tiistai 25. toukokuuta 2010

Kontaktitreeniä

Sunnuntain agitreeneissä tehtiin "kontaktirengasta" eli pyöreäkulmaisen kolmion malliin tehtyä rataa, jossa oli kaikki kontaktit. Ensimmäisellä kierroksella puomin kontakti oli ihan hyvä, ei pahemmin hidastellut ja tuli loppuun asti. A:n kontaktille olin laittanut namilautasen ja tuli siihen ihan ok. Keinu oli sitten hidas eli sitä pitää nyt tehotreenata, jotta uskaltaisi taas reippaasti tulla mahdollisimman pitkälle. Toisella kierroksella puomin kontakti oli hitaampi eikä tullut loppuun asti eli jouduin antamaan uuden puomi-käskyn ennenkuin laittoi etujalan maahan. A:n ohi juoksi parikin kertaa, joten otettiin ihan vaan pelkkää hyppy-A -yhdistelmää, meni ihan ok, ei tosin yhtä reippaasti kuin ensimmäisellä kierroksella. Keinu oli edelleen melko hidas. Kontakteihin siis tarvitaan reilusti lisää toistoja, jotta niiden suorittaminen rutinoituisi koiralle ja varmuutta tulisi lisää. Keinun ja puomin erotustreeniäkin olisi varmaan hyvä tehdä..
 Itsenäisenä treeninä oli sylkkäriä ja poispäinkääntöä 4 esteen ratapätkällä, joka tuotti "vähän" vaikeuksia meille. Ollaan tehty samaa treeniä joskus aikaisemminkin eikä silloinkaan muistaakseni täysin onnistuttu. Hinkattiin sitä sitten muutama hetki ja tuossahan sitten ilmeni hyvin viime kisoissakin näkynyt haltuunotto-ongelma: koira ei kuuntele haltuunottokäskyä vaan rallatteli vaan menemään omiaan. Tuota ongelmaa on alkanut ilmetä nyt ihan viime aikoina, joten oli hyvä, että siihen tuli nyt puututtua. Tehtiin toistoja niin kauan, että tuli käteen, jolloin palkkasin ihan pelkästään siitä. Tämän jälkeen vasta lähdettiin yrittämään poispäinkääntöä. Sylkkäriä ei tuossa ehditty edes kokeilemaan, meni niin runsaasti aikaa tuohon perus haltuun saamiseen..:/ Noh, pitää olla nyt tarkkana tuon kanssa. Kun alkoi kuunnella niin poispäinkäännöt sujui hyvin :)

Tänään olikin sitten vuorossa pientä tokotreeniä metsälenkin jälkeen. Päätin, että otan tämän viikon missioksi saada eteenpäin meidän kaukokäskyjä ja luoksetulon pysäytystä. Etenen nyt Mujusen kirjan mukaan eli tänään aloitettiin ihan alusta maasta istumaan nousun harjoittelu ja takapalkan opettaminen. Tarkoitus olisi tehdä 4 x 5 namin sarja vähintään kerran päivässä molempia. Saapa nähdä miten tavoite onnistuu. Viikon loppuun mennessä voisi siis olettaa, että koira on jollain tapaa ehdollistunut takapalkkaan ja osaa käsimerkin ja käskyn avulla nousta maasta istumaan ihan läheltä. Mutta koiran mukaan siis mennään, joten mitään varsinaisia edistymistavoitteita en halua asettaa, ainoastaan tuon treenitavoitteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti