tiistai 22. maaliskuuta 2011

Koikkaloikkaa

Lauantaina aloitettiin projekti "Juoksukontaktit" ja tältä näytti tuo ensimmäinen treenikerta:
On se jännä, miten vaikeaa voi olla saada koira juoksemaan lujaa pisteestä a pisteeseen b ilman mitään askelten muutoksia.. Muutama hyvä suorituskin oli, mutta vielä oli paljon sellaisia, missä koira vaihtaa askeleita lankulla.. Kriteerinähän mulla on, että koira ei muuta askelpituutta/korkeutta lankulla (=hyppää), mutta vielä on hakusessa se, miten tota kriteeriä pystyy kontrolloimaan vauhdista + ilman että itse on vahtimassa palkkaa.. Palkkana siis ollut ruokakuppi noin 5 m päässä lankun päästä. Ja juoksin siis koiran mukana viimeistä toistoa lukuunottamatta, jossa kutsuin koiraa kupin luota.

Sunnuntaina jatkettiin touhua, tällä kertaa Paula apuna, mutta enpä tiiä auttaako kaksi päätä yhtään sen enempää kuin yksi ;P Jälki siis tällaista:

Nyt siis mietinnässä miten ton koiran saa juoksemaan täysiä lankun yli. Luulisi, ettei voi olla kovin vaikeaa, mutta niin vaan on. Lisäksi ongelmia tuottaa tällä hetkellä palkkaus, eli R on saanut nyt palkan jokaisesta suorituksesta, kun oon niin hidas reagoimaan noihin huonoihin. Pitäis keksiä joku tapa, millä pystyisin näkemään onko suoritus hyvä/huono eli klikkaamaan oikeassa kohtaa, mutta myös poistamaan palkan huonojen suoritusten kohdalla. Alku siis vielä vähän hakemista, jos jollain on antaa vinkkiä käytännön toteutuksesta niin otan mieluusti vastaan :)

3 kommenttia:

 1. Voi luoja, tuo näyttää vaikealta :D Olisi tarkoitus opettaa myös Halo juoksemaan kontaktit, mutta nyt iski epävarmuus :D

  Tai ehkä pitää ajaa koiralta turkki pois kesäksi, että olisi edes JOTAIN mahdollisuuksia erottaa juoksu ja loikka...

  VastaaPoista
 2. Mä oon aina miettiny, et miten noista juoksukontakteista muka tietää, mikä on sellanen suoritus, josta voi palkata! Kun se päätös on vielä tehtävä heti, eikä sit kun on pohtinu asiaa pari minuuttia. :P Ainakin ois tosi hyvä, et sulla ois kaveri vahtimassa palkkaa, niin oisit sit ite paremmissa asemissa näkemässä, miten ottaa kontaktin. Eli täyyy mennä taas yhessä treenailee. :) Mut kun vaan sun kriteerit tarkentuu, niin eiköhän noista tuu hyvät, ja varmasti sopii Retulle paremmin ku 2on2offit.

  VastaaPoista
 3. ^^Toi ON vaikeeta :D Kuhan ilmat lämpenee niin Retulta lähtee taas turkki, josko se tosiaan helpottais tota erottamista :D
  Vai tulee Halosesta kontaktijuoksija :) Mä voin sit antaa sulle vinkkejä, mitä EI kannata tehä ;)

  ^Joo pitää mennä yhessä treenaamaan :) Ehkä mun reaktionopeus kasvaa tässä treenien edetessä, mutta toistaseksi mun herneet liikkuu ihan liian hitaasti tähän hommaan ;D Ja meillähän ei oo oikeestaan mitään menetettävää kontaktien kanssa, joten jos ei muuta, niin ainakin ite opin jotain juoksukontaktien kouluttamisesta :)

  VastaaPoista