tiistai 13. huhtikuuta 2010

Viimeiset hallitreenit + hierontaa

Sunnuntaina meillä oli tämän talven viimeiset hallitreenit ja tehtiin melko vapaamuotoisesti rataa tai kuka mitäkin. Hallilla oli valmiiksi tehtynä rata, josta Anne ja Katja sitten suunnitteli meille "reitin". Rata näytti pääpiirteissään tältä:

Rata oli siis "melko" pitkä eli 30 estettä ja juoksemista todellakin riitti :D Oma kunto meinasi loppua, kun tuota paineli menemään koiran kanssa. Otettiin pari kierrosta, kun meitä oli niin vähän. Ensimmäisellä kerralla otin alkuun Retun kanssa pelkkää keinua muutaman kerran nakkipalkalla ja kovalla tsemppauksella ja koirahan teki hyvin!:) Viimeiset toistot koira tuli jo lähes keinun päähän ja tekeminen oli varman näköistä eli yhtään ei keinu kauhistuttanut, jes. Sitten otettiin koko rataa niin, että menin 2-esteen taakse ottamaan koiraa vastaan, 6-esteelle sujui kaikki hyvin, mutta sitten keppien sisäänmenoon tyssäsi eli koira haki kakkosväliin. Otettiin uusiksi pelkät kepit, sitten taas alusta ja eikun uudestaan kepit kakkosväliin. Mahdoton sentään, noita sisäänmenoja on selvästi pakko treenata PALJON lisää! Kulma tosin melko vaikea meille eli lähes täysi avokulma.. Otettiin putki, hyppy, kepit ja jatkettiin rataa siitä. Melko laaja kaari tuli renkaan ja hypyn välille, samoin hypyn ja putken. A sujui ihan ok, kontaktilta hyppää melko ylhäältä, mutta osuu ok. 14 ja 15 väli ei oikein tahtonut sujua, tuli siis välistä ja hyppäsi 15 väärältä puolelta, mutta annoin mennä ja jatkettiin keinulle, joka sujui nyt myös radalla reippaasti. Loppurata sujui hyvin, tein takaaleikkaukset väleissä 18 ja 19, 20 ja 21, 22 ja 23 sekä 28 ja 29 (olisi voinut tehdä jo 27 ja 28 välissä..) ja sujuivat hienosti, joskin olisi pitänyt tehdä ehkä vähän aikasemmin, sillä koiran kaaret oli monessa kohtaa turhan pitkiä. Yleensäkin pitäisi enempi kiinnittää huomiota noihin haltuunottoihin kovassa vauhdissa, ettei venyisi mutkat niin pitkiksi.

Toisellakaan kierroksella ei kepit sujuneet, vaikka muutoin rata oli puhdas. Hukkasin koiran jotenkin selkäni taakse 6 esteen jälkeen, joten eihän keppien aloittamisesta oikein mitään tullut eli uusiksi ne. Myös tällä kierroksella 15 meni väärältä puolta, joten tein sen vielä uudestaan ja työnsin koiran väkisin kiertämään aidan ja kiersihän se. Pitäisi vaan olla tiukemmin painamassa se sinne kiertoon tuommoisessa välissä. A:n kontakti oli vähän siinä ja siinä, joten tehtiin lopuksi vielä vähän A:n kontaktia niin, että oli namialusta noin metrin päässä alastulosta. Ja mitä tekee nyt vuodenpäivät A:n kontaktit juoksuna tehnyt koira: 2on2offit!:O Ja mieletön kun tuo pysyi siinä, ei millään meinannut lähteä siitä namilautaselle, vaikka kuinka heiluin ja "houkuttelin" vaan odotti vapaa-käskyä.. Otin namilautasen pois ja tein pari kertaa lelun kanssa vetäen alastulon ja sujui ok. Pitää ehkä nyt sitten jättää tuo namilautastreeni pois ja kokeilla lelun kanssa, kun en haluaisi palata noihin 2on2offeihin A:lla ettei mene turhaa aikaa siihen.. Tosin sitten toisella puolella kummittelee ne A:n kontaktien yliloikkimiset, mitä välillä on nähty.. Hmm.. On tämä vaikeaa! Mutta jotain positiivista sentään eli keinu meni hyvin :)

Eilen illalla Retulla oli sitten hieroja taas pitkästä aikaa ja voi kun toinen taas naatiskeli. Hyvänä oli lihaksisto pysynyt nykyisen 12 viikon hierontavälin tammi- ja helmikuun lisätreeneistä huolimatta, pientä jumia oli edelleen "alaselässä" ja takajaloissa, mutta muutoin ok. Edelleen varaa enempi painoa oikealle? takajalalle, pitäisi varmaan teipata se oikea jalka kiinni vatsaan ja tehdä kolmijalkalenkkejä niin alkaisi tasapainottua tuo homma..:P Tosin voipi olla, että menisi eläinrääkkäyksen puolelle tuo, tiedä siitä sitten.. Pitää nyt muistaa hieroa välillä tuon lonkan koukistajia, josko siitä vähän antaisivat periksi, kun noissa takajaloissa ja etenkin lonkan koukistajissa on ollut viime hierontakerroilla melkoisestikin jäykkyyttä. Seuraava hierontakerta onkin sitten vasta heinäkuussa, alustavasti 13. päivä tiistai klo 18. Nyt alkaa 1,5 viikon "loma" koiralla, kun ei ole treenejä, kuin seuraavan kerran vasta toukokuussa.. Ensi viikon keskiviikkona olisi tarkoitus lähteä kurkkaamaan Ojankoon TehisCupiin, josko osallistuttaisiin, saapa nähdä viitsiikö vielä mennä kontakteja sinne testaamaan.. Noh, ainakin mennään paikanpäälle, saapahan ainakin sitten vähän treenattua kontakteja ja keppejä jos ei kisaan asti uskalleta :)

Tänään voisi käydä katsastamassa vähän treenikentän tilannetta, josko sinne pian pääsisi kontakteja ja jotain pikkutreenejä tekemään ilman hukkumisvaaraa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti