lauantai 10. huhtikuuta 2010

Pientä tokoilua

Aivan ihana ilma oli tänään ulkona, joten oli pakko käydä tenttiin lukemisen lomassa ulkona ja tulipahan vähän "treenailtua" koiruuden kanssa samalla. Tein alkuun vähän seuraamista ja siinä lähinnä käännöksiä. Jotenkin ei ollut ihan paras mahdollinen vire koiralla, jotenkin hyytyi melko nopsasti, mutta ihan ok seuraamista kuitenkin ajoittain. Käännökset vasempaan on hyviä, oikealle käännyttäessä irtoaa turhan paljon. Perusasennot on nyt kuitenkin PALJON parempia kuin vielä syksyllä :)

Otettiin myös kaukoja ja ne on kyllä oikea murheenkryyni meillä. Ehkä oon edennyt niiden kanssa liian nopeasti, pitäisi varmaan tehdä paljon toistoja ihan läheltä, jotta koira tajuaisi mistä on kyse. Nyt ei selkeästikään tajua. Maahan menee nopeasti, mutta sieltä ei nouse tai jos nousee niin tosi hitaasti. Varmasti kyse on siitä, että oon opettanut tuolle niin vahvaksi sen maassaolon, ettei uskalla sieltä nousta. Ja nyt kun oon palkkaillut siitä istumaannoususta niin maahanmeno on alkanut hidastua + jää kyynärät ilmaan tai nousee hissinä ylös. Avot´, olen onnistunut sotkemaan tuon maahanmenon.. Tein sitten niin, että menin maahan polvilleen koiran eteen, nami käteen ja vein sen namikädellä maahan ilman käskyä, annoin istu-käskyn ja kun nousi reippaasti, palkkasin. Josko siten en pilaisi tuota maahan-käskyä enempää.

Kokeilin myös lopuksi paikallamakuuta. Menin auton taakse piiloon (ei siis mikään hyvä piilo, mutta sai luvan kelvata) ja kävin palkkaamassa noin 1min kuluttua. Menin takaisin piiloon, olin siellä noin puol minuuttia, kävelin koiran ohi pitkälle sen taakse, palasin takaisinpäin, pysähdyin muutama metri koiran takana ja jatkoin koiran viereen -> palkka ja vapautus. Pysyi hyvin, pari kertaa katseli muualle, mutta muuten ok. Ei olla tehty niin pitkään aikaan tuota paikkamakuuta, että annettakoon tuo vilkuilu anteeksi. Kotiinpäin kävellessä tein vielä liikkestä seisomisen ja hyvin pysähtyi, jalat ei liikkuneet lainkaan taakse kävellessä eikä sivulle tullessa, jes! Ainoat ongelmat siis selkeästi meillä on tällä hetkellä noissa kaukoissa. Pitää tosissaan ehkä ruveta paneutumaan siihen..

Huomenna onkin sitten vuorossa tämän talvihallikauden viimeiset agilitytreenit. Loppukuu meneekin sitten ilman treenejä, mutta käydään varmasti vähän treenailemassa Ojangon TehisCupissa ja toukokuussa pääseekin sitten taas treenaamaan, kun ollaan hankkimassa vapaaharjoitteluoikeudet Hakkilan hallille. Mutta nyt jatkamaan elinpatologian pariin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti