perjantai 22. huhtikuuta 2011

Pitää olla pikkusen pläski..

..tai sitten ei, ainakaan agilitykoiran. Retu on siis läski (ihan oikeesti) ja sen kunto on ihan olematon. Joo, tiedän kenen vika se on. Me aloitetaan siis koiran kanssa nyt kuntokuuri. Pakko. Ei paljon naurata, kun koira ei jaksa 45 min agitreeniä, jossa PITKÄT tauot välissä ja ohjaajakin puuskuttaa kun viimeistä päivää. Mulla oli liikaa vaatetta päällä ja muuta selityksen tynkää sitä yritti itselleen hokea, mutta ei auta. Koiran osalta en edes yrittänyt keksiä tekosyitä.

Käytiin siis tänään treenailemassa Hakkilassa juoksutreeniä ja sitten vähän jotain kieputuksia. Juoksutreenit näytti tältä eli ens kerralla taidan taas vähän korottaa lankkua. Pikkuhiljaa vois siirtyä kentälle ja käyttämään ihan oikeaa puomin alastuloa, olis vähän tukevampi. Vaikkei videotodisteita olekaan niin ollaan käyty myös aiemmin viikolla juoksemassa, mennyt hyvin ja vähän huonommin. Heti jos R on vähänkin huonossa vireessä tai väsähtänyt niin menee aavistuksen hyppelyksi, muuten ok.

Juoksentelun jälkeen tehtiin vähän soveltaen Minimonsin blogissa näkemääni treeniä (oli pakko päästä kokeilemaan, kun näytti niin kivalta :)), joka näytti kutakuinkin tältä:
Aivan ihana tehdä haastavaa treeniä :D Halusin testailla Retun käännöksiä ja tossa treenissä niitä kyllä tuli testattua oikein urakalla. Olisin halunnut testailla vieläkin enempi erilaisia ohjausvaihtoehtoja, mutta koira siis hyytyi täysin, joten se siitä sitten ja oli pakko lopettaa. Niinkuin videosta näkyy niin olisi tosin pitänyt lopettaa jo aiemmin, mutta kun treenaaminen on vaan niin kivaa.. Varmasti tehdään samaa treeniä vielä uudestaankin, sillä ei siis tehty kertaakaan koko treeniä, ainoastaan pätkiä. Keppialoitukset oli nyt melko paskoja, haki jatkuvasti toiseen väliin. Nämä siis tehotreeniin. Jouduin viemään tosi pitkälle kepeille ja jos irtosin liikaa sivuun niin jätti vikan välin pujottelematta. Mutta saatiin me muutama tosi hyväkin keppitoisto eli sain otettua etäisyyttä sivusuunnassa, mikä oli treenin tarkoitus. Vielä on siis kuitenkin paljon tekemistä kepeissä(kin). Käännökset oli yllättävänkin hyviä meidän vähäiseen treenimäärään nähden, näitä pitäisi alkaa siis myös treenata enempi kolmosluokkaa varten. Jos siis joskus sinne asti päästään.

Ilta menikin sitten pääsiäisruokia syöden Sipoossa, Retu pääsi leikkimään siskon tytön (1 v 4 kk) ja koirien kanssa. Myös veljen ja tämän tyttöystävän uusi koiranpentu tuli tutustumisreissulle. Aivan ihana pieni ja pirteä venäjäntoyterrieri Niki nimeltään ja ikää 7 kk :) Kaikki neljä koiraa juoksi ihan onnessaan pitkin pihaa koko illan ja nyt on melko väsynyt koira kotona.

Nyt pääsiäisenä olisi tarkoitus patologian lukemisen lisäksi käydä vähän treenailemassa (ja aloittaa kuntokuuri!), joten päivityksiä saattaapi tulla tiheään, tai sitten ei.

P.S. Laitoin blogia vähän kevätkuosiin näin pääsiäisen kunniaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti