lauantai 24. syyskuuta 2011

Torstaiagit

Torstain agitreeneissä tehtiin pari pientä treeniä, joista toisessa tuli treenattua välistävetoja/-työntöjä sekä serpentiiniä ja toisessa tiukkoja hyppylinjoja/käännöksiä.
Ensimmäisessä treenissä ohjasin hyppyjen vasemmalta puolelta eli tehtiin ne välistätyöntöinä. Nämä sujui ihan hyvin, mutta 5-esteelle Retu ei jostain syystä meinannut irrota vaan teki pari kertaa pienen koukkauksen mua kohti. Tämä kohta korjaantui yksinkertaisesti sillä, että muistin pitää ohjaavan käden tukemassa koiraa irtoamisessa. Serpentiini oli meille vaikeampi kuin välistätyönnöt, mutta onnistui ihan ok. Seiskan ja kasin jälkeen kaarrokset meinasi venähtää pitkiksi eli ajoissa piti näyttää mihin mennään seuraavaksi. Kasin kohdalla vaikeuksia tuotti se, ettei voinut liiaksi kääntää rintamasuuntaa ns. menosuuntaan ettei koira tule esteiden (8 ja 9) välistä. Nyt jälkikäteen ajateltuna olisi voinut olla ihan järkevää siirtyä kasin oikealla puolella ja tehdä koko serpentiini siltä puolelta.

Toisessa treenissä R yllättäen kääntyi liiankin hyvin putkesta ja meinasi tulla toistuvasti 3-esteen ohi suoraan neloselle. Niinpä jouduin varmistelemaan kolmosta ja myöhästyin siten joka kerta valssista muurin jälkeen. Päädyin sitten muiden kehotuksesta kokeilemaan vekkiä 3-4 väliin ja heittämään koiran sylkkärillä vitoselle. Se toimi paremmin kuin valssi, mutta aiheutti sen, että olin jäljessä seuraavalla esteellä ja se venähti vähän pitkäksi. Joko tai molempi parempi, näköjään kaikkea ei voi saada ja pakko vaan jatkossa valita kahdesta pahasta se pienempi kunnes saadaan valssikäännökset tiukemmiksi tai R lukemaan paremmin takaa tulevaa haltuunottoa.. Kuitenkin ihan hyvät treenit, R teki kivasti töitä ja kääntyi 6-esteenä olleen okserin jälkeen parikin kertaa tosi hyvin eli tiukasti. Nyt vaan treenaamaan noita käännöksiä vielä paremmiksi kaikilla ohjauskuvioilla niin eiköhän se siitä ala kääntyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti