyä kunnolla läpi.

5 kommenttia:

 1. Mitäs hieroja sanoi?

  Toi juttu toistojen määrästä pitää niin paikkansa munkin kohdalla! Jotenkin sitä vaan tulee aina tehtyä liikaa, kun on kerran treenaamaan tullut.. Pitää tosiaan tsempata siinä asiassa!

  Mietin jo loppiaisena, kun katselin Retun treeniä, et ne on kyllä jotenkin samanlaisia tässä kontaktiasiassa.. Tuli vaan niin tuttu fiilis, kun katselin, miten Reti sievästi asetteli etutassunsa maahan, silleen ei-niin-nopeasti. ;o) Varmaan siis samankaltaista treeniäkin tarvitaan ongelman ratkaisemiseksi..

  VastaaPoista
 2. Koko koira oli lihasjumien takia ihan vinossa, sekä lavat että lantio ihan epäsymmetriset :( Nyt sitten mennään parin viikon päästä uudestaan. Otin Retun tänään kouluun mukaan, kun meillä oli akupunktiokurssin harjoitus. Voisin alkaa neulailla tota koiraa aina sillon tällön josko siitä olisi myös apua :)

  Kuhan toi koira vähän parantelee itseään niin vois mennä yhessä treenailemaan noita kontakteja sen muutaman toiston verran..

  VastaaPoista
 3. Voi harmi! :( Toivottovasti nyt menee parempaan suuntaan!

  Juu mennään yhessä treenaamaan joku kerta! :)

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Huomasin teidän asuvan pk-seudulla tekstiesi perusteella. Missä käytte tokoilemassa? Oman koirani kanssa kiinnostaisi kovasti aloittaa tokoilu, mutten ole vielä löytänyt paikkaa tai seuraa. Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hakkilan hallissa on tämä talvi tokoiltu, kesäisin treenataan oman seuran (Koivukylän koiraharrastajat ry) treenikentällä Koivukylässä Vantaalla.

   Poista