maanantai 20. helmikuuta 2012

Treenipäivitystä

Viime viikolla treenailtiin satunnaisesti tokoa kotosalla. Noudossa pitotreenit on edelleen kesken, R tuppaa yrittää purra kapulaa, joten treenihetkien rauhallisuuden saavuttamisessa on vielä tekemistä. Lisäksi ollaan tehty luoksetulon pysäytyksiä lyhyeltä matkalta takapalkalla ja ne on onnistunut hyvin. Tarkkana tosin pitää noissakin olla ettei ennakoi pysäytystä. Kaukojen istumaannousuja on tehty satunnaisesti lenkillä ja nekin on parantuneet, nyt pitäisi vaan aloittaa systemaattisempi treenaaminen..

Perjantain agitreeneissä tehtiin taas Liuhtojen treenirataa pätkissä. Saatiin tosi onnistuneita pätkiä ja kokeiltiin erilaisia ohjauksia joihinkin kohtiin. Alun pitkällä hyppysuoralla, jonka viimeinen este piti kiertää takaa, toimi hyvin kutsu viimeisen esteen takaa ja pakkovalssilla veto tälle viimeiselle hypylle. R irtosi hyvin pimeään putkikulmaan ja muutenkin oli hyvin irtoavalla päälllä. Mun ennakoivat valssit sen sijaan oli huonoja, eli niitä pitäisi nyt kyllä oikein tehotreenata. Samaten lisätreeniä kaipasi mun vekkaukset, en millään muistanut ottaa vastakättä mukaan ja niinpä koira eksyi lähes joka kerta takaakiertoon huonon ohjauksen takia. Sain alkuun tehtyä myös pari puomia niin, että Paula palkkaili alastulossa, mutta suoritukset ei ollut kovin hyviä. Koiran vire ei varmasti ollut paras mahdollinen ja puomikin oli koiralle uusi, joten siinä varmaan syyt. Jatkossa siis kiinnitettävä paljon huomiota siihen, että koiran vire on hyvä ennen puomille menoa.

Sunnuntaina käytiin Annen ja Terhin kanssa extratreeneissä Sporttiksella. Kiva oli päästä testaamaan itselle uusi halli ja tykkäsin kyllä kovasti. Tehtiin perjantaista viisastuneina ennakoivaa valssia, takaakiertoja ja muuta pientä hömpöttelyä parilla hypyllä ja putkella. Lisäksi tehtiin pari puomia ja nyt ne oli superhyviä!:) Tajusin myös sellaisen jutun, kun laitoin lihapullanpalasia alustalle, että R paineistui siitä. Se alkoi haukkua eikä suostunut tulemaan alustan lähelle, vaikka kannustin. Siirsin alustan pois kontaktilta ja oikein hetsasin koiraa alustalla ja yritin saada sen syömään lihapullat, mutta ei. Lopulta sain sen syömään lihapullat ja sen jälkeen vire oli hyvä. Mun päätelmä tosta oli se, että R on vaan niin kiltti (eli opetettu pyytämään lupa), ettei se rohkene yrittää namien varastamista tossa tilanteessa ja siten se turhautuu. Tästä eteenpäin yritänkin saada sille lisää röyhkeyttä eli kehun sitä valtavasti jos varastaa namit alustalta tai tekee lähes mitä vaan agikentällä :) Syteen tai saveen, katsotaan mihin tällä päädytään ;) Lopuksi tehtiin vielä keppikulmia ja voi mahdoton ne avokulmat on vaikeita! Saatiin onnistuneita toistoja ainoastaan siten, että laitoin pallon valmiiksi keppien toiseen päähän. Takaaleikkaukset kepeillä tuotti nyt myös vaikeuksia, niihinkin hyvänä apuna oli valmiina maassa oleva pallo. Kepit on siis mennyt takapakkia, mutta toisaalta eipä niitä oo kauheesti treenattukaan viime aikoina.. Mutta hauskaa oli, kiitos vaan hyvästä treeniseurasta!:)

2 kommenttia:

  1. Tuosta alustalle palkkaamisesta meillä on kanssa kokemusta...ihmettelin yhdessä vaiheessa kun Stella ei mennyt keppien jälkeen palkalle. Mutta sit hokasin että mulla oli alustana metallinen kippo, ihan ruokakupin tapainen ja Stella joutuu aina pyytämään luvan kupille. Nyt toimii siten, että tavallinen pakastepurkin kansi ->saa mennä, ruokakuppi ->käskystä esim. etupalkka kontakteilla. Liian fiksu koira mulle ;)

    VastaaPoista
  2. Meillä on ollut käytössä alustana väärinpäin käänne pakastepurkki tai pakastepurkin kansi, joten luulis ettei sekottaisi ruokakippoon tai mistä sitä tietää. Mutta jotenkin ruoka on vaan Retulle niiiin iso asia, ettei viitti yrittää varastaa sitä ehkä siinä pelossa ettei saa sitä sitten lainkaan ;) Ahneus on kyllä koiralla ihan hyvästä, mutta ei ehkä tarvisi olla ihan noin ahne, että menee lukkoon ruuasta..

    VastaaPoista