maanantai 1. elokuuta 2011

Back in business

Viime viikolla aloitettiin taas treenailut, kun keskiviikkona oli tokotreenit ja torstaina sekä sunnuntaina vuorossa oli agilityä.

Keskiviikon tokoilut meni vähän ihmetellessä, kun olin aluksikin tunnin myöhässä pienen sekaannuksen vuoksi. Melko paljon treeneistä kertoo se, etten muistanut mitä käskyjä mulla on käytössä missäkin liikkeessä.. Koira oli innoissaan ja ajattelinkin, että ois hyvä tehdä liikkeitten välejä, koska tod. näk. ääntä tulisi. Ei kuitenkaan tullut vaan kertaakaan ei päästänyt ääntäkään, tavallaan epäonnistunut treeni siis ;)
Sitten otettiin seuraamista ja erityisesti yritin keskittyä siihen, etten katso koiraa vaan eteenpäin. Miten se voikin olla niin vaikeaa!? Ja kenenkään on turha enää sanoa mulle, että silmät liikkuu sitä varten, että voi katsoa mitä koira tekee ilman, että pää liikkuu. Pientä koiraa ei nää ilman, että pää liikkuu tai avustaja kattoo omasta puolesta. Nih. Eli jos haluun opetella seuraamisen niin, etten kato koiraa, tarviin aina avustajan kattomaan millon seuraaminen on hyvää ja voin palkata. Otettiin vielä lopuksi paikallaolo, josta osan olin näkyvillä ja osan piilossa. Kävin välissä palkkaamassa ennen piiloon siirtymistä, mutta hyvin olisi pysynyt ilman palkkaamistakin. Halusin vaan tehdä paikallamakuusta helpon, kun ollaan viimeksi oltu rivissä joskus toukokuussa..? Nyt pitäisi taas alkaa suunnitella kunnolla tokotreenejäkin, saisi pikkuhiljaa eteenpäin kaikkia paikalleen jämähtäneitä liikkeitä.

Agitreeneissä kellotettiin torstaina eri ohjausvaihtoehtoja pienille radanpätkille. Alla treenit suurinpiirtein..
Tuli taas todettua, että mä en vaan osaa. Ja huomaa kyllä, että treenimäärät on viime kuukausina ollut ihan olemattomia, sillä mä oikeasti olin aika hukassa ja ohjaukset oli myöhässä, jne. Saatiin kuitenkin onnistuneitakin suorituksia, joten on meillä toivoa vielä joskus osata :)
Treeni 1: Koko treenin kellottaminen oli vähän turhaa, kun R teki pitkästä aikaa keinua aika hitaasti, niin ei päässyt kunnolla ohjauskuvioita kellottamaan. Kokeilin 2-3 väliin valssia niin, että koira kiersi ylempänä olevan siivekkeen kautta (ennakoiva valssi) sekä alempana olevan siivekkeen kautta (valssi 3-esteen ja putken "välissä"). Tossa jälkimmäisessä oli ongelmia saada koira kääntymään 3-esteen jälkeen, R olisi mieluusti painanut vaan putkeen. Mutta yhden kaatumisen ja monen huonon ohjausyrityksen jälkeen onnistuin kääntämään koiran ;)
Treeni 2: Keppien jälkeen tein valssin molemmissa ohjausvaihtoehdoissa, mutta 3-4 välissä kokeilin saksalaista ja sylkkäriä. Sylkkäri ei toiminut, sillä en osaa tehdä sitä hyvin. Yllättävää ettei koirakaan siten suorita sitä hyvin.. Saksalaisella saatiin vähän parempia suorituksia, mutta jotenkin en saanut siitä ihan niin hyvää, kun olisin halunnut. Nyt takaakierrot kuitenkin sujui ihan ok myös vauhdista. Positiivista oli myös se, että pystyin jättämään koiran kepeille ja mennä edelle tekemään valssia ja R pujotteli loppuun asti!:) Ideaalihan olis ollut, jos olis päässyt irtoamaan kepeiltä kakkosesteen taakse ja siten voinut tehä esim. pakkovalssi-jaakotuksen (tms.), mutta mä oon tyytyväinen jo tohon, että pystyin irtoamaan eteenpäin.
Treeni 3: Tehtiin vaan 4-esteelle asti. Tein valssin 2-3 esteiden väliin, mutta Retun hyppy venyi tosi pitkäksi 3-esteellä. Koiran ottaminen haltuun ennen 3-estettä olisi ehkä auttanut asiaa ja haltuunoton avulla kohta sujuikin vähän paremmin. Edelleenkään en saa Retua kääntymään niin hyvin kuin haluaisin, oiskohan käännöstreenit paikallaan..

Sunnuntain ratatreeneissä tehtiin rataa pätkissä. Testailtiin eri ohjausvaihtoehtoja ja yritettiin löytää omalle koiralle sopivimpia ja suoralinjaisimpia. Retulla oli kivasti energiaa, joten sen kanssa oli hauska treenata ja toistoja pystyi tekemään paljon.
Ohessa sunnuntainen treenirata. Tehtiin ensin estepätkää 1-5, ensin kutsumalla 3-esteen "alapuolelta" ja kääntämällä koira 4-esteelle. Sitten tehtiin samaa pätkää ohjaamalla toiselta puolelta ja tekemällä valssi 3-4 esteiden väliin. Molemmat sujui ihan ok, valssilla sain ehkä aavistuksen paremmat tiet koiralle, kun muutoin 4-esteen jälkeinen mutka meinasi levitä. Seuraava pätkä oli 5-13, joka ei sujunut ihan niin mallikkaasti, lähinnä siitä syystä, etten tajunnut ottaa koiraa haltuun jo ennen pussia. Retulla on tapana singota pussista/putkesta jonnekin kaukaisille kiitoradoille, joten haltuunotto jo ennen pussia/putkea ja viimeistään koiran ollessa pussissa/putkessa olisi aika olennaista jos meinaa saada koiran kääntymään. Pelkkä koiran nimi riitti ja koira kääntyi, kun vaan muistin sanoa sen. 13-esteen ohjasin "ylemmän" siivekkeen kautta kiertäen, kulma kun oli oikeasti vähän erilainen, kuin tossa mun piirroksessa. Vikana pätkänä oli 15-21, jonka tein siirtymällä 15 ja 16 esteiden "yläpuolelle" ja heittämällä koiran takaakiertona 16-esteelle. Tällöin ehdin jotenkuten täysiä pinkomalla koiran edelle tekemään pakkovalssin seuraavalle esteelle. Kokeilin tohon putken jälkeen myös ohjaamista putken toiselta puolelta tehden saksalaisen 18-esteellä. Se toimi paremmin kuin pakkovalssi, joihin en edes lujaa pinkomalla meinannut ehtiä. Näitä treenejä siis lisää, kun ei tahdo oma pää vielä kertoa, mikä on järkevin valinta missäkin kohtaa :)

Treenien lopuksi Retu pääsi vielä tekemään tuttavuutta pikku-Kitkan kanssa, on se vaan suloinen pikkukoila <3

1 kommentti:

  1. No ei ne silmät nyt NIIN paljon liiku, että pikkukoiraa näkis! Se on vaan pakko sitä vähän vilkuilla. Peili olis tietty tosi kätevä!

    Ja voi sitä olla hukassa ja myöhässä, vaikka agista ei olis edes taukoa ollut. Nimim. kokemusta on. :D

    VastaaPoista