perjantai 23. huhtikuuta 2010

Möllikisailua Ojangossa

Käytiin keskiviikkona vähän möllikisailemassa Ojangossa. Siellä järjestettiin siis Tehis Cupin toinen osakilpailu ja ajattelin käydä testaamassa vähän Retun kontakteja kisaradalla + treenailemassa hiukan. Suvi lähti molempien koirien kanssa mukaan ja paikanpäällä olikin loppujen lopuksi todella runsas KOIVUlaisten edustus, hyvä me! :D

Päätin ilmoittaa Retun ulkopuolisena medi-mölleihin, jotta päästäisiin välillä tekemään helppoa rataa ja pointtina kun noissa kisoissa oli meillä vain ja ainoastaan testata kontakteja niin en viitsinyt sitten mennä kisaavien radalle vääntämään. Tuomarina radalla oli Markku Lauren ja ihanneaika oli 50s. Tällaiselta näytti meidän ihanainen möllien rallattelurata:

Melkoisen mukava rata siis oli tiedossa. Testailin muutaman kerran sivummalla puomin kontaktia ja oli kyllä melko hidas siihen nähden mitä on ollut viime aikoina treeneissä, mutta ymmärrettävästi pitkästä aikaa uusi ympäristö ja uudet esteet niin ei ollut koira ihan kotonaan sillä puomilla. Rata sujui kaiken kaikkiaan ihan ok, puomi ei ollut mitenkään nopea, mutta onpa se ollut joskus hitaampikin kisoissa, joten parempaan päin ollaan menossa. Esteiden 8 ja 9 väli, ainoa kohta radalla, missä koira olisi pitänyt ottaa hyvin hanskaan (eli siis ohjata ;) ) niin meikäläinen vaan rallattelee menemään ja koira oli jo säntäämässä esteelle 17, kunnes viime tipassa sain sen käännettyä putkeen.. Loppusuoralla irtosi hyvin, siihen olin tosi tyytyväinen. Tuloksena meillä siis puhdas rata ja aika oli 28,69s. Kurssikaveri otti videolle meidän radan, katsotaan josko saataisi se tänne lisättyä myöhemmin.

Radan jälkeen tein vielä muutaman toiston puomilla aluksi niin, että vapautin suoraan lelun perään, kun oli pysähtynyt oikeaan kohtaan ja lopuksi vielä pari toistoa niin, että lelu oli valmiina odottamassa noin 5m päässä kontaktin edessä ja heti kun pysähtyi oikeaan kohtaan vapautus lelulle. Tuo viimeksi mainittu etenkin lisäsi koiran vauhtia hurjasti, pitää siis tehdä usein :D Tehtiin myös putki-kepit-rengas sarjaa molempiin suuntiin ja R haki nyt tosi hyvin keppien aloituksen, joskin putkesta tullessa se kaartaa tosi kauas ennenkuin katsoo missä mä olen. Tuota pitää siis harjoitella eli kutsua sitä ajoissa, jotta osaa suunnistaa heti putkesta ulos tullessaan oikeaan suuntaan. Lopuksi Reino pääsi vielä juoksentelemaan metsään Danin kanssa, kun käytiin pienellä jäähdyttelylenkillä Suvin kanssa.

Lauantaina olisi tarkoitus mennä kentälle vähän treenailemaan puomia ja jotain muuta hässäkkää. Niin ja huomennahan on myös pikku-Reynoldsin syntymäpäivä, katsoo mitä sitä keksii :) Ja sunnuntai meneekin sitten Viikissä mätsärissä avustellen.

Saatiin tänään tietoa meidän ensi kesän agi- ja tokotreeneistä, ryhmä, treenipäivä ja kouluttaja on agilityssä muuttunut, mutta hyvältä vaikuttaapi :) On se vaan mukavaa päästä taas omalle kentälle treenailemaan toukokuun alussa. Nyt kun sitä vielä ottaisi itseään niskasta kiinni etenkin tuon tokon suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti