perjantai 9. syyskuuta 2011

Torstain agitukset

Aiheena oli jaakotus ja koska meidän "koutsi" on toistaiseksi saikulla niin minä, Suvi ja Paula oltiin tehty treenit tälle viikolle. Tehtiin pareittain kiertoharjoittelutyyppisesti seuraavia treenejä:
Ensimmäisessä treenissä oli ideana tehdä jaakotus keppien jälkeiselle hypylle. Yksi ylimääräinen hyppy oli lähinnä hämäyksenä, muttei siihen lankaan tainnut kovin moni mennä. Mulla on jotenkin mennyt jaakotukset ja muut sekaisin, joten tein jotain ihan muuta kuin jaakotusta vielä tässä treenissä. Keppien jälkeen siis käännyin rintamasuunta koiraa päin ja heitin koiran puoleiselle kädellä koiran esteen yli ja vaihdoin ohjaavaa kättä niin, että koira ns. kiersi mun takaa puolelta toiselle. Siitä, mikä ko. ohjaus on nimeltään (tai onko sillä edes nimeä) mulla ei ole aavistustakaan, mutta jaakotus se ei siis ole. Retu haki tosi hyvin kepit ja sillä oli kivasti draivia, hyvä R :)

Toinen treeni näytti tältä:
2-hypylle tein pakkovalssin ja putken jälkeen sitten ensimmäinen oikea jaakotus. Putken jälkeen pakkovalssilla taas 6-esteelle ja seiskalle sitten taas jaakotus. Muutaman kerran piti kuivaharjoitella sitä oikeaa jaakotusta, mutta hyvin se lähti sitten sujumaan, kun keksin idean ja koirakin luki hyvin ohjausta. Vähän meinasi välillä kaaret mun takana venyä, lähinnä varmaan jaakotuksen liian myöhäisen ajoituksen takia. Olin kuitenkin tähänkin treeniin tosi tyytyväinen :)

Viimeisenä treeninä oli seuraavanlainen rakennelma:
Jaakotukset tuli tässä treenissä 2-esteelle, 5-esteelle ja 7-esteelle. Ensimmäisen jaakotuksen jälkeen mun haltuunotto oli surkea ja R päätyi 3-hypyn väärälle puolelle. Kun saatiin tämä kohta kuntoon niin seuraava vaikeuksia tuottava kohta tulikin heti seuraavan jaakotuksen jälkeen eli R hyppäsi 1-hypyn väärään suuntaan sen sijaan, että olisin saanut sen ohjattua putkeen. Tätä koitin korjata pari kertaa paremmalla haltuunotolla, mutta lopulta jouduin ottamaan pelkästään putken kautta ja kunnollisella haltuunotolla sain Retun lopulta putkeen. Sen jälkeen treeni sujuikin tosi hyvin eikä enää erehtynyt väärille hypyille, mutta tosiaan sitten kisoissa sitä on vaan se yksi mahdollisuus.. No, ehken lähtisi ihan vielä tällä harjoittelumäärällä käyttämään jaakotusta kisaradalla, joten nou hätä.

Viikonloppuna onkin sitten tiedossa tehoagitusta, sen antia luvassa mahdollisesti ensi viikon alkupuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti