torstai 20. toukokuuta 2010

Kisatauon päätös ja uuden aloitus

Lauantaina oli siis meidän 7kk kisatauon päättävät agikisat Kirkkonummella. Tuloksettomiksi jäivät nämä kisat ja varmaankin uuden kisatauon paikka, sillä eihän tuo nyt oikein sujunut.

A-radalla tuomarina oli Henri Luomala ja tuloksena meille radalta HYL. Helle oli melko tappava, mutta kyllä meidän radalla meni moni juttu pieleenkin, joten eipä voi helteen piikkiin laittaa. Rataprofiili on jokseenkin hämärän peitossa, joten en viitsi lähteä sitä arpomaan tänne..

B-radalla tuomarina oli Johanna Wütrich ja tältäkin radalta meille tuloksena HYL. Tämä rata oli jo huomattavasti parempi, mutta jostain syystä Retu luuli puomin ylösmenoa keinuksi, eikä suostunut menemään siitä vaan yritti aina vaan uudestaan kiivetä ja "laskea keinun", josta siis 3 kieltoa -> HYL. Nappasin koiran sitten syliin ja nostin puomin ylösmenon yläosaan ja loppurata sujuikin sitten ihan ok, huolimattoman ohjauksen vuoksi tosin hyppäsi yhden ylimääräisen hypyn (este 16 ennen putkea), mutta ohjautui hyvin ja oli kivasti kuulolla. Rataprofiili näytti pääpiirteissään tältä:
Aivan varmaksi en muista oliko esteen 11 ja A:n välissä yksi vai kaksi hyppyä ja samaten renkaan jälkeen taisi loppusuoralla olla vielä yksi hyppy ennen viimeistä estettä, mutta eipä se kai ole niin tarkkaa..Periaatteessa melko simppeli rata, mutta tuo puomi nyt jostain syystä meillä kosahti. A:n kontakti nyt ei ollut hyvä, mutta toisaalta, koira teki niinkun sille on opetettu, joten eipä kai siltä muuta voinut odottakaan, siksipä en sitä yrittänyt edes lähteä korjaamaan..

Sunnuntaina oli sitten meidän ryhmän treenit ja on se vaan mukava touhuta omalla kentällä. Tehtiin loppupätkää edellisinä viikkoina aloitetusta harjoitusradasta ja sehän näytti siis tältä:
Alku oli aiemmin tehdystä radanpätkästä tuttu, mutta muuten kaikki oli uutta. Hauska oli huomata miten eri tavoilla esteet 4-9 pystyi suorittamaan, osa tavoista toimi hieman paremmin kuin toiset ;) Itse otin (tai siis yritin ottaa) koiran hanskaan keppien jälkeen, jolloin koira ei hyppäisi niin pitkälle pituusesteen jälkeen ja saisin sen käännettyä 5-hypylle. Monta kämmiä tuli tehtyä ja huomattua, että koira irtoaa ja tekee helposti mm. pituusesteen poikittain.. Mutta saatiin me onnistuneitakin ratoja, joskin esteen 10 jälkeen tuppasi joka kerta tulemaan liian iso kaarros, sen kun vielä saisi pois niin olisi hyvä.

Itsenäisenä treeninä oli tiukka "banaanihyppy" eli koiran piti hypätä mahd. siivekettä hipoen este. Kokeiltiin ensin hyppynä, mutta selkeästikään Retu ei osaa hallita tuota kroppaansa tarpeeksi hypyssä eli laskeutuu melko suoraan esteen jälkeen, ei siis osaa kääntää hyppyään takaisin tulosuuntaan. Tätä treenattiin sitten ihan pelkällä siivekkeellä, eli kierrätin koiraa siivekkeen ympäri niin, että kiertyi ikäänkuin siivekkeen ympärille. Tätä vaan pitäisi treenata lisää ja pikkuhiljaa sitten liittää joku käskysana ja toinen siiveke ja rima. Tehtiin lopuksi vielä puomin kontakteja, pelkät alastulot on nopeita, mutta hetsaamalla myös koko puomiin sai vauhtia ja teki reippaat kontaktit. Nyt vaan kun vahvistaa niitä lisää,lisää ja vielä lisää niin kai niistä joskus hyvät tulee :) A:n kontaktit pitäisi myös saada hiottua kuntoon. Noh, ehkäpä saan jotain uusia ideoita noihin kontakteihin agilityn koulutusohjaajakurssilta, johon suuntaan kuun lopussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti