keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Viikonlopun mölleilyt

Lauantaina oli siis K9:n mestaruuskisat Espoossa ja olin ilmoittautunut meidät sinne tokon AVO-luokkaan ja agilityssä mölleihin ulkopuolisena ja kisaaviin. Tokossa palkkailin aika reilusti koiraa eli mitään varsinaista koemaista treeniä en lähtenyt tekemään, sillä ei meillä ole liikkeet vielä siinä mallissa, ihan siis treeninä otettiin tuo "koe". Tässä pisteet liikkeittäin ja kommentoinnit:

Paikalla makaaminen 10 
Makasi suht rauhallisesti, vaikka olin koko 3min piilossa. Tähän olin tosi tyytyväinen, sillä ollaan tehty tätä ennen yksi täyspitkä paikallamakuu niin, että olen ollut koko ajan piilossa :)

Seuraaminen taluttimetta 9,5
Periaatteessa hyvää seuraamista, välillä vähän edisti ja oikealle käännökset ja täyskäännökset ei edelleenkään ole tarpeeksi hyvät, mutta pikkuhiljaa tästä koitetaan parantaa. Kontakti säilyi hyvin ja palkkailin myös välillä hyvästä tekemisestä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Maahanmeno oli nopea ja kaikin puolin meni hyvin.

Luoksetulo 8
Unohdin, että tuomari ei käskytä pysäyttämistä, joten koira ehti tulla melko pitkälle ennen kuin pysäytin. Käytin käsimerkkiä ja suullista merkkiä, mutta pysähtyi ihan jees. Luoksetulo pysähdyksen jälkeen oli hidas (ravasi osan matkasta) ja perusasento vino. Mutta tämähän oli jo tiedossa, kuhan testasin..

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
Meni maahan. Unohdin vahvistaa seisomista ennen kehään menoa, joten tässä tulos ;)

Noutaminen 9
Lähti reippaasti hakemaan ja palautti hyvin perusasentoon. Ote oli vähän löysä ja perusasentoon avustin hieman kädellä.

Kauko-ohjaus 0
Ei toimi vielä, vasta kun tein namilla ihan lähietäisyydeltä niin toimi, tämäkin kyllä oli tiedossa. Lisää treeniä siis.

Estehyppy 8,5
Hyppäsi hyvin, istuminen vähän hidas, mutta hyvin tuli perusasentoon hypyn jälkeen. Siihen nähden siis hyvin, miten vähän ollaan tätä treenattu.

Kokonaisvaikutus 9

Yhteensä siis 137 p ja III-tulos. Ihan tyytyväinen olen, ainut yllätys oli tuo seisominen seuraamisen yhteydessä, minkä Retu normaalisti osaa, mutta ehkä oon tosiaan unohtanut vahvistaa sitä viime aikoina. Noutoon oon tosi tyytyväinen, sillä tuo noutaa innokkaasti :) Vielä otetta pitäisi saada paremmaksi. Luoksetulon pysäytys on vielä tosi vaiheessa, samaten kaukot. Tuli kyllä pieni innostus taas tokoilua kohtaan, onneksi tuli ilmoitettua meidät Korrien koulutukseen niin saa neuvoja noihin meidän ongelmakohtiin ja päästään ehkä tokonkin saralla eteenpäin :)

Tokon jälkeen oli vuorossa agilitymestaruudet. Möllien rata oli suunnilleen seuraavanlainen:
Helppo rata siis kokonaisuudessaan, mutta taas vaihteeksi R vähän sinkoili (hypyltä 8 hypylle 16) eli mun haltuunotot oli jostain ja syvältä sieltä. Tällä radalla ilmeni myös uusi ongelma eli A:n kontakti: Retu loikkasi noin puolivälistä alastuloa kohti seuraavaa estettä. Nyt meillä on siis ongelma myös A:lla, eli taitaa olla aika vaihtaa sinnekin pysäytyskontaktit takaisin. Se niistä viimeisistäkin johdonmukaisuuden rippeistä mun koirankoulutuksessa, mutta toisaalta kai se on jokaisen itse kantapään kautta opittava nää hommat..?

Kisaavien rata näytti tältä:
Se olikin meiltä ihan täysi floppi eli alku meni A:lle asti hyvin, mutta R loikkasi taas A:n kontaktin ja sinkosi esteeltä 10 esteelle 20 -> HYL. Esteeltä 15 olisi pitänyt mennä putkeen, mutta taas kusi haltuunotot ja koira sinkosi muurille. Lopuksi vielä kieltäytyi jostain syystä A:lle menosta ja siinä meni sitten hetki ja taas loikki kontaktit. Koska kukaan medi kisaavista ei saanut tulosta niin radan kulmia helpotettiin vähän ja otettiin uusintakierros. Kävin väliajalla tekemässä A:n kontaktia ja pakotin koiran menemään kontaktin alas asti ja palkkasin. Toinen rata sujui taas A:lle asti hyvin, mutta taas roiskaisi menemään tuon A:n kontaktin, joten jäätiin sitä sitten hinkkaamaan, noin viidennellä kerralla malttoi tulla alas asti ja palkka siitä, loppusuora ja ulos radalta. Että näin. Kyllä sitä osaa ihminen olla epäjohdonmukainen. Mukava mennä ens lauantaina kisoihin, kun meidän kontaktit on nyt mitä on.. Noh, oon päättänyt, että jos roiskii kisoissa menemään tuon A:n kontaktin niin otan uusiksi ja poistun radalta. Käydään nuo Kirkkonummen startit tekemässä, mutta sen jälkeen ei parane ilmoitella meitä mihinkään kisoihin nyt hetkeen, hoidetaan nuo kontaktit kuntoon ensin..

Sunnuntain treeneissä oli taas samaa ratahässäkkää kuin viimekin treeneissä ja oli kyllä kiva päästä hinkkaamaan samaa rataa uusiksi. Nyt päästiin jo maaliin asti ja vielä kahdesti :D Vähän oli jossain kohdin myöhässä mun käskyt -> mutkat venyi pitkiksi, ja paikoin olin sijoittunut koiran tielle eli pitää kiinnittää jatkossa huomiota ainakin noihin. Omatoimitreeninä oli keppikulmia, ihan ok sujui, mutta edelleen tarvitsee kyllä runsaasti vahvistusta eri kulmiin ja siihen, ettei ole niin riippuvainen mun sijainnista. Tein treenien lopuksi vielä A:n kontakteja hihnassa ja pysähtyi hyvin alastuloon 2on-2off- mistä palkkasin. Jossain muistissa sillä siis on nuo pysäytyskontaktit, kun aina välillä niitä tarjoaa. Nyt pitäisi vaan ehtiä käydä vahvistamassa niitä muutamaan otteeseen ennen kisoja, josko sitten olisi vähän paremmat saumat ettei A:n kontakti menisi ihan räiskimiseksi..

Huomenna tokotreenit jos vaan kouluhommilta ehtii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti