sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Mestaruuskisat ja koemainen tokotreeni

Viikko sitten pidettiin siis Koiviksen omat, kaikille jäsenille avoimet agi- ja tokomestaruuskisat. Osallistuttiin Retun kanssa tokopuolella AVO-luokkaan. Meillähän ei ole AVO-luokan liikkeet vielä läheskään hanskassa, mutta menin katsomaan miltä ne ns. kunnossa olevat liikkeet näyttää kokeessa. Liikkeiden välissä sai palkata ja käytinkin tätä vapautta hyväksi monessa välissä. Alla liikkeet pisteineen ja kommentit:

1. Paikalla makuu 10. Tehtiin voittaja-luokan paikallamakuu eli 4 min piilossa ja hyvin pysyi :) Kun tulin pois piilosta ja vilkaisin koiraa, näytti vähän siltä, että oli kyynärät nousseet hieman eli ei ihan rauhassa maannut aloillaan.
2. Seuraaminen 8,5. Hyvää seuraamista, käännöksetkin sujui suht ok, ainoastaan perusasennot oli hitaampia kuin viime aikoina on ollut. Eli vanha ongelma näyttäytyy yhä välillä. Muuten seuraaminen oli parempaa kuin varmaan ikinä, koiralla oli lähes koko seuruun hyvä paikka ja tiiviys sekä kontakti, jes! :)
3. Liikkeestä maahan 9. Meni hyvin maahan, yksi piste taisi lähteä seuraamisen alussa annetusta tuplakäskystä.
4. Luoksetulo 5. Tehtiin ilman pysäytystä, tosin tein ihan pienen käsimerkin katsoakseni miten toimii, koira reagoi, mutta niinkuin olettaa voi ei pysähtynyt vaan vähän hätkähti ja jatkoi matkaa sivulle. Olisi voinut ton käsimerkin jättää tekemättäkin, turhaan sekoitin koiraa..
5. Liikkeestä seisominen 0. Meni maahan, kuten vähän epäilinkin.
6. Nouto 9. Haki ihan ok, vauhti oli myöskin hyvä, ainoastaan perusasentoon kääntyminen ja istuminen oli hidas, josta yksi piste pois.
7 Kaukokäskyt 0. Ei olla kertaakaan tehty kokonaisena sarjana edes läheltä, joten tein ihan kokeilumielessä ihan edestä. Maahanmenot sujui hyvin, mutta nousi molemmilla kerroilla vasta kolmannella istumaan. Noh, olis voinut tänkin kokeilun jättää väliin, kun tiesi ettei koira osaa vielä..
8. Estehyppy 9,5. Hyppäsi ennen suoritusta kerran hypyn, mistä olisi periaatteessa pitänyt uusien sääntöjen mukaan antaa nolla.. Mutta muuten hyppy meni hyvin, istui ehkä vähän hitaasti, kun ollaan tehty sitä niin vähän ja takaisin tullessa autoin kädellä perusasentoon, josta puoli pistettä pois.
9. Kokonaisvaikutus 9,5. Iloisen näköistä yhteistyötä, potentiaalia kuulemman on. Itse en ollut ihan tyytyväinen koiran vireeseen, haukkui PALJON liikkeiden välillä, alkaa olla jo melkoinen ongelma meidän tokouran kannalta..

Yhteensä pisteitä kertyi siis 126,5 eli 3-palkinnon arvoisesti. Tämän perusteella päätin, ettei meillä ole vielä kuukauden päästä asiaa virallisiin kokeisiin vaan treenataan niin kauan, että koira oikeasti osaa liikkeet ja mennään sitten vasta kokeisiin. Hyvää kokeenomaista treeniä kuitenkin saatiin, joten ei missään nimessä epäonnistunut päivä :)

Agipuolella toimin tuomarina, joten meidän ei Retun kanssa pitänyt osallistua mestaruuskisaan ollenkaan, mutta pienen yllytyksen avulla käytiin kuitenkin suorittamassa rata viimeisinä ja kiva rata oli kyllä juosta ja etenkin se kisafiilis pitkästä aikaa tuntui kyllä hyvältä. Muutama kaarre olisi voinut olla vähän lyhyempi, mutta muuten rata sujui ihan mallikkaasti, kunnes ohjasin koiran toiseksi viimeisen esteen ohi ja siitä siis kieltovitonen. Tällä tuloksella saavutettiin kuitenkin mestaruuskisojen kolmas sija :) On mulla kyllä taitava koira, vielä kun saataisiin kontaktit kuntoon niin pääsisi taas kirmailemaan kisaradoille..

Keskiviikkona oli sitten vuorossa kisaavien tokoryhmän kokeenomainen treeni. Tehtiin oman luokan liikkeistä 5 ensimmäistä eli meillä oli paikallamakuu, seuraaminen, liikkeestä maahanmeno, luoksetulo ja liikkeestä seisominen. Paikallamakuu tehtiin taas voittajaluokan paikallamakuuna eli 4 min ja ohjaajat piilossa. Tämä sujui taas hyvin, jes :) Seuraamiseen lähdettäessä R haukkui, mikä oli uutta, sillä ei ole koskaan haukkunut enää siinä vaiheessa kun lähdetään tekemään. Seuraaminen oli vähän väljää, käännökset levisi ja perusasennot ei ollut mitään parhaita, parempia kuitenkin kuin lauantain mestaruuskokeessa. Liikkeestä maahanmeno oli taas hyvä, tosin taisi jäädä aluksi seuraamisessa vähän jälkeen, kun keskittyi johonkin muuhun kuin mihin piti. Luoksetulon tein suosiolla läpijuoksuna ja tosi hyvällä vauhdilla tuli, ainoastaan perusasento oli hidas + näytti siltä ettei tehnyt sitä ihan loppuun.. Liikkeestä seisomisen meni maahan.

Hyvää keskiviikon kokeenomaisessa treenissä oli se, että koira kesti hyvin palkattomuutta, enemmän mun piti laskea sen virettä kuin nostaa. Ongelmia aiheutti nyt haukkuminen, johon pitäisi keksiä joku keino, jolla ei tapa intoa. Varmaankin kyse on pitkälti koiran vireestä, jota pitäisi oppia säätelemään paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti