maanantai 19. syyskuuta 2011

Perjantai-illan viettoa parhaimmillaan

Viime viikolla agiliidettiin poikkeuksellisesti perjantaina, kun saatiin Minna meitä kouluttamaan (iso kiitos siitä!:)). Tehtiin seuraavanlaista treeniä perjantai-illan ratoksi:
Pääpainona oli järkevien ohjausratkaisujen miettiminen ja onnistuin siinä yllättäen melko hyvin :) Harjoiteltavia asioita ilmeni kuitenkin paljon, mikä on vaan ja ainoastaan hyvä asia, kunhan joskus ehtisi niitä treenailemaan ;)
Ensimmäisessä pätkässä tehtiin esteelle 11 asti. 2-esteelle suunnittelin heittäväni koiran takaakiertoon ja lähteväni heti liikkeelle kohti seuraavia esteitä. Tämä onnistuikin ekalla yrittämällä hyvin, mutta seuraavilla toistoilla R ei ottanutkaan estettä vaan lähti suoraan kohti 3-estettä mun liikkeen mukana. Tässä siis näissä treeneissä ilmennyt harjoiteltava asia nro 1. Tehtiin lopulta alku pakkovalssin avulla ja se sujui ihan ok. 3-4 väliin tein persjätön ja seuraavaan esteväliin sitten valssin. Persjättö oli kaikilla kerroilla aika hyvä, mutta valssi tuppasi olemaan myöhässä. Noin jyrkissä käännöksissä mun pitää alkaa tehdä valssia tosi aikaisin, muuten käännökset venyy turhan isoiksi. Keppikulma oli meille hankala, mutta kun muistin viedä koiran hyvin kepeille niin aloitti ihan hyvin. Seiskalle vedin koiran vastakädellä ja valssilla vedin alemman siivekkeen kautta koiran putkeen. Tässä kohtaa valssi oli huono, sillä mun ohjaus väistää ihan liikaa koiraa mistä johtuen R kaarrattaa. Eli tässä varmasti harjoiteltava asia nro 2. Käännökset pitää saada pienemmiksi ja siihen auttaa se etten väistä koiraa valsseissa tai missään muussakaan ohjauksessa liikaa. Putkesta R kääntyi yllättävän hyvin ja tähän auttoi Minnan hyvä vinkki: lähetettäessä koiraa putkeen, ei kannata liikkua samalla eteenpäin putken suuntaisesti vaan olla kohti koiraa ja vaikka pysähtyä/hidastaa. Tällöin koira näkee putkeen mennessään, ettet ole jatkamassa ainakaan putken suuntaisesti suoraan, jolloin kääntyy tod. näk. paremmin putkesta katsomaan, mihin seuraavaksi. Tässä harjoiteltava asia nro 3.

Toisessa pätkässä tehtiin loppurata. Esteelle 13 tein saksalaisen ja takaaleikkaus putkelle. Saksalainen ja nimenomaan sujuva sellainen on meidän harjoiteltavien asioiden listalla nro 4. En päässyt pois koiran edestä, kun oma liikkuminen oli niin kömpelöä. R kuitenkin varmasti kestäisi sen, että lähden alta pois ja ottaisi silti välissä olevan hypyn, joten lisää treeniä itselle tähän. 17-18 väliin taas saksalainen ja no, kuten edellä, en saa itseäni ajoissa pois tieltä, jolloin koiran linja kaartaa. Putken jälkeen perjättö ja 20-21 väliin valssi ja that's it! Tavallaan ihanan simppeliä perustreeniä, mutta tuli taas huomattua, että perustreeni on meille ihan tarpeen.. Tästä on hyvä jatkaa syystreenejä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti