torstai 8. huhtikuuta 2010

Tenttiin lukemista ja pissalenkkejä

Kauhea morkkis, kun on mennyt koko viikko ensi maanantaina olevaan tenttiin lukiessa eikä ole ehtinyt käyttää koiraa kuin pienillä pissalenkeillä..:( Viikonloppuna varmaan sama meno jatkuu, tosin pakko sitä on varmaan lähteä lenkkeilemäänkin välillä ettei vaan sisällä homehdu.

Oon pähkäillyt tässä jo useamman päivän, että ilmoittautuako vihdoin AVO-luokkaan tokokokeeseen toukokuussa, mutta taidan jättää sen vielä, kun ei nuo liikkeet oo vielä tarpeeksi varmoja. Muutenkin pitäisi ehtiä kyllä tekemään useampi koemainen treeni ennen kuin lähtee oikeasti taas koekentille, ettei koetilanne olisi koiralle ja ohjaajalle niin suuri muutos treeneihin verrattuna. Ei oikeastaan olla treenattu tokoa koko talvena, aina silloin tällöin vaan lenkillä ja agitreeneissä tehty jotain pieniä ja keittiössä kaukokäskyjä koitettu opetella. Jotenkin sitä on vaan näin kevään mittaan koe- ja kilpailukärpänen puraissut ja kaikkialle pitäisi osallistua. Pitäis varmaan sopia joku päivä ihan kunnon tokotreenit porukalla niin pääsisi vähän testaamaan missä kuosissa meillä on eri liikkeet, kun itsekseen sitä ei jotenkin saa aikaiseksi vaatia koiralta kauheasti. Kävin vähän läpi noita AVO-luokan liikkeitä ja meillä siis tällä hetkellä mun arvion mukaan tilanne on eri liikkeiden kohdalla seuraavanlainen:

Paikallamakuu: Ei olla pitkään aikaan otettu paikallamakuuta ryhmässä, joten vähän kysymysmerkki. Lisäksi en oo ottanut kertaakaan täyspitkää paikallamakuuta niin, että olisin ollut koko ajan piilossa eli tod. näk. ei ole täysin varma vaan vaatii harjoittelua.

Seuraaminen taluttimetta: Seuraaminen ja etenkin siis perusasennot ja käännökset on parantunut huomattavasti viime syksystä. En tosin ole tehnyt kovinkaan pitkiä seuraamisia piiitkään aikaan eli vireen säilyminen on kysymysmerkki. Kääntymiset vasemmalle sujuu hyvin, oikealle vielä vähän väljyyttä ja täyskäännös pitää miettiä uusiksi kummin päin se kannattaa tehdä..

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: Näitä oon tehnyt jonkun verran lenkillä ja sujuu hyvin, tosin välillä heittäytyy aavistuksen vinoon maahan.. Mutta sujuu siis suht ok, pysyy hyvin. Ehkä perusasentoon nousuja voisi ottaaa vähän useammin, jotta nopeutuisi.

Luoksetulo: Ei olla tehty kokonaisena liikkeenä kuin pari kertaa. Pysähtyminen ei ole mun mielestä vielä tarpeeks nopea eli sitä pitää parantaa, samaten pysäytyksen jälkeinen luoksetulo saisi olla nopeampi eli sitä pitäisi treenata. Myös perusasennot luoksetulossa tuppaa olemaan nykyään vinoja, joten eikun treeniä treeniä. Mun pitäisi myös päättää nyt lopullisesti kumpaa käytän, käsimerkkiä vai käskyä, siihen pysäytykseen..

Seisominen seuraamisen yhteydessä: Ei olla tehty pitkään aikaan, mutta uskoisin, että mitään sen suurempia ongelmia ei ole, kun muutaman kerran palauttelee koiralle mieleen mistä olikaan kyse. Pitää testata miten jalat pysyy paikallaan, kun siirryn taakse, en muista oonko minkä verran sitä tehnyt.

Nouto: Kesällä/syksyllä nouto alkoi yllättäen sujua, joten siinä ei varmaan ole mitään ongelmaa. Vielä pitäisi harjoitella/vahvistaa sitä perusasentoon palaamista ja luovutusta sekä kapulan pitoa vahvemmaksi.

Kauko-ohjaus: Maahanmenot on hyviä, ainoastaan istumaan nousut tuottaa ongelmia eli ei tahdo toimia ensimmäisestä käskystä ja toisestakin käskystä tekee hitaasti eli niihin vahvistuksia. Oonkin vahvistellut iltaruuan yhteydessä tuota ripeää istumaannousua makuulta, ongelmana vaan, että tuppaa noi maassaolot kärsimään.. Tasapainoa siis haetaan.

Estehyppy: Syksyllä hypyssä oli mukana haukahdus, saa nähdä miltä näyttää tänä keväänä eli onko jäänyt pois vai yhä tallella. Istuminen oli syksyllä hidas, muuten liike oli ihan ok. Tässäkin noita suoria perusasentoja vahvistettava, tuppaa jostain syystä tulemaan vähän vinoon tullessaan suoraan edestä perusasentoon.

Sitten kun saisi vielä aikaiseksi alkaa treenata..;)

1 kommentti: