keskiviikko 3. elokuuta 2011

Odota, paikka, istu, eiku miten se menikään..

Tän päivän tokotreenit oli jotenkin aika kamala takaisku niin koiran kuin ohjaajankin tokomotivaatiolle. Meitä oli vaan kolme paikalla, joten tehtiin kukin vuorollaan pari kolme liikettä/liikkeen osaa ja muut kommentoi ja koitettiin yhessä keksiä ratkaisuja ongelmakohtiin. Olin ajatellut treenata luoksetuloa ilman pysäytystä, jossa pääpaino vauhdista palkkaamisessa. Toisena liikkeenä oli noudon palautuksen vauhdin kasvattaminen ja kolmantena paikallamakuu.

1. Paikallamakuu. Tehtiin 2 min paikallaolo niin, että olin suurimman osan ajasta piilossa. Hyvin pysyi, vähän pyöritteli päätään ja haisteli ilmaa, mutta melko rauhallisen näköisesti muuten.

2. Luoksetulo (vauhdista palkkaus). Ei sujunut sitten yhtään. En muista, mikä mulla on ollut jättökäskynä luoksetulossa, käytin nyt siis samaa kuin paikallaolossa eli "odota". No, koira oli jo heti alkuun menossa maahan, mutta sain istumaan ja jätin koiran. Kutsuttaessa ei muistaakseni tullut ekasta käskystä, tokasta lähti tulemaan, mutta teki stopin! Ja just tietenkin samaan aikaan, kun ehdin alkaa kehumaan koiraa.. Seuraavilla toistoilla ei sitten edes lähtenyt liikkeelle. En tajuu.. Luoksetulokäskyn sentään muistin, oon käyttänyt "Retu, sivulle". En tajuu mitä meidän luoksetulolle on tapahtunut :( Pitää selkeesti tehä luoksetuloja lenkeillä, josko se siitä palautuis..

3. Noudon palautuksia tehtiin lelulla, kun en viittinyt vielä lähteä kapulaa käyttämään. Noudonkaan käskyä en muista, se on joko "hae" tai "tuo", mutta kumpi..? En vaan saa noihin palautuksiin vauhtia, mikä ihme niihin auttais?

Oikeesti alkaa iskeä pieni epätoivo tokon suhteen. Miten mä oon voinu unohtaa kaikki käskyt?! Ei siinä muuten mitään, mutta inhottavaa tehdä koirasta epävarma, kun en osaa antaa oikeita käskyjä. Kun oiskin kirjottanut johonkin kaikki käskysanat mitä käyttää..

2 kommenttia:

  1. Voi ei. :D Jos luoksetulossa jätit samalla käskyllä ku paikallaolossa, niin vaikuttaisko se? Jos Retu viritti itsensä paikallaolofiilikseen? ;)

    Ja ihan asiaan liittymättä; meidän pitäis mennä joskus yhdessä lenkille tai jotain. Eihän me olla kunnolla ehditty edes vaihtaa kuulumisia pitkään aikaan!

    VastaaPoista
  2. Pitäis kyllä oikeesti miettiä kunnolla noi käskyt et mitä oon käyttäny ja jos en keksi ni lähteä vaikka sisäänajamaan uutta käskyä.

    Mennään ihmeessä lenkkeilemään tai treenailemaan yhessä joku pv, pääsis vaihtamaan kuulumiset kunnolla ja koiratki pääsis pitkästä aikaa riekkumaan keskenään :)

    VastaaPoista