maanantai 12. syyskuuta 2011

Viikonlopun tehoagi

Viikonloppuna tehotreenailtiin Katja Ojansivun johdolla oikein urakalla eli lauantaina kahden tunnin verran ja sunnuntaina sama setti. Säät suosi, joten oli ihanaa treenailla hyvällä porukalla ja vielä auringonpaisteessa :)
Lauantaina tehtiin yllä olevaa rataa pätkissä ensin 1-12 ja toisessa setissä 14-25.
Alkuun 2-3 esteiden väliin yritin sylkkäriä, mutta en vaan osaa. Sain lopulta onnistuneenkin suorituksen, mutta sylkkärit on mulle jostain syystä tosi vaikeita, pitää siis treenata niitä sujuvammiksi tai jättää kokonaan pois ohjausvalinnoista. 4-hypylle tein takaaleikkauksen ja oma juoksulinja putkien välistä. Toinen meille ongelmallinen asia tuli myöskin hyvin esiin tässä treenissä, nimittäin putkesta kääntyminen. Aikaisemmin tähän on auttanut, kun sanon ajoissa (eli heti koiran mentyä putkeen) koiran nimen, mutta nyt ei auttanut sekään. Pöh. No, näitäkin pitää treenata ja ehkä vihdoin ja viimein harkita jonkun vihjesanan liittämistä noihin käännöksiin.. Avokulma oli "yllättäen" Retulle vaikea eli jouduin viemään sen tosi tarkasti ja läheltä kepeille. Myös 11-12 väli meinasi venyä, vaikka yritin tiukasti pyöräyttää koiran. Ja vekatessa 11-hypylle jäin turhan pahasti jälkeen jatkon tiukkaa kiepauttamista ajatellen. Oli tossa pätkässä kuitenkin onnistuneitakin osia ;) Retu irtos tosi hyvin 6-hypylle ja sain tehtyä putken päähän persjätön, jolloin pääsin pyöräyttämään koiran 7-hypyltä kasille ja pinkaisemaan kohti keppejä hyvän matkaa koiran edellä. Näin pääsin hyvin näyttämään koiralle keppien alotuksen (vaikka yritinkin jatkuvasti jättäytyä kauemmas, että koira hakisi itse oikean välin..).

Toisessa setissä tehtiin sitten loppurata. Päätin lähettää koiran 14-hypylle ja lähteä itse pinkomaan lujaa kohti 15-putken toista päätä tekemään sylkkäriä/jaakotusta. Sylkkäri oli taas vaihteeksi kökkö, joten tähän vaihdoin loppujen lopuksi valssin. Sylkkärin jälkeen lähetin koiran putkeen ja juoksin itse molempien putkien vasemmalla puolella, mistä sai koiran hyvin vedettyä 18-esteelle, kunhan rikkoi oman (ja koiran) suoraan etenemisen pienellä hidastuksella. Valssin jälkeen oli käytännössä pakko juosta putkien välistä, jolloin joutui vahvemmin rikkomaan koiran suoraan etenemisen. Ns. välistäveto 18-hypylle olisi voinut olla sujuvampikin, joten nämäkin varmaan treeniin.. R irtosi alkupätkässä välillä tosi hyvin (välillä vähän liiankin hyvin) ja välillä perseili oikein urakalla (tuli mm. vastakädestä läpi putken päässä..). Saatiin kuitenkin ihan ok suoritettua esteelle 22 asti, jossa unohdin kunnollisen haltuunoton ja koira meni väärälle hypylle. Ja vielä muutamaan otteeseen. Korjailtiin pätkää 18-25 muutamaan otteeseen ja R tuli useamman kerran myös pussista ohi.. Saatiin lopulta ihan onnistunutkin suoritus, kun muistin kunnollisen haltuunoton jo esteiden 20-21 välissä ja lähetin huolella kahteen takaakiertoon ja 23-esteelle takaaleikkaus.

Sunnuntaina jatkettiin treeniä suunnilleen seuraavanlaisella radalla:
Suunnittelin lähettäväni koiran 3-putkelle ja pinkovani lujaa putken toisen pään ohi kohti 4-estettä ja tekemään persjättö. Yllättävän hyvin saatiin tää onnistumaan, vaikka olinkin aika varma etten ehdi putken päähän ennen koiraa, mutta kai mun jalat sittenkin jotenkin liikkuu ;) 5-esteen takaakierto ns. kauemman siivekkeen kautta ja 7-esteen jälkeen valssi ja koiran palkkaus. Valssissa meinasi taas tulla kumartelua eli siihen pitää kiinnittää taas huomiota. Vaikka on pieni koira niin ei mun tarvis kyllä alkaa kumartelemaan radalla, on vähän epäergonomista ja näyttääkin niin typerältä. 13-hypylle kutsuin toiselta puolelta ja lähetin koiran 15-putkelle, jonka jälkeen tuppasi taas tulemaan turhan paljon kaarratusta. Nää on niiin vaikeita meille. Saatiin lopulta ihan hyväksyttävä käännös aikaan (Katjan mielestä hyväksyttävä siinä vauhdissa, mun mielestä olis voinu olla pienempi). Menin jo valmiiksi hypylle 17 ottamaan koiraa vastaan ja tein takaakiertona-välistävetona esteet 18-19. Loppu ns. takaakiertona ja valssi esteiden 21 ja 22 väliin. Valssasin turhan nätisti pois koiran edestä, jolloin koiran linja meinasi mennä ohi viimeisestä esteestä. Kokeilin jättää valssin ns. esteen eteen eli pakottaa koiran kääntymään tiukemmin hypyllä, mutta R röyhkimys hyppäsi mun jaloille. Paljoa näköjään kiinnostanut pikkujätkää joku mun ohjausyritys ;P
Toisessa setissä tehtiin kontakteja kosketusalustalla. Juoksukontaktejahan me tehtiin pitkälle kesäkuuhun, kunnes tuli Retun hammashomma ja se vaan jotenkin jäi. Muutenkin tuntui, että olisi pitänyt päästä joka päivä treenailemaan, että homma olisi edennyt, joten toistaiseksi oon nyt haudannut niiden opettamisen. Retuhan on treenaillut tota kosketusalustaa jonkun verran tässä viime kuukausina ja nyt ajateltiin siirtää se kontakteille. Kyllähän toi koira vaikuttaisi sen paikan tietävän, mutta saapa nähdä sitten kun pitäisi oikeasti hakeutua siihen vauhdilla. Aloitettiin nyt kuitenkin hommaa ja sain ihan hyvät ohjeet miten edetä Retun kanssa.

Viikonlopun koulutuksista jäi erityisesti seuraavat asiat mieleen:
- koiran sijoittaminen lähdössä KAUEMMAS ensimmäisestä esteestä, jotta ehtii saada hyvän vauhdin
- putkista kääntymiselle jokin vinkki (sana, ääni, tms.), jotta koiran helpompi tietää milloin kääntyä ja milloin mennä suoraan

Nyt viikonlopun treenailuista tuli ainakin se tiedostettua, että me tarvitaan vielä paljon ratatreeniä ennen kisakentille paluuta. Lähinnä mä tarvitsen ratatreeniä, sillä mun ohjaus ei vielä kestä koko rataa hyvänä. Saatan pystyä keskittymään hyvin radan alkuosaan, mutta keskittyminen ei riitä koko rataa läpi. Tähänkin varmaan auttaa vaan ratatreeni, tutustuminen huolella erilaisiin ratoihin ja hankkimalla siten rutiinia radanlukuun.
Retu oli ehkä vähän jähmeen olonen sunnuntain treeneissä, joten saapa nähdä mitä huomenna löytyy hieronnassa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti