torstai 8. syyskuuta 2011

Sataa, sataa, ropisee..

Käytiin sunnuntaina treenailemassa Suvin inspiroimina hauskaa radanpätkää (ratapätkä kopioitu Suvin blogista).

Ensin tehtiin tavallisesti numeroidussa järjestyksessä ja tämän jälkeen ympyröityjen numeroiden mukaan. Ensimmäisessä treenissä olin muistanut väärin viimeisen hypyn suoritussuunnan, eli oikeasti se olisi pitänyt suorittaa toisin päin, mutta mitäs pienistä. Tein ensin niin, että kutsuin koiran 1- ja 2-esteen välistä, lähetin pituudelle ja putkeen ja lähdin pinkomaan kohti putken toista päätä. Ns. päällejuoksu putken jälkeen ja siitä kepeille. Kuljin keppien vasenta puolta ja käänsin siitä koiran kutosesteelle. Hyvin sujui näin, joten piti tietenkin kokeilla muitakin tapoja :) Kutsuin siis koiran pituuden takaa ja ns. päällejuoksulla putkeen. Nyt siis kuljin putken vasenta puolta ja tarkoitus oli viedä koira valssilla kepeille ja loppu kuten edellisessä harjoituksessa. Kenttä oli kuitenkin sen verran liukkaassa kunnossa, että liukastelin tuossa spurttauksessa joka kerta ja näin ollen jouduin vetämään koiran kepeille keppien puolivälistä, mutta hyvin haki oikean välin :) Ja jouduin siis kulkemaan keppien oikeaa puolta ja työntämään koiran 6-hypylle, mutta hyvin sujui tämäkin.
Ympyröidyin numeroin merkityssä treenissä kutsuin koiraa keppien päästä ja pakkovalssilla kepeille. Keppien jälkeen valssi/pakkovalssi ja sitten pitikin jo spurtata lujaa putken oikeaa puolta jos meinasi ehtiä työntämään koiran takaakiertoon. Tämän jälkeen siirryin joko persjätöllä tai valssilla (molempia testasin) 5-esteen oikealle puolelle ja siinä se sitten olikin. Tuo lopun siirtyminen toiselle puolelle johtui siitä, että oltiin sovittu, että rata "jatkuu" pituudelta oikealle.
Kaiken kaikkiaan koiran vire oli tosi hyvä ja kuunteli hyvin ohjausta + kepit oli superit :)

Nyt viikonloppuna meillä on tiedossa 4 tuntia agilityn tehokoulutusta, kiva saada taas uutta näkökulmaa treenaamiseen. Toivotaan vaan, että säät suosii..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti