maanantai 30. tammikuuta 2012

Roskisdyykkari

Vanhakin koira oppii uusia temppuja, harmi vaan, että näköjään ikäviä sellaisia. Retu on meinaan aloittanut uuden vuoden kunniaksi uuden harrastuksen; roskisdyykkauksen! Yksi yö heräsin siihen, että olohuoneen ja keittokomeron lattia oli koristeltu keittiön roskiksen sisällöllä. Siinä yön pikkutunneilla siivoillessa kävi kyllä mielessä tehdä koirasta ne paljon puhutut rukkaset. Ihan rysän päältä en tuolloin saanut koiraa kiinni, joten ei päässyt oikein ärähtämäänkään. Ajattelin jo, että jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi, mutta röyhkeys näköjään kasvaa syödessä, ainakin roskisdyykkauksesta puhuttaessa. Lueskelin kaikessa rauhassa tenttiin, kun mokoma ryökäle aloitti dyykkauksen, mutta nyt pääsin vihdoin yllättämään rysän päältä!:D Koiran ilme oli jotenkin nolo, tiedä sitten tajusiko tekevänsä mitään väärää.. Onneksi ei ehtinyt kovin paljon tällä kertaa sotkea ja toivon mukaan jäi nyt viimeiseksi kerraksi.
Dyykkauksen saldo
Sunnuntaina treenattiin viimeistä kertaa agilityn osalta Hakkilassa ja hyvä niin. Vihdoin päästään lämpimään halliin treenaamaan, ihan huippua!:) Tehtiin viimeisellä treenikerralla lyhyttä rataa, ensin pätkissä ja sitten kokonaisena. Kellotettiin alun kieputus (esteet 1-3) eri ohjauksilla ja yllättäen meille nopein oli takaakierto-niisto-persjättö. Hitain oli pakkovalssi ja jotain siltä väliltä pakkovalssi-sylkkäri(?). R tuppasi kepeille kääntyessään tekemään aika laajan kaaren, varsinkin jos vähänkin käänsin sille selkäni. Kokeilin erilaisia ohjausvaihtoehtoja myös väliin 10-13; samalta puolen ohjaten ja persjättö/valssi 11-12 välissä. Valssilla sain koiran putken väärään päähän, kuten myös huonosti ajoitetulla ja suunnatulla persjätöllä, mutta samalta puolelta ohjaten ja hyvin ajoitetulla ja suunnatulla valssilla suoritukset oli hyviä. Saatiin lopulta kaikki osiot ihan ok sujuviksi ja toimivat myös kokonaista rataa tehdessä jotenkuten. Nyt oma keskittyminen oli ajoittain ihan ok, mutta parannettavaa vielä olisi tehokkaan treenimoodin ylläpitämiseksi. Ja edelleen pitäisi ohjaajan opetella juoksemaan..


Tällä viikolla on luvassa mm. Vappu Alatalon luentoa, ekat treenit uudella Vuokkoset-areenalla sekä kontaktikoulun kakkososa, joten ihan mahtava viikko tuloillaan :)

3 kommenttia:

  1. Ihana Retu! :D Mistä ne keksiikin noita uusia "hauskoja" juttuja?! :D

    VastaaPoista
  2. Hehe, meillä dyykattiin kans tossa eilen.. rodesta oli löytynyt ihania kahvinporoja, muutama viinirypäle ( :( ) ja paljon jugurttipurkkeja jotka oli hienosti nyt nuoltu ihan putipuhtaiksi.

    VastaaPoista
  3. Kahvinpurut ja jogurttipurkit on meilläkin ollu suosiossa ;) Noista vaarallisemmista dyykattavista puheen ollen, Retu on joskus silpunnut kaljatölkin, mut onneks ei kovin pahoja haavoja saanu suuhunsa..

    VastaaPoista