keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Kesätreenikauden avaus

Sunnuntaina vietettiin kesätreenikauden avajaisia kevättalkoiden merkeissä ja samana iltana olikin sitten kesäkauden ensimmäiset treenit. Tehtiin seuraavannäköistä rataa, joka alunperin ilmeisesti siis Niina-Liina Linnan käsialaa:
Otettiin nyt täksi treenikaudeksi käyttöön treeniparit. Treeniparin suoritusta pitää katsoa ja antaa sitten palautetta, missä kohtaa meni pieleen/hyvin ja miten ohjauskuviot onnistui, oliko ajallaan, jne. Näin siis pyritään siihen, että opittaisiin katsomaan toisten suorituksia ja näkemään mitä ohjaaja tekee ja miten koira siihen reagoi ja auttamaan siten toisiamme parempiin suorituksiin. Yllättävän vaikeaa on, sitä helposti katsoo vain koiran suoritusta näkemättä yhtään mitä ohjaaja tekee ja näin on vaikea neuvoa jos menee pieleen.

Meillä rata sujui hyvin puomille asti, mutta ilmeisesti möllikisat oli vielä koiralla muistissa, joten loikki tyylikkäästi kontaktit menemään ja oli jatkamassa seuraavalle esteelle. Otin siis puomin uusiksi ja nyt taas meni vähän toiseen ääripäähän eli melko lailla mateli alas, noh, ottipahan ainakin kontaktin ;) 8-14 taisi mennä ihan ok, mutta ajauduin väärälle puolelle (eli kuvassa vasemmalle puolelle) esteitä 14 ja 15, joten en saanut Retua työnnettyä 15:lle vaan hyppäsi sen väärästä suunnasta. Tämän pidemmälle ei rataa päästy, sillä jäätiin hinkkaamaan 8-15 väliä, se kun ei oikein tahtonut mennä, sillä ohjaaja sähläsi minkä kerkesi. Noh, onneksi otetaan seuraavalla kerralla samaa rataa niin päästään vähän korjaamaan viime kerran virheitä ja ehkä ohjaajakin keskittyy vähän paremmin :) Kivat treenit kuitenkin kaikenkaikkiaan, tosi tyytyväinen olen tuohon parisysteemiin ja muutenkin uuteen treeniryhmään, kiva kiva :)

Tiistaina käytiin myös ensimmäistä kertaa kokeilemassa Hakkilan hallia. Tehtiin vain pikainen noin puolen tunnin treenisessio, jossa otin tehona puomia. Aluksi oli tosi hidas, mutta tein vauhtipalkkauksia ja etenkin, kun keksin laittaa taas alastulosta noin 5m päähän namilautasen niin alkoi nopeutta tulla lisää, jes :) Lisää vaan treeniä niin eiköhän se joskus ala toimia ;)

Keskiviikkona oli sitten tokokauden avaus ja noh, myöhästyttiin yli puoli tuntia eli vähän tyngiksi jäi treenit.. Pyöräiltiin kentälle ja se alkaa nyt sujua jo ihan kivasti. Otin alkuun vähän seuraamisia, oli melko hyvää ja perusasennot oli nopeita. Seuraamispaikka kärsii pahasti oikealle käännyttäessä, koira irtoaa liikaa, joten sitä yritin treenata tehotreeninä imuttamalla koiraa jalan vieressä ja pyörimällä oikealle. Hieman tuntui auttavan, pitäisi vaan tehdä useammin. Luoksetulot on jostain syystä nyt hitaita tai siis koira tulee ravaten etenkin lyhyemmiltä matkoilta ja perusasennot on usein vinoja, tähän siis pitäisi myös keksiä jotain hyviä treeni-ideoita. Liikkeestä maahan on hyvä. Paikallamakuu otettiin porukalla ja ilmeisesti noin 3min (päässä laskettu aika). Olin koko ajan piilossa ja pysyi hyvin eli ensimmäinen täysipitkä paikallamakuu, jossa olen koko ajan piilossa. Tosin siis munhan piti mennä palkkaamaan koira välissä, mutta aika jotenkin kuluikin niin äkkiä, etten sitten ehtinytkään, kun jo huudettiin, että "aika". Makasi ilmeisen rauhallisesti, jei :) Nyt sitten pitäisi alkaa tehdä treenisuunnitelmaa tokoon, jotta edistyttäisiinkin joskus johonkin. Ainut hankaluus tuossa nyt tuntuu olevan se, että tiedän mikä meillä ei suju ja mikä siinä on pielessä, mutta en osaa ratkaista ongelmaa eli pitää lähteä selvittämään ongelmanratkaisuvinkkejä muulta porukalta :)

Ilmoitin meidän nyt sitten piitkän kisatauon päätteeksi Kirkkonummelle agikisoihin 15.5.2010. Pitää nääs käyttää meidän viime keväänä saamat lahjakortit, ettei mene hukkaan. Odotukset ei ole mitenkään korkealla, mutta mennään nyt kokeilemaan, ihan kiva päästä pitkästä aikaa kisaradalle. Saa nähdä mitenkä paljon sitä itseä jännittää kisapäivänä, kun viime kisoista kuitenkin jo vierähtänyt puoli vuotta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti