perjantai 12. elokuuta 2011

Aloituksen vaikeus

Tällä viikolla onkin sitten treenailtu jo vähän ens viikonkin edestä. Keskiviikkona tehtiin tokotreeneissä koemainen seuraaminen käskytettynä ja meni tosi hyvin :) Pari kertaa oli kontakti tippunut, mutta palautunut nopeasti. Lisäksi vasemmalle käännökset oli vähän huonoja, niitä pitäisi treenata lisää samoin kuin täyskäännöksiä. Perusasennot oli nyt kuitenkin hyviä, jes ! :) tosin ei paranis nyt tuuletella yhtään, ettei käy huonosti..  Lisäks tehtiin sitä surullisen kuuluisaa luoksetuloa. Nyt käytin jättökäskynä istu, mutta se ei kyllä tuntunut oikeelta.. Joka tapauksessa nyt koira tuli hyvin luokse, palkkasin kerran vauhdista ja kerran tein kokonaisena. Edelleen lopun perusasento on hidas ja vino. Sitä lähdetään nyt työstämään sivulletulotreenillä lyhyeltä etäisyydeltä, josko sillä tilanne paranis. Ja tosiaan se jättökäsky pitää nyt miettiä, onko se paikka vai odota. Luulen, että oon käyttänyt tota odota eli samaa mitä paikallaolossa. En tiiä sekottaako koiraa jatkossa, kun tulee paikalla istuminen mukaan kuvioihin, mutta tolla nyt mennään. Paikallaolo tais olla pari minuuttia ja olin suuren osan ajasta piilossa ja ilman välipalkkauksia. Pysyi hyvin ja oli ollut ihan rauhallisesti, hyvä niin.

Torstain agitreeneissä tehtiin toista jo ennakkoon saaduista harjoituksista.
Olin päättänyt kutsua koiran 2-esteen takaa, heittää takaakiertoon ja siitä putkeen ilman mitään sen hienompia ohjauskuvioita. Juoksulinja pituudelle 3-esteen takaa ja valssi 6-7 välissä. Tarkoitus oli tehdä ns. vippaus 8-9 välissä niin, että käännyn koiraa kohti ja vedän vastakädellä koiran esteen yli. Tämän jälkeen peruutan ja vippaan (ns. sylkkärillä) koiran samalla kädellä 9-esteen yli ja lähden suoraan eteenpäin kulkien viimeisten esteiden vasemmalla puolella. No, näin ei siis todellisuudessa tapahtunut, vaan koska en osaa peruuttaa nopeasti, niin tyydyin heittämään koiran sylkkärillä 10-esteen ylemmän siivekkeen paikkeilta 9-esteelle ja kulkemaan vikat esteet niiden oikealla puolella. Toimi ihan ok, jos vaan muistin lähteä ajoissa liikkeelle vippauksen jälkeen ja toisaalta jos tein vippauksen kunnolla enkä ohjannut koiraa väärälle puolelle 9-estettä.
Pituuden jälkeinen käännös oli myös vaikea meille tai siis mulle. R kaarsi jatkuvasti liian pitkälle pituuden jälkeen eli mun ohjaus oli myöhässä. Ja sitten, kun se oli ajoissa niin heti, kun käännyin kohti 7-estettä niin R lusmuili ja teki iison kaarroksen. Saatiin käännös toimimaan, kun oikeesti otin sen tiukasti enkä antanut koiran löysäillä. Selvästi siis mun pitäis kunnolla vaatia tolta koiralta tiukempia käännöksiä, muuten se mokoma vaan löysäilee niissä, jolloin kaarrokset venyy.

Tänään käytiin Annen kanssa vähän treenailemassa. Me tehtiin keppitreeniä, lähinnä avokulmaa ja takaaleikkauksia sekä jotain muita epämääräsiä ohjauskuvioviritelmiä. Saatiin jopa jotain noista treeneistä talteenkin:
Agitreeniä
Keppitreeniä
Mietin, että kehtaako noita edes näyttää missään julkisesti, niin onnetonta räpellystä että. No, kai sitä pitää antaa muillekin aihetta nauruun ja noiden katsomisen jälkeen tiedättepähän ainakin miltä oikeasti huono ohjaus näyttää ;) Mun putkeen ohjaukset on kamalia, minkä takia sen käden pitää huitoa jossain korkeuksissa?! Tohon on nyt oikeesti pakko alkaa kiinnittää huomiota, jos meinaan joskus alkaa taas tehdä kontakti-putki-erotteluja.. Käsi ylhäällä = ylös kontaktille, käsi alhaalla = alas putkeen. Ei siis noin kuin tossa teen. Muutenkin toi ohjaus on monin paikoin aika löysää ja no, ei voi kuin todeta, että huonoa ohjausta.
Ja miten se keppien aloitus voi olla niin vaikea? R saattaa tehdä monta hyvää keppitoistoa ja sitten poks, kaikki toistot kakkos- tai kolmosvälistä sisään. Nimenomaan yleensä niin, että kun vähän väsähtää niin alkaa tulla jatkuvalla syötöllä virheitä. Toistomäärien ei tarvi ees olla mitään isoja, vaan heti jos koira on vähän väsähtäneempi niin ei keskity yhtään. Onkohan tolle ees mitään tehtävissä..? Ehkä vaan tyydyn sitten siihen, että tehdään keppejä aina vaan muutama toisto ja vaan sillon, että koira on tosi virkeä.

Huomenna on vielä tiedossa vähän tokoilua ja sitten R saa viikon treenitauon. Tekee sille varmasti ihan hyvää, kuten myös tälle töiden uuvuttamalle ohjaajalleen. Ihanaa, vihdoin se on täällä, loma ! :D

3 kommenttia:

 1. Tuossa keppivideossa näyttää siltä, että putken pää ei syötä edes keppejä kohti. Ja kun ohjaajan liikekin vie eteen, ei kepeille, Retu olisi aika fakiiri, jos se aloittaisi kepit oikein (nimim. "ei ainakaan Aino osaisi").

  VastaaPoista
 2. Ou, melkoista kieputusta toi torstain treenirata! :O

  Mä oon kanssa Suvin vinkistä alkanut käyttää tuota käsi ylös - käsi alas erottelua kontaktille ja putkelle. Saa nähdä, miten lähtee toimimaan..

  -Tuuli

  VastaaPoista
 3. Joo eihän tuo putken pää tosiaan kepeille syöttänyt, mutta kuvittelen kai, että koiran pitäis osata hakea kepit mistä tahansa. Ehkä oon vaan liian vaativa, pitäis vaan auttaa kaveria hädässä ja ohjata se sinne kepeille eikä olettaa liikoja :)

  VastaaPoista