perjantai 21. toukokuuta 2010

Tokon tilannekatsausta

Keskiviikkona oli tokotreenit ja tein alkuun hieman seuraamista lähes imuuttamalla, mikä toimi ihan ok. Käännöksiä koitin myös hinkata, etenkin siis oikealle käännöstä ja täyskäännöstä ja oli ne parantuneet hieman :) Lisää vaan siis imuuttamistreenejä käännöksiin. Muutenkin tuo imuuttamisvaihe on meidän seuraamisen opettamisessa jäänyt väliin, joten sitä voisi nyt näin jälkikäteen ottaa silloin tällöin jos sillä saisi seuraamispaikkaa ja tiiviyttä vähän parannettua.

Paikallamakuussa osa koirista nousi, joten kävin palkkaamassa Retun piilosta, kun pysyi hyvin eikä ollut erityisen levoton muiden liikehdinnästä huolimatta. Kävin vielä toistamiseenkin palkkaamassa koiran piilosta ja hyvin pysyi :) Tuota paikkamakuuta pitäisi käydä vahvistelemassa myös muualla kuin omalla kentällä, jotta siihen saisi varmuutta lisää. Mutta tyytyväinen olen tämän hetken tasoon :)

Tehtiin myös liikkeestä seisomista, tai lähinnä vahvistelin tuota stå-käskyä, se kun on tuntunut koiralta hieman unohtuneen ja heittää helposti maaten. Kuljettiin rennosti kentällä ja annoin stå-käskyn aluksi käsimerkin kera ja kun pysähtyi niin heitin namin koiran taakse ja vapautin. Kävelin koko ajan eteenpäin ja kun koira oli naminsa löytänyt ja syönyt ja kirmasi perään, niin annoin uuden stå-käskyn, josta taas palkka ja vapautus. Hyvin sujui, kun koira hoksasi taas homman juonen :)

Kokeiltiin myös pitkästä aikaa ruutua seuraavanlaisella tekniikalla: ensin kutsuin koiraa ruudun takalinjan ulkopuolelta ja jäin leikkimään lelulla koiran kanssa ruutuun. Sitten jätin lelun ruutuun, vauhdilla pois ruudusta ja koiran lähetys ruutuun lelun luo, josta kehut ja säntäsin itse leikkimään koiran kanssa ruutuun. Tässä meinasin olla myöhässä eli koira ehti jo melkein tulla pois ruudusta ennen kuin ehdin itse sinne. Sitten samaan hengenvetoon pois ruudusta ja koiran lähetys ruutuun ja kun juoksi ruutuun naksulla merkkaus ja kovalla kiireellä leikkimään koiran kanssa ruutuun. Toimi ihan ok siis tuo huijaustekniikka, mutta tiedä sitten tajusiko koira yhtään mitä tekee.. Tein vielä muutaman toiston niin, että lelu ei ollut ruudussa ja melko hyvin juoksi ruutuun, tosin luulenpa, että juoksi vaan päättömästi odottaen milloin tulee naksu ja mun kehut ilman sen suurempaa omassa pääkopassa tapahtuvaa liikehdintää. Noh, tuolla jatketaan jos R alkaisi tajuta mitä se ruutu tarkoittaa.. Toinen vaihtoehto olisi sitten lähteä opettamaan ruutua pienestä neliöstä pikkuhiljaa suurentaen.

Loppuun tehtiin vielä muutama kake ihan lähietäisyydeltä, lähes namilla ohjaten ja istumaan nousemisista erityisesti palkkasin. Ihan ok teki, ehkä se joskus alkaa tajuta, mitä siltä vaaditaan :) Aijoo ja tehtiinhän me vielä mölliryhmäläisten kanssa helppo paikallamakuu ilman piiloa, melko rauhallisena oli, vaikka uudet koirat ympärillä. Kävin välissä palkkaamassakin.

Sain torstaina Tie tottelevaisuusvalioksi -kirjan ja aloitin heti innolla lukemaan. Tuli kova hinku saada uusi pentu opetettavaksi, Retun kanssa kun on niin moni asia opetettu väärin ja kirjassa kun oli niin loistavia ohjeita, miten eri liikkeet kannattaisi opettaa.. Katsotaan nyt, milloin se uusi pentu saa taloon astella..:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti